Måndagsläsning

I väntan på att den historiska finalen ska braka igång måste vi bjuda på denna helt fantastiska story från Pro Hockey/Expressen-bloggaren Linus Hugosson.

Vår kära superhjälte i mål, Tim Thomas, fördriver alltså tiden när han inte motar puck med att jaga björn. Själv. Med PILBÅGE! Det är så jävla coolt att jag inte vet vad jag ska ta mig till.

"- Det får mig att slappna av och rensa skallen, säger Thomas. Det gör att jag kommer ihåg prioriteringar. Ensamheten gör att man känner sig lugn – ja, fram till att en björn jagar dig i mörkret."



Tim Thomas är härmed officiellt den coolaste personen i världen. Viktigt att påpeka är att han bara jagar svartbjörn. Inga brunbjörnar alltså. Såklart.

/Storbjörn

Eastern Conference Champions



Glädjen är fortfarande total och inte förrän idag har jag börjat smygfokusera på vad som komma skall. Stanley Cup Final mot Vancouver Canucks!
Innan vi helt flyttar fokus till finalserien så ska vi beta av den svängiga matchserien mot Tampa Bay Lightning.


Game 1 - Kladd

Vi startade mathserien genom att göra en av våra sämsta matcher i slutspelet. Bra öppning av brunbjörnarna som hade hemmaplan, men sen slarvade vi hårt och Bolts gjorde tre raka mål på oss i första perioden innan Seguin kunde reducera på ett fint solomål.
Bolts vinner tillslut med 5-2 och vi kunde inte ha fått en sämre start.

Vi saknade vår andrecenter Patrice Bergeron hårt, men fick också se framtiden genom Tyler Seguin som gjorde ett mål och hade en assist i matchen.

Klicka här för utförlig matchrapport.

1-0 i matcher till Bolts.


Bruins var ett steg efter i Game 1


Game 2 - The rise of Seguin

Detta blev en galen match, båda lagen bjöd varandra på mängder av målchanser. Tillslut höll Bruins ut och vann med 6-5.
Seguin visade att han är att räkna med nu och i framtiden. Han följde upp sina två poäng från första matchen med att göra två mål och två assist. Återigen ett solomål där han får Boltsspelarna att se ut som statister, sen ett 2 mot 1 läge då han drämmer upp den i krysset och sen assisterar han Ryder till två mål. Finfint!

Klicka här för utförlig matchrapport.

1-1 i matchserien.


En stjärna är född


Game 3 -Timmy time

Första matchen i Florida. Bruins tar ledningen tidigt i första perioden genom Krejci och sen spelar vi defensivt stabilt och hjälper Thomas hela matchen och när Ference trycker in 2-0 i tredje perioden så känns det klart.
Thomas håller nollan och räddar sammanlagt 31 skott.
Bergeron var tillbaks och hade med sig stabilitet.

Härlig match att kolla på då vi kändes stabila och inte bjöd Bolts på några riktigt farliga målchanser. Diciplinerat och enkelt.

Klicka här för utförlig matchrapport.

2-1 i matcher till Bruins.


Thomas spikade igen i Game 3.


Game 4 - Breakdown

Det här var en vidrig match. Först går Bruins upp till 3-0 i första perioden genom två mål från Bergeron och ett från Ryder, allt är bra och tjo och tjim! I andra perioden kommer Bolts ut med brinnande blickar sammtidigt som Bruins faller ihop som en säck vårlökar(?). Tre raka mål av Bolts och det står 3-3 inför sista perioden... Bolts avgör matchen genom att sätta en relativt tidigt i tredje och punkterar föreställningen helt när de gör mål i tom bur med sekunder kvar.
5-3 till Bolts i matchen.

Klicka här för utförlig matchrapport.

2-2 i matchserien.


Från att leda 3-0 till förlust 5-3. Inte stabilt.


Game 5 - Boston finest

Den viktiga, viktiga femte matchen. Skulle Bruins vinna så skulle vi ha två matchbollar, skulle Bolts vinna så skulle de få chansen att avgöra hemma i Florida nästa match.
Thomas släpper in första målet efter ca 1 minut (som vanligt) och vi får en katastrofstart. Vi förlorar skotten i alla perioder och lutar oss hårt mot Thomas briljanta målvaktsspel, men vi gör också en annan sak, till skillnad mot Bolts så tar vi vara på våra målchanser!
Efter två livsviktiga mål från Horton och Marchand i andra perioden så avgör vi i tom kasse genom Peverley!
3-1 Bruins!

Klicka här för utförlig matchrapport.

3-2 i matcher till Bruins.


Taktpinnen är vår!


Game 6 - Upp och ner i Florida

Den här matchen var sjuk. Efter att vi som vanligt har släppt in ett mål efter några sekunder så tar vi över och vinner andra perioden med 2-1 genom mål av Lucic och Krejci. Sen spårar det ur fullständigt. Bolts gör tre raka PP-mål till ledning 4-2 i början av tredje perioden. Sen reducerar vi i PP och får vittring, då utökar de ledningen till 5-3 på en kontring. Matchen känns uppgiven men när Krejci fullbordar sitt hattrick så är vi bara ett mål ifrån och går all-out attack! Vi pressar Tampa tills de håller på att knäckas, men de blir räddade av gong-gongen.
5-4 till Bolts i en konstig match.

Klicka här för utförlig matchrapport.

3-3 i matchserien.


"Hmm.. det blir alltså game 7.. måste byta tvättid".


Game 7 - Ödesmatchen

Det blev alltså en game 7-rysare tillslut och fy fan vad nervös man var! Jag satt spänd i 60 minuter, kunde inte slappna av förrän det var ca sju sekunder kvar av matchen och pucken var i Bruins ägo i mittzon. Då höll det på att brista och glädjen var total!



Jag skrev innan den avgörande sjunde matchen fem faktorer som skulle leda oss till seger:

1. Hemmaplan. Garden ska ge oss en sjunde man!
2. Vi förlorar inte två matcher i rad.
3. Thomas gör aldrig två dåliga matcher efter varandra.
4. Förstalinan är grym just nu!
5. Vi är helt enkelt bättre än Bolts.


