Ångest och mörker

Ursäkta bloggfrånvaro sedan i lördags. Men vi har inte orkat. Jag och Lillbjörn har stött och blött debaclet i Game 2 hela natten och söndagen. Vad gick fel? Ja egentligen allt. Men hur kunde det bli såhär? Det är svårare.

Vill vi göra det enkelt för oss så gnäller vi självklart på Montreal som fått billiga skitmål tidigt och sen spelat berlinmur-försvar. Sen kastar de sig för allt och är vidriga i största allmänhet. Men vi tänker inte göra det. Montreal har spelat 100 % korrekt från första tekningen. De ligger och lurar, utnyttjar sin snabbhet för att straffa Bruins misstag. Sen spelar de ett sjukt tätt försvarsspel och hjälper Price allt vad de kan. Så de gör rätt. Men vad gör Bruins rätt? Svaret är inget. Vi börjar bakifrån:

Thomas har inte gått att känna igen. Han har inte fått många skott på sig men de returer rakt ut som han sysslade med i lördags har vi inte sett på hela säsongen. Även i första matchen släppte han in ett billigt skott från Gionta.

Försvaret…har varit katastrofalt. Chara var ju borta senast pga ”uttorkning”. Bara en sån sak. Hur fan kan lagets viktigaste spelare bli uttorkad? Va? Någon har gjort fel och jag vill veta vem. Har Chara, som Lillbjörn tror, i smyg bytt ut vattnet till sprit? Hur fan går det till annars? Hursomhelst var försvaret kasst redan i första matchen, men nådde nya kasshetsnivåer i lördags. Alla ser skakiga ut och solida killar som Boychuck beter sig som skolpojkar. Kaberle, han som skulle vara vår puckskicklige back i powerplay, tappar puckar och slår idiotpass.

Slutligen då anfallet. Som är smärtsamt att se. Här är egentligen det största problemet. För att Bruins ska kunna slå Habs så handlar det om att spela enkelt. In med pucken i zon, skjut, fram med folk på mål, ta returer eller styr in pucken. Det är det spelet som Bruins har spelare för. Vi klarar inte att spela oss in i zon, trilla puck ett tag och hoppas att någon kille med smör i handlederna ska sprätta upp den i krysset. Powerspelare som Lucic och Hornton har varit helt osynliga och de ska vara våra främsta målgörare. Varför vågar ingen?

De enda jag kan dra mig till att ge godkänt är fjärdelinan. De gör sin skit i de få minuterarna de får. Och Marchand har visat lite jävlarnamamma, men inte fått utdelning på det.

Så för tillfället ser det så jävla mörkt ut inför nattens match i Bell Centre. Det krävs total uppryckning av hela laget. Är lösningen att rotera i kedjorna? Peta Thomas? Slänga in Seguin? Fan vet. Jag skulle inte ha något emot att se Tyler gå in i laget. Men jag tror inte att Tuukka skulle gjort något bättre så Thomas får vara kvar för mig.

I dagsläget vet vi inte om Chara kommer att kunna spela och Julien har lagt locket på vad det gäller allt. Så vi får tysta sätta oss ner, ta ett djupt andetag, knäppa händerna och sammanbitet väsa mellan tänderna: VINN!

/Storbjörn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0