Vinn och försvinn



Okej...

Det var ju inte så att man jublade åt de trader som ägde rum. Som vanligt tror man att det ska ske oväntade saker den sista dagen, men de "stora" traderna hade redan skett. Penner till Kings känns ju riktigt, annars tycker jag att Caps gjorde en fin slutspurt och fick in en duktig andra center i Arnott och en stabil back i Wideman, för ett rimligt pris.
Bergfors till Florida känns inte bra. Modin till flames är cool.

Vinnarna är Björnarna och Pingvinerna. Bruins fick som de ville och tog in Kaberle, nu har vi ett PP som kommer bli livsfarligt. Att vi förlorade Wheeler känns tungt, där håller jag med storbjörn till fullo. Men när jag lirar Nhl11 så brukar han få husera runt i fjärdelinan så jag tycker ändå det känns gött att få en PP-back.
Penguins förstärker med Kovalev, Neal och Niskanen och känns livsfarliga. Om Crosby får på sig grillerna igen. Dessa huvudtacklingar förstör, vi har ju som bekant Savard på skadelistan efter för många hjärnskakningar.

Förlorarna är alla andra. Trader är bra. Trader ruskar om i laget och får igång playoff-glöden. Alla som vill vinna något borde och ska ta in någon gammal sköning, som när Pingvinerna tog in Guerin och vann Stanley cup 2009.
Den största förloraren är Montreal, vad sysslar de med? De känns plötsligt helt ofarliga. Utan några trader så visar de sina fans och laget att de inte går all-in i år. Självklart kommer de till slutspel, men i år har de ingen Halak som kommer stå på huvudet i match efter match. De överpresterar inte två år i rad.

Bruins - Rangers i slutspelets första omgång. 4-1 i matcher. Sen får Bjurman åka och kolla på Bäckis istället.

Ingen hockey på espn america i natt, inte okej.
Nästa Bruinsmatch är borta mot Ottawa på tisdag. Det borde innebära 2 poäng.

Nu blir det lite Nhl11.
Sköt er.

/Lillbjörn

Bytesdödslinje

Jaha.

Varje år ser man fram emot trading deadline likt ett barn inför julafton. Och allt som oftast finner man att man bara fått mjuka paket och allt känns lite värdelöst. Man hoppas på de stora smaskiga traderna som ska rita om hela jäkla NHL-kartan, men allt som oftast blir det lite småduttande här och där.

Nå, nu ska vi inte klaga alltför mycket. Bruins fixade ju sina hårda paket i god tid innan dödslinjen. Dagen bjöd på mindre förflyttningar då Bruins fick David Lailberte och Stefan Chaput från Anaheim Ducks i utbyte mot Brian McGrattan och Sean Zimmerman. Alla huserar i AHL så det gör väl varken från eller till den här säsongen.

I en sistaminutentrade skickade också Bruins iväg rättigheterna till Elitserieskyttekungen Mikko Lehtonen och Jeff Penner till Minnesota i utbyte mot ryssmålisen Anton Khudobin som mest huserat i AHL. Då Lehtonen inte kom överens om något kontrakt med Bruins förra sommaren och därför hamnade i Skellefteå så känns det väl lika bra att han kanske får chansen i Minnesota. Men jag ger mig fan på att han drar över och blir skyttekung i Wild.

Hur som helst. Bruins står starkare än innan sina byten anser jag, även om det självklart var ledsamt att säga adjö till Blake Wheeler (coolaste Bruinsnamnet sen Chuck Kobasew).

Kikar vi på de andra lagen så är det väl mest Kings och Caps som verkligen gjorde skillnad innan the line of death. Dustin Penner kan nog uträtta både ett och annat i L.A. som plötsligt ser lite smygfarliga ut. Arnott och Bruinsbekantingen Wideman till Capitals ger dem välbehövlig rutin och stabilitet (även om de kanske mest behövde en riktig målvakt, vafan släppte inte Florida Vokoun för?). Att inte Rangers gjorde några idiotbyten förutom McCabe chockerar självklart, det kändes som att Brad Richards var på väg men han landar nog i NYR till sommaren som free agent. Andra roliga saker var att lillskvätten Samsonov landade i Panthers, vad han nu ska göra där, och att gamle Brynäshjälten (nej inte Timrå, möjligtvis Njurunda) Fredrik Modin gick till Flames.

Ur konkurrentsynpunkt kan ju bara Bruins skratta åt att Montreal inte gjorde ett dugg för att förstärka. Känns som att en Northeast-seger är given. Nu gäller det bara att få ihop de nya lirarna fram till slutspelet och sätta ett grymt powerplay med Kaberle.

Så blir det nog bra det här.

/Storbjörn

Äta kanadensare

Idag är vi glada.

Vancouver Canucks leder hela NHL. Det sket Bruins i och piskade i för dem med 1-3 på bortaplan inatt. Bruins har inte besökt British Columbia för att möta Canucks sedan 2008 så Sedinarna hade glömt hur man beter sig för att göra mål på Thomas antar jag.

Som en extra delikat ingrediens så var det Milan Lucics "hemkomst" då han kommer från Vancouver och spelade i juniorlaget Vancouver Giants (och ledde dem till vinst i Memorial Cup 2007). Givetvis så gjorde Lucics både mål och blev dessutom utsedd till First Star. Hollywoodvackert så det förslår.



Hursomhelst. Bruins börjar se stabila ut (säger jag och tar i trä) och ser ut att ha fått ihop laget bra. Imorgon är det Trading Deadline, men Boston har troligtvis handlat klart. En stabil PP-back i Kaberle, en habil tredjecenter i Peverley och lite grislir i Kelly. Och nu plockade man upp veteranbacken Shane Hnidy igen (han lirade i Bruins mellan 07-09) som free agent. Känns väl inte så jäkla häftigt, men med Ference skadad inatt så är det säkerligen bra att ha en veteran i bakfickan.

Roadtripen fortsätter nu med Oilers. Känns som att det ska vara vinst, men man kan fan aldrig veta med björnarna. Och så får de väl för sig att slänga in Tukka också och då vet man aldrig hur det går. Men tipset blir 1-4 (med Thomas i mål) eller 4-5 (med Tukka).

Framåt uppåt!

/Storbjörn

Björnen har vaknat



Välkommen till Björnbloggen. En blogg om Boston Bruins. För Boston Bruins.

Förvänta er inte insatta analyser och opartiska rapporteringar. Vi skriver av glädje, sorg eller hat, beroende på hur det gick i gårdagens match.

Mycket nöje!
/Björnbloggarna

RSS 2.0