Till min och alla bruinsfans glädje fick jag rätt! Ingen gillar dock självgodhet, så jag går genast tillbaks till min mer ödmjuka bloggstil och går igenom matchen.



Vår tyngd blev tillslut för mycket för Bolts. Gång på gång fick ett hårt försvarande Tampa se pucken de just slagit ut i mittzon komma tillbaks in och ner i hörnet i den egna zonen, tätt följd av aggresivt forecheckande brunbjörnar.
Boltsspelarna ska ha en eloge, de gjorde en klockren defensiv match, men deras livsfarliga anfallsspel fick vi inte se mycket av och ju längre matchen led så blev det färre och kortare anfall från deras sida.

Stamkos fick en puck på näsan så att den gick av, han gick i däck, klev upp, tog sig in i omklädningsrummet, satte på ett galler och spelade bara några byten senare. Respekt!


"Stammer" är fan stenhård!


Vi vann skotten i första med 15-9, i andra med 14-8 och tredje med 9-7. Totalt 38-24 i skott till Bruins.

Men vi fick vänta till sista perioden på första och sista målet, mycket tack vare klockrent målvaktsspel från vår egen Thomas men framför allt den rutinerade Roloson som växte till en vägg!
Tillslut blev dock Bruinsforceringen för mycket. Ference spelade fram Krejci som bröt in i offensiv zon, samtidigt går Horton på mål, Krejci lägger en perfekt macka till Horton som styr in den. 1-0! Glädjen exploderar!



Horton sätter pucken bakom Roloson


Sen satt jag och väntade på stormen. Bolts skulle väl skicka fram de sista de hade? De försökte, men hade inte mycket kvar i bränsletanken och blev ett rätt enkelt byte av brunbjörnar som hade fått vittring på final.

Jag stod upp på slutet. Jag kunde inte andas. Men när pucken var i vår ägo och tiden rann ut så var glädjen total. En hel stad jublade!




Glada björnar och kraftlösa blixtar.


Thomas höll tätt.
Förstalinan gjorde det enda och avgörande målet.
Publiken gjorde så att vi aldrig gav upp.

Vi är Eastern Conference Champions! Vi är i final för första gången sedan 1990! Vi är fyra segrar från att vinna hela skiten för första gången sedan 1972! I 39 år har det klassiska laget från Boston längtat och väntat. Få kommer ihåg hur det känns att vara högst upp på pallen. Nu har vi åter chansen!

Ett mål skiljde Bruins och Bolts tillslut. Två jämna lag och båda värdiga att vara i konferensfinal. Men bara ett lag kan vinna och det blev hemmaplansfördelen som var tungan på vågen.





"Tack för en god match".


Matchserien vinns av Bruins med 4-3 i matcher. Vi fick se sju underhållande och svängiga matcher. För att citera Storbjörn inför Game 7:

"Vad har vi att förvänta oss då? Ja, det är ju jävligt svårt att säga eftersom Bruins och Bolts envisats med att bjuda på en totalt schizofren serie".


Ingen match var den andra lik. I ena matchen var Thomas en vägg, i nästa ett såll. Tillknäppta matcher med få mål blandades med målorgier etc etc. Så man har inte kunnat slappnat av en enda gång. Det känns som jag har spelat OT i flera perioder, man är spänd och stel. Tur att det är några dagar till Finalrundan. Se till att vila upp er!


Detta blev världens längsta blogginlägg och orkar ni läsa igenom det så är ni riktiga Bruinsfans. Grattis! Vi hörs.




Bruins hockey rules

/Lillbjörn

Going for the cup

Boston Bruins är i Stanley Cup final 2011. Nuff' said.




Liveblogg tredje perioden

You now the drill.. Senaste rapporten finner ni längst ner i inlägget. Gastkramande. Häng på vettja!

* Tredje perioden börjar. LETS GO BRUINS!

* VAA?! GÖR MÅL!

* Puckjäveln studsar skit.

* Peverley gillar vi.

* Men va fan!!! Marchand med ett superläge! Roloson räddar fanimej allt...

* Bolts slår bara ifrån sig...

* Det är ju för fan inga uvblåsningar! Perioden är ju slut snart (stor överdrift..).

* Hur kan inte Bruins göra mål? Roloson börjar bli ett spöke för vårt anfall.

* Dommarna släpper allt. Skönt och surt.

* Seguin har speed. Börjar inte Bolts bli extremt trötta nu och sugna på golf?

* MARCHAND. Fy fan vad jag gillar grabben. Men bara nära (som vanligt)...

* Thomas har inte mycket att göra, men när han testas är han stabil som en klippa!

* Time-out Bolts.

* Lucic försöker skjuta på tek. Nästan..

* Förstalinan ska fan göra det. Snart.

* Time-out Bruins. Vila killarna efter en icing är helt okej.

* Pucken hamnar i Bolts mål efter en avblåsning. Men nu har den fått känna på hur det är att vara där. Det är en skön och en ganska avslappnad känsla. Han vill tillbaks dit.

* Jag håller alltså andan varje gång Bolts är i Bruins zon. Skönt att det är sällan dom är där..

* JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

* HORTON!! 1-0 BRUINS! HAHAHAHAHA!!! Jag dör.

* Fy fan i helvetet vad skönt. Krejci spelar fram. Jag älskar det. Folk på mål. In med pucken. Bruins hockey rules.

* Nu kommer väl stormen...?

* Många avblåsningar helt plötsligt. Rätt skönt. Ryck sönder matchen!

* Dryga sex kvar...

* JÄVLAR VILKEN RÄDDNING AV ROLOSON!

* Äntligen avblåsning! Ryder hade ett jätteläge när han och Marchand kom 2 mot 1, men Roloson visar att gammal är äldst (vad fan det nu betyder).

* Inte mycket kvar nu, men klockan går extremt långsamt... JOBBA!!!

* 44 sek kvar........... Hela kroppen darrar. Jag mår skit. Influensa kanske...

* JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

* HAHAHAHAHAHAHA FUCKIN STANLEY CUP FINAL BABY!

/Lillbjörn

Det här är hockey!

Ännu en fantastisk period spelmässigt. Kanske inte riktigt lika intensiv. Men fortfarande fart, fullföljda tacklingar och skott. Det är såhär hockey ska spelas. Det är såhär det är tänkt. Och inte en utvisning så långt ögat kan nå. Men det är ingen mesig match på något sätt. Spelarna smäller på, men schysst och regelrätt. Jag njuter!

Förutom då…att Bruins inte får in puckfan bakom Roloson. För det har sannerligen inte saknats chanser. Vi ligger på, spelar helt rätt, är först på pucken, etablerar tryck, har trafik framför mål. Men det blir liksom ingenting ändå. Roloson har gjort en del herrejösses-räddningar och det är självklart anledningen till att det är 0-0 fortfarande. De chanser Bolts har plockar Timmy lätt. Timmy som för övrigt ser ut att njuta mest av alla på plan. Skrattar och har sig. Jag gillar’t!

Men pulsen höjs ju längre matchen går. Nu är det 20 minuter ordinarie speltid kvar och det kommer bli mer och mer tillknäppt. Första målet blir livsviktigt. Sen blir det expressjakt från det andra laget och antingen blir det 1-0 eller 1-1. OT är skrämmande nära.

Jag vet inte om jag klarar det. Faktiskt…

/Storbjörn


Liveblogg andra perioden

Återigen. Senaste rapporten finner ni längst ner i inlägget. Nu tar vi dem! Häng med!

* Nu kör vi igen, andra perioden är igång! Första målet känns rätt viktigt...

* Bergeron har magiska handleder! Nära att servera Recchi till 1-0 Bruins...

* NÄRA! Horton håller på att knacka i Charas skott.

* Thomas agerar säkert på ett halvfarligt skott....

* Pinsamt agerade av linjemannen som dömer handpass i mittzon. Bögigt.

* Stamkos fick ett skott rätt i pallet. Hoppas grabben är okej. Men han får gärna sitta och vila en stund....

* Pucken studsar Bolts väg... Nära nära flipperkula.

* Dåligt spel ett tag.. Icing Bruins. Onödigt.

* Snygg plock av Roloson. Han ser också säker ut i natt. Järn.

* Plockpotatis för Thomas. Mysmys

* Säkra källor antyder att det är "något" på gång.

* OJ! Thomas med en jätteräddning!

* Stamkos har galler och blöder....

* Skulle vilja se en fotbollsspelare sätta på sig ett ansiktsskydd och fortsatt matchen... Men detta är hockey och inte någon fashionshow.

* Bergeron på knä men håller ändå på att scora...

* Snyggt av Krejci! Nära utvising på Bolts när de kör in Horton i målet!

* Kan ha varit Peverley..

* Nära nära nära

* Puckjävel! Studsar inte som vi vill.

* Bolts avvaktar. Bruins håller i puck och dumpar. Vi har spelet, men jag sitter bara och väntar på en livsfarlig kontring... Det gäller att vi är med hem också. 0-0 fortfarande. Ingen mår bra just nu...

* Marchand tacklar in Stamkos i målet lite lätt efter avblåsning. Underbart.

* Seguin hade ett jätteläge men smäller den utanför!

* Kaberle bröt ett jätteläge för Bolts. Bra Tomas!

* RECCHI! NÄRA SOM FAN!

* PUH

* Kan vi snälla sätta puckjäveln bakom Roloson....

* Ojojoj... Vår period. Storbjörn sköter pausvilan igen. Vi hörs till tredje. PUH!

/Lillbjörn

I.N.T.E.N.S.I.V.T.

Ja jösses jävlar. Vilken period. Spelarna har bestämt sig för att det här är en episk match och de spelar som det är det sista de gör i livet. Sinnessjuk intensitet och det är knappt några avblåsningar.

Men fysiskt spel är det gott om, det smäller i sargerna och alla fullföljer. Det här är Bruins-hockey!

Det är också Bruins som i mångt och mycket för spelet. Dock utan resultat än så länge. Lucic har en del farliga lägen och det är bra med trafik framför mål. Roloson har fått ett par bra räddningar och sprudlar av självförtroende. Men han kan knäckas! Fortsätt jobba bara.

Dock ska sägas att Tampa är giftiga. Sjukt giftiga. Så fort de kommer in i zon blir det farligt och med folk som Stamkos så händer det saker hela tiden. Han har en bra bössa den gossen. Men Timmy verkar ha vaknat på rätt sida också, ser alert ut.

Det här, gott folk, är hockeygodis. Hockeyporr om ni så vill. Njut!

Vinn!

/Storbjörn


Liveblogg

Följer Söderlunds råd och sköter livbloggning mer snyggt i natt. Uppdatera en och samma sida känns ju självklart smidigare än att skapa nya inlägg så fort det sker något.

Senaste rapporteringen finner ni längst ner i inlägget.


Boston Bruins - Tampa Bay Lightning i TD Garden

* Nervöst så inihelvete. Nationalsång. Strax nedsläpp..

* Stenhårt! Det smäller! St Louis har åkt i backen två ggr. Full fart! Fram och tillbaks! Thomas ser het ut!!!

* Rättelse. Stamkos åker ner andra gången.

* NÄRA! Roloson släpper returer i natt! Bergeron är framme och hugger.

* INTENSIVT! Ojojoj... Nerverna håller på att brista. Men en kall Guinness hjälper.
Thomas ser som sagt het ut. Skjut mer på Roloson, han ska släppa returer i natt och då ska vi vara där och hugga!
Tur att det är reklamer, då har man chans att andas lite....

* Vi ser starka ut, men så fort de kommer i kontring så slutar jag andas... Men hittills har de fått dumpa ner i Bruinszon. Bra defensiv!

* Thomas håller och vi får en av få avblåsningar. Det är mållöst, men det märks på det fysiska spelet att detta är en Game 7. Ingen backar undan. Fortsätt smälla! Fortsätt jobba! Framåt!

* Bolts försöker köksvägen. Tvärstopp. Timmy!

* Jag gillar att Lucic försöker bryta in. Han är tung. Han ska förbi! Men gör det inte denna gång...

* FRILÄGE från Lucic. Miss!

* OJOJOJ. Lucic försökte på "femte hålet", men Roloson var med på noterna. Tyvärr. Vilken match vi får se!! Att inte Bjurman är på plats i Boston är skandal, han missar matchen med stort M.
Det svänger fortfarande så inget av lagen har väl övertaget, men vi har haft klart bäst målchanser. JOBBA!

* Tekningsvarient. Nära för Bruins.

* Bra försök! Roloson håller. Ny tek!

* 27 sek kvar. Icing av Bolts. Tekning i anfallszon för Bruins!

* Periodpaus! 0-0. Härlig period. Storbjörn fixar ihop en periodsummering. Vi ses i andra perioden!

/Lillbjörn

History will be made in Garden

Så det blev en game seven ändå. Vi hoppades att vi skulle klara oss. Men det är det här hockey trots allt handlar om. Allt avgörs i en, frustande batalj. Ingen möjlighet att spela säkert. Ingen chans att rädda sig i nästa match. Ingen idé att fundera på morgondagen. Det är nu det är match. Och det är nu det är dags att bevisa att man förtjänar en plats Stanley Cup-historien. Och i Boston Bruins historia.



Ja. Storbjörn är tillbaka efter en tids radioskugga. Det var en plåga att inte kunna följa förra matchen live och jag fick förlita mig på kollega Lillbjörns rapportering. Men nu är båda Björnbloggarna med er kära Björnbloggsläsare!

NHL’s reklamfilmer som snurrar under slutspelet slår gång på gång fast att ”History will be made”. Och det är exakt vad som kan ske inatt. För Bruins spelare handlar det om att visa att man hör hemma bland storheter som Ray Bourque, Cam Neely och självklart Bobby Orr och Phil Esposito. Det är legendarer som tagit sitt lag till final tidigare. Senast var alltså 1990, då Boston torskade mot Edmonton Oilers i finalen. Då var Björnbloggarna åtta bast och började precis förstå att det fanns något som hette NHL och att de där sköna jäklarna i guld-svart nog var nått speciellt ändå.


De tittar inatt gossar. Gör dem stolta.

Så inatt är det historieskrivardags. Alla Game Seven är lite historiska och ju längre in i slutspelet de är desto mer historiska är de såklart. Får jag hoppas så vill jag helst ha en riktigt tråkig match där Bruins stänger matchen tidigt och sedan spelar stabilt. Det kommer med största chans inte ske. Jag räknar rätt kallt med ångest, svett och hjärtklappning. Hela dagen har man gått omkring med en liten klump i magen. Det är en speciell dag. Och nedsläpp närmar sig…

Vad har vi att förvänta oss då? Ja, det är ju jävligt svårt att säga eftersom Bruins och Bolts envisats med att bjuda på en totalt schizofren serie. Enskilda toppinsatser har blandats med bottennapp. Endera är Roloson en vägg, endera ett såll. Ibland verkar Thomas utomjordisk, ibland högst mänsklig. Tätt försvarsspel blandas med idiotiska misstag, bländande anfallsspel byts ut till helt impotent dito.

Det vi kan räkna med är att Bruins powerplay inte kommer att komma igång inatt heller. Förvisso är det en rolig och bra plan att köra med Chara i Holmström-position. Det gör att inte hela PP handlar om att mata puckar på Chara för direktskott, istället vill vi nu ha styrningar och bök framför mål. Viktigt är hursomhelst att vårt PK fungerar, för gör vi inte egna mål i powerplay så måste vi i alla fall se till att inte släpper in mål när Tampa har det. Skärpning från senaste matchen.


Jobbigt att möta Chara framför mål

Intressant fakta är att tekningarna visat sig vara fruktansvärt viktiga. Varje match där Bruins vunnit tekningsstatistiken så har vi också vunnit matchen. Fokus i tekningscirkeln alltså! Bergeron blir givetvis viktig här.

Sen måste självklart alla kedjor leverera och nöta ner Tampa. Förstalinan var uppenbarligen fantastisk förra matchen och det måste de fortsätta att vara. Men jag ser gärna att tredjelinan petar in ett och annat mål. Ryder och Seguin? Vi ska i alla fall vara glada att Horton inte drog på sig någon avstängning efter att ha kastat vatten (ja…en flaska alltså…) på dryga Tampa-fans. Det kanske inte var snyggt men då ”fansen” i Tampa kastat sina löjliga Clappers i ansiktet på Krejci så är det klart att Nathan såg svart.

Och som alltid. Alltid. Alltid. Behöver vi en toppinsats från Tim Thomas från Flint. Spikar han igen inatt så har vi en halv skridsko i finalen. Ta i trä.


En angenäm syn

Men. Med risk att bli tjatig. Så handlar det om att Bruins spelar sitt spel. De är bäst i världen på Boston Bruins-hockey och hela laget är byggt efter att spela aggressivt, fysiskt med mycket skridskoåkning. Världen enklaste segerrecept: åk skridskor, skjut och in med folk på mål. Då löser det sig.

Det är en stor match. Och inte många i Bruins har varit i den här situationen. Men jag hoppas att de tar chansen, njuter av stunden, och spelar skiten ur Tampa Bay. Det är det största jag upplevt som Bruins-supporter och då vill jag fan att de också står upp och ger allt de fan har!

Det är snart nedsläpp. Nervositeten stiger. Det kommer bli fantastiskt, förjävligt och alldeles jävla underbart.

Från djupet av våra guldsvarta hjärtan: VINN!

/Storbjörn


Game 6



5-4 vinner Blots med och pressar fram en sjunde avgörande match i Boston på fredag. Det känns så onödigt, men det är hockey, allt kan hända. Du måste ändå gilla läget. Det är bäst av sju matcher.

Thomas hade inte en stor match, visst, han släpper in ett skitmål efter knappt en minut (som vanligt), sen är det tre PP-mål och en kontring som fäller målvaktsbjörnen. Han ska inte lastat för mycket, det är försvaret och dumma utvisningar som avgör denna match till Tampas favör. Men det var ändå inte samma Timmy som i Game 5.

Krejci och hela förstalinan såg dock ut att på egen hand vända denna match. Krejci gjorde hattrick (!) och Lucic pangade in 1-1 målet med en stenhård handledare. Horton fick nöja sig med två assist.


Krejci dunkade till med ett hattrick i game 6


Lucic smäller dit 1-1 förbi Hedman och Roloson


Att vi släpper in tre mål när vi spelar BP är oroande. Vi har varit löjligt effektiva i att döda utvisningar i den här matchserien, men nu faller allt ihop. Inga fler dumma utvisningar! Jag tänker på er Peverely och Kaberle!

Kapten Chara i Homerposition är underbart och det har gett oss mer tyngd i vårt PP. Vi lyckades också göra ett i den spelformen, men då var det Krejci som grötade in den. Annars är vi fortfarande pinsamt dåliga när vi är en man mer på isen. Vi får inte ner pucken i zon! Om och när vi får det och lyckas ställa upp så skjuter vi inte. Hur svårt ska det vara? Skärpning så inihelvete.

Måste ändå ge grabbarna en eloge då de jobbar stenhårt i 60 minuter, när vi pressar ner Bolts i deras egen zon på slutet av matchen så grinade de illa och det var nära att vi knäckte dem. Det var ett mäktigt tryck och det skapades många chanser.
Björnen är farlig när det ser mörkt ut och han är som sagt inte rädd för blixten.


Bild från Days of Y'Orr

Nu släpper vi den här matchen och blickar framåt. På fredag avgörs det vilket lag som får möta Vancouver i Stanley Cup finalen.

Jag vet att vi grejar det här, det finns en del avgörande faktorer:

1. Hemmaplan. Garden ska ge oss en sjunde man!
2. Vi förlorar inte två matcher i rad.
3. Thomas gör aldrig två dåliga matcher efter varandra.
4. Förstalinan är grym just nu!
5. Vi är helt enkelt bättre än Bolts.

Men vi måste hålla oss från utvisningsbåset. I spel 5 mot 5 så vinner vi, men låter vi dem spela en massa PP så är det desvärre kört. Om inte Thomas plockar fram sitt "a-game" igen (vilket han gör).


Hemmaplan avgör! Välkommen till Garden.

Mer om Game 7 i morgondagens pregame, som Storbjörn ska få sköta. Att lämna mig ensam inför en sådan här viktig match är nästintill oförlåtligt och jag förväntar mig någon form av publicerad ursäkt.

Bjurman undrade också var du var:

"Fan Lillbjörn – vad knäckande att höra att Storbjörn inte kan vara med."

"Ni behöver full uppställning för att få till det fokus ni efterlyst hela dagen."

 

Dubbel besvikelse. Allt är dock förlåtet om du levererar med bravu på fredag.


För övrigt. Vad fan är det Tampa Bay publiken "klappar" med? Sjukt irriterande och hör inte hemma på en hockey match. Jag vet att lillebror Fotboll behöver alla hjälpmedel de kan få för att skapa stämning, men inte i en arena väl? Pinsamt, men så är det kanske i en stad där det varken finns hockeyrötter eller hockeykultur. Vill minnas att det fanns liknande grejer de satt med på läktarna i fotbolls VM 1994 i USA.
Äh, jag vet inte, men jag gillar't inte.


I fotbolls VM 94 sågs de senast. I Tampa lever de fortfarande.

Nu har vi ångest fram tills fredag allihop. Bryt ihop och kom igen.

Nattens citat:

"Right now, it's tough," said Krejci, who is the first Bruin since Cam Neely in 1991 to record a playoff hat trick. "It was a tough loss, obviously. But, that is why you work all season to get home-ice advantage and now we have it for Game 7, in our building, in front of our fans. It's going to be exciting. You're still one win away from Stanley Cup Final."

/Lillbjörn

Förlust

5-4 blir det.

Vi pressade skiten ur dem på slutet.

Krejci gjorde hattrick.

Thomas var inte på topp. Glädjande är ju att han aldrig gör två dåliga matcher i rad.

Matchserien vänder tillbaks till Boston.

Jag tror inte Bruins har förmågan att förlora två macther i rad i detta playoff. Efter de två första förlusterna i runda 1 mot Habs så har vi varit extremt bra på att "rebounda".
Med andra ord: Vi vinner på fredag. Vi är det bättre laget, men inte i PP, där regerar Bolts med järnhand. Det är bäst att vi hugger av den handen...

Jag försöker hata Bolts, men jag gillar Hedman hårt. Gange däremot...

Mer senare. Nu måste jag lägga huvudet mot något mjukt, förslagsvis en kudde.

/Lillbjörn

Time-out

Tom bur. Full fart framåt. Snälla hockeygudar låt brunbjörnarna sätta en, det behöver inte vara i krysset, ett skitmål räcker...

/Lillis

Offensiv!

Vi skapar tryck. Vi köttar. Tampaspelarna går på knä. Vi har vittring. Dryga fyra kvar. Sätt den! JÖRT!
Blodtryck och puls!

/Lillis

JADÅ!

5-4! Grötmål. Skitmål! Men jag tar det. Krejci tror jag.

/Lillis

5-3

Jaha... Där har vi bitterheten igen. Snacka om svar på tal. Jävla Bolts...

/Lillis

PP-mål!!

Jadå! 4-3! KÄMPA!

/Lillis

Ja men...

Ännu en utvisning. Oväntat nog en dum. Nu vill jag se en fight. Kan inte Lucic bryta näsan på Downie eller någon annan tönt.
Nä, jag är inte bitter...

/Lillis

KO

4-2. Bolts äger PP...

/Lillis

Efter andra

3-2 Bolts. Vi drar på oss utvisningar och Tampa är elakt bra i PP. Nu känns det inte så bra längre och det kanske är bra?

Men vi håller spelet uppe och detta är långt från över. Boltslirarna blir extremt obekväma när vi fullföljer tacklingar i våra forechecks, vi vinner mycket puck högt upp i banan och det kan bli avgörande.

Roloson ser ju inte direkt bra ut, tyvärr så är inte Thomas i samma slag som senast i Boston.

Mitt tips på 4-2 till Bruins har brunnit upp. Nu blir det stenhårt och OT. Men där är vi säkra och Horton får kliva upp och avgöra, det är hans grej.

Vad fan är det Tampapubliken sitter och "klappar" med? Orkar de inte heja på sitt lag på vanligt sätt? Det är inte någon fotbollsmatch detta...

Hoppas inte Briuns får något PP i sista perioden. Vi är tydligen bättre i 5 mot 5.

Inga mer dumma utvisningar! Bolts har hittat tillbaks till sitt vidirgt fina PP-spel. Jag blir livrädd så fort det ställer upp.

Jag börjar bli nervös. Som sagt, mina nerver fixar inte en sjunde avgörande match..
Så här långt har vi fått se en härlig matchserie lagen emellan. Men någon gång måste det ta slut. Ta slut nu.
VINN!

Saknar Storbjörn i det här läget. Jag sitter som vanligt med känslorna på utsidan och har lätt att bli smått... bitter. Han har en förmåga att se ljuset och lugna mina taggade nerver.
Jag kan inte rå för det, jag vill se Tampablod, så slå nån på käften!

Nu lugnar vi upp oss och inväntar tredje perioden.

Go Bruins!

/Lillbjörn

Gruff

Tampa går hårt på Thomas och blir uppläxade. Utvisning för Bruins, men de borde tagit Stamkos också.

/Lillis

HELVETE

PP-mål för Bolts igen. 3-2. Bra interfernce-utvisning Peverley.

/Lillis

Interferencehelvete

Peverley drar på sig en tvåa. Idiotiskt. Jobba!

/Lillis

Förbannelse

PP igen och vi är kass. Pinsamt.

/Lillis

Kula!

2-2. Det gick fort. Järnspikar...

Upp till bevis!

BP-dags för Bruins. Håll tätt! Hjälp Thomas!

/Lillis

Tryck!

Forecheck och snabba ben, det gör att Tampa får problem i egen zon. Fortsätt trampa!

/Lillis

Nu då!

Tredje försöket i PP. In med Chara framför mål! SKJUT!

/Lillis

Efter första

2-1 Bruins efter tjugo spelade minuter. Jag gillar't.

Vi släpper (som vanligt) in ett tidigt mål, men det betyder visst ingenting för Bruinsspelarna psyke. Vi hade ett PP som såg riktigt bra ut, vi var i anfalls zon nästan hela tiden, men vi sköt ju inte. Sen fick vi se gamla vanliga Bruins när de fick chansen i ett nytt PP senare i matchen. Vi kom knappt in i Bolts zon...

Kapten Chara i homerposition. Vansinnigt bra. Fortsätt så!

Lucic och Krejci! Förstalinan producerar! Två snärtiga handledare, två mål.

Det känns alldeles för bra. Vi har mycket puck, vi skapar mest och spelar tight i försvaret. Det ser ut som förra matchen då Tampa hade spelet, skillnaden är att vi gör mål. Men detta är lååångt från klart.

Hade smakat gott att få gå in med en tvåmålsledning inför sista... Ta i trä!

Fortsätt störa deras uppspel, vinn puck högt i banan, ha med centern djupt och hjälp Thomas!
Framför allt, håll fokus.

Ser fram emot en fysisk andra period. Bolts kommer trappa upp det här. Är vi redo?

Uppåt, framåt!

/Lillbjörn

Krejci!!

2-1 Bruins! Rätt upp i krysset! Fy fan, hockeyporr!

/Lillis

Samma vanliga...

Nu känner vi igen Bruins PP. Det händer.. Ingenting.

/Lillis

PP igen

Fortsätt det fina spelet nu. Men skjut för bövelen!

/Lillis

Chara kör en "Homer"

Kapten Chara framför mål. Det gillar vi. Bra uppställning, men inga farliga skott.

/Lillis

PP Bruins

Leverera! Jört! Kom igen!

/Lillis

Milan Lucic!

1-1! Vilket löd! Fy fan. Nu kör vi!

/Lillis

Betyder ingenting

Tidigt mål betyder ingenting i denna matchserie. Spika igen nu Thomas!

/Lillis

Helvetes skit

Är ni förvånade? Nä. Inte ett skit. 1-0 Bolts efter drygt en minut, Herrejävlagud...

/Lillbjörn

Fokus i Florida



I natt är det dags igen! Bruins har chans att ta sig till final (första på 21 år), men Bolts kommer göra allt i sin makt för att ta denna serie till en match 7 i Boston.

Vinnarreceptet är fokus. I minst 60 minuter ska det vara full fokus och koncentration från björnlägret. Inget slarv, inget kladd, inga dumma utvisningar (Horton!). INTE släppa in ett mål efter ca en minut.
Det har varit en extremt svängig matchserie, ingen match har varit den andre lik. Men nu hoppas jag att vi kan spela avslappnat men koncentrerat. Det är Bolts som måste vinna, de har hemmaplan och har allt att förlora. Detta kan vara en fördel för oss, speciellt om vi kan få det viktiga första målet.
FOKUS!

Det är just fokus som Bruinslirarna pratar om inför den här matchen:

"For us, it takes focus, I mean, the mental part is big, if we stick to our game and are just composed and calm and not nervous, I think we’re going to play a solid game and keep them from getting too many solid scoring chances."
- Dennis Seidenberg

"If it goes to game seven, anything could happen, and that’s a situation we don’t really want to be in. So we have to make sure we put our best game forward tonight and give ourselves the best opportunity."
- Brad Marchand

Gör nu som ni säger och gå in och spela er bästa match. Vi vill inte ha en ångestladdad sjunde avgörande match på fredag i Boston, vinn i natt och sätt punkt på denna konferensfinal.


Björnarnas morgonträning i Florida


Timmy ser fokuserad ut


Bolts sätter in veteranen Roloson i mål igen efter att ha spelat Smith i senaste matchen. Vi börjar bli van med att lagen vi möter byter målvakter stup i ett. Flyers hade målvaktscirkus och nu har Bolts börjat testa nytt mitt i brinnande slutspel. Det kan ju aldrig vara bra? Det borde skapa en osäkerhet i försvaret när deras sista utpost skiftas med vädret. Det är bara att tacka och ta emot. Allt som som sprider osäkerhet för motståndarna är till vår fördel.

Fem segervapen som måste fungera:

1. Tim Thomas måste fortsätta spela som han gör.
2. Fokus! Hela matchen.
3. Första- och andrakedjan ska producera.
4. Bergeron. Vinn tek, skapa utrymme, förstör deras anfallsplaner.
5. BP. Fortsätt döda utvisningar.

Matchens frågetecken:

1. Bruins PP. "Power Play..? What?" - random Bruinslirare.
2. Målvaktsfrågan i Tampa. Krona Roloson, klave Smith!


Som det ser ut så blir det inga ändringar i laguppställningen. De som ska göra det är:

Lucic - Krejci - Horton
Marchand - Bergeron - Recchi
Seguin - Kelly - Ryder
Campbell - Peverley - Paille

Seidenberg - Chara
Kaberle - Boychuck
Ference - Mcquaid

Tim Thomas


Snart smäller det! Hoppas ni är vakna, det blir liveblogg i natt!
För övrigt är Storbjörn i radioskugga och missar hela kalaset.

/Lillbjörn

Uppladdning

Mindre nervöst idag. Pregame kommer ikväll. Tills dess:






"Drop the puck, its time to go! Go! Go! Black and gold"!

/Lillbjörn

Game 5



Vilken underbar natt, Bruins studsar tillbaks och knäpper Bolts på nosen! 3-1 blir det tillslut och det betyder 3-2 i matcher för Bruins. Segern stavas som så många gånger förut: Tim Thomas.

Thomas var fenomenal.
Efter det första snöpliga målet efter 1.09 i första perioden så spikade (murade) Timmy igen. Räddningen på Downie's skott på slutet av matchen var inte bara fenomenal, den av överjordisk. Men som Bruinsfan har man blivit van att få se spektakulära räddningar från vår stjärnmålvakt.
Han tar 33 av 34 skott i natt och är den stora anledningen att vi har 3-2 i matcher istället för emot oss.


Världens bästa målvakt


Double nature Horton.
Jag var så förbannad på Nathan ett tag. Han drar på sig två interference-utvisningar, en i slutet av första och sen direkt i början av andra. Idioti! Men sen blir allt snabbt förlåtet då han löder in kvitteringsmålet. Hårt slagskott. Underbart att se.
Precis som Storbjörn skriver: "Det är därför vi tradade till oss honom!".


Dumhjälten Horton i kamp med Hedman


Första och andra.
Både första- och andralinan producerar. Vi är ett lag med bredd och har egentligen tre kedjor som ska göra mål, men det är våra två främsta kedjor som ska bära oss nu. Därför är det extremt gött att se Horton smälla dit kvitteringen från ett klockrent pass från Lucic och se Marchand sätta en fint framspelad av Bergeron.

Kontroll.
Bergeron betyder så mycket för det här laget. Han har inte bara fått igång andrakedjan med Marchand och Recchi igen, han vinner tekningar och spelar i alla viktiga situationer. Han är den stora bidragande faktorn att vi klarar av att stänga (läs minska) Bolts frenetiska anfall.

Visst, Blots får chanser i slutet när de jagar kvittering, men det skapas aldrig riktigt farliga lägen (förutom Downie's skott). Det såg ut som game 3 som vi vann med 2-0 efter att ha spelat extremt diciplinerat hela matchen. Vi stör dem högt upp i banan och styr ut dem i hörnen. Underbart!
Bjurman kallade den matchen "den tråkigaste slutspelsmatchen någonsin". För objektiva ögon ja, för björnögon nej.

Förövrigt så är det gött att Björnbloggen blir uppskattad av Bjurman. Vi brinner alla för hockey, världens bästa sport.

Puls.
Har aldrig varit mer nervös inför och under en match. Kan kanske jämföra med OS-finalen 2006 då man stod upp och skrek på slutet, men detta är större. Det är Bruins och det är Stanley cup playoff.
När Peverley satte 3-1 i tom bur så kunde jag äntligen andas normalt igen. Fy fan..

Florida nästa.
Nu vänder matchserien tillbaks till Florida. Bolts har kniven mot strupen, do or die. Det kan vara en fördel för oss då vi kan spela mer avslappnat och ju längre vi kan hålla stången ju mer nervösa och desperata kommer Tampa-spelarna bli. Det skulle vara guld att göra första målet!
Storbjörn tror på sju matcher. Jag tror vi tar dem på onsdag. Den som lever får se.

Vi hörs innan game 6. Njut nu Bruinsfans!


Vinna är skönt



Kolla Thomas räddning. Kolla!

GO! GO! BLACK AND GOLD!

/Lillbjörn

Åh jävlar vad skönt

Efter panikpuls under alldeles för lång tid så sätter till slut Peverley pucken i öppen kasse. Och hela New England drar en djup lättnadens suck. Herregud.

Men Bruins gör det bra. Riktigt bra. De sjunker inte ner i Thomas knä och låter Tampa föra matchen. Istället forecheckar de och ligger på. Och Tampa kan inte svara. Samtidigt tar Thomas fram sitt A-game och räddar oss.

Roligast i övrigt. Chara i Holmström-position under PP. Bra jävla idé! Vill minnas att han körde så i Slovakien i nått OS eller så. Verkar klokt.

Nu blickar vi framåt mot onsdagen. Och sover lite.

/Storbjörn

HAHAJAA!!

Peverley punkterar matchen i tom bur. 3-1! JAA!! FY FAN VAD BRA!

/Lillbjörn

Nu kommer stormen!

Bolts kommer släppa defensiven strax och gå all-out attack. Då gäller det att vi krymper ytor och inte går bort oss! Se till att kontra in en puck! Det hade smakat med en tvåmålsledning...

/Lillbjörn

Helt ok PP!

Vi ställer upp, passar och till och med skjuter. Kul! GÖR MÅL!

/Lillbjörn

Nätproblem

Nu är jag med igen. Det är sjukt spännande. Bolts ligger på, vi kontrar. Thomas är kung!

/Lillbjörn

Tempoökning

Helt annan match i andra. Fart och fläkt. Fysiskt. Lite hawaii förvisso. Men det är ok. För vi leder.

Horton drämmer in ett direktskott direkt efter tekning. Det är därför vi tradade till oss honom! Sen tappar matchen i lite tempo pga ett par utvisningar. Och då visar sig Bruins från sin sämsta sida.

De. Kan. Inte. Spela. Powerplay. De försöker dumpa, men då åker är de inte tillräckligt aggresiva för att nagla fast pucken. Och får de in pucken i zon så kladdar de och har inget passningstempo. Det är smärtsamt.

Men så fort det blev 5-on-5 igen så blev det åka av. Och jäklar vad kul det är att se! Mål hänger i luften hela tiden, men Thomas spikar igen och så visar Bergeron playmakerskills och serverar Marchand som sprätter dit den. Vi är i ledning! Björnbloggen är lite kär i den dryge, lille, fule fan som heter Brad Marchand. Viktigt för honom.

Nu fortsätter vi i samma fina stil!

Vinn!

/Storbjörn


JAAA!!!!

MARCHAND! 2-1!!! Vi leder och den lilla jäveln fick göra det. Underjävlabart!!

/Lillbjörn

PP nu då!

Bruins jobbar på. Men de skapar fan ingenting. Bolts rensar och rensar och rensar. Pinsamt.

/Lillbjörn

Ojojoj

Det är intensivt och en härlig match att kolla på! Det hänger ett mål i luften, men till vem? Det byts chanser fram och tillbaks. Thomas ser dock ut som att han tänker spika igen. Ta i trä!

Låt Horton skjuta. Tamejfan..

/Lillbjörn

PP Bruins

Full fart! PP Bruins! GÖR DET!!

/Lillbjörn

Lite Hawaii

Spelvändningar, dumheter, tacklingar och Tim Thomas. Han är frälsaren idag. Han håller stången.
Dubbelutvisning. 4 mot 4.

/Lillbjörn

Explosion!

Matchen exploderar! Full fart! Nu så!

/Lillbjörn

JAA!

Horton! 1-1! Allt är förlåtet! Vilket skott karln har! NU KÖR VI!

/Lillbjörn

Horton x2

Nathan Horton drar på sig en tvåa för interfernce. Igen. IDIOTISKT!

/Lillbjörn

Timmy!

Thomas räddar oss. Upp och jobba!
Annars ett bra BP.

/Lillbjörn

Åka skridskor

Bruins fortsätter sin fina tradition med att släppa in ett mål efter lite mer än en minut. Det är för illa! Tampa spelar sin tjeck-hockey och är så jäkla explosiva när de kontrar. Vi får inte tillåta dem att komma så där! Och vi vet det, men gör det ändå.

Smith står i Bolts-kassen inatt. Och han ser obekvämt bra ut.

Vi får se två katastrof-PP från vardera lagen. Bruins får inte till det helt enkelt. Och sen får Tampa PP och visar hur det ska göras. De har konstant tryck i två minuter. Vi är dock bra i boxplay och lyckas avstyra det.

Den här perioden visar vikten av det essentiella i hockey. Nämligen att åka skridskor. Större delen av perioden åker inte Bruins tillräckligt mycket och då är vi två på pucken. I alla situationer så är vi några hundradelar för sent in och då får Tampa med sig pucken. I slutet av perioden vänder det dock. Man ser en ökad intensitet i åkningen och då skapas det chanser!

En onödig interference i slutet gör dock att Tampa börjar i PP. Men vi är på rätt väg. En liten Alex Ferguson utskällning av Julien i periodpausen och det blir nog bra det här. Det kan ju inte bli mycket sämre iallafall...

Framåt! Åk! Skjut! Vinn!

/Storbjörn


Nu så!

Lite tyngd i anfallen. Krejci fullföljer framför mål! Brum brum!

/Lillbjörn

Vakna!

Sluta ge bort pucken och låta dem komma i kontringar! Spela enkelt. För fan...
PP Bolts.

/Lillbjörn

Kladd kladd kladd

Det slarvas alldeles för mycket och matchen har inte funnit sin karaktär än. Ner med pucken! Jaga! Gör mål!

/Lillbjörn

PP Bolts

Och de spelar lika dåligt som Bruins...

/Lillbjörn

PP Bruins

Vi spelar som vanligt skitdåligt i PP. Skärpning!

/Lillbjörn

Men fyyy fan...

1-0 Bolts efter 1.09 spelat. Varför gör vi så här?!

FOKUS!

/Lillbjörn

Jävlaranamma!




Då var det dags för match 5 mellan Bolts och Bruins. Det står 2-2 i matcher och båda lagen har vunnit en hemma och en borta. Det är en otroligt viktig match. Vinner vi i natt så kan slipper vi spela med kniven mot strupen på onsdag i Florida, vinner Bolts så har de chansen att avgöra hemma i Florida. Bolts har med andra ord allt att vinna.

Hur ska vi ta hem det här då?
Ledorden är: Fokus. Inställning. Jävlaranamma.
Vi ska spela Bruinshockey i 60 minuter i natt. Inte i en period som sist, vi ska gnugga på, forechecka, tackla och skjuta i minst tre perioder.
Lyckas vi spela vårt grundspel så vinner vi mot alla lag.

Det andra är att fortsätta störa dem högt upp i banan utan att gå bort oss. Vi vill inte ha kontringar då grabbar som Stamkos, Gange, St Louis kommer med fart genom mittzon. Det blir livsfarligt varje gång. Men lyckas vi störa deras uppspel tidigt och vinna puck i offensivzon så kommer det bli jobbigt för Bolts.

Alltså. Hög press. Gå inte bort er. Vinn puck. Skjut. Trafik framför mål. Och hjälp Thomas för helvete!
Vi vill också se mer av förstalinan med Lucic - Krejci - Horton. De var osynliga sist. Ej godkänt.

Har gått omkring och varit extremt nervös idag, men fått bra uppbackning på jobbet. Ryktet går om att Recchi blir tvåmålsskytt idag. Det skulle jag vilja se. Ta i trä!

Ca tre timmar till nedsläpp. Kanske ska lugna nerverna med lite NHL11..

Fokus! Vinn!

Vi hörs i natt!

/Lillbjörn

Bounce back



5-3 till Tampa Bay i den fjärde matchen betyder kvitterat, 2-2, i matchserien.

Är det något som årets upplaga av Bruins är bra på så är det att komma tillbaka starkt efter en pinsam förlust. Sällan gör vi två dåliga matcher i rad och speciellt inte när det gäller playoff. Räkna med att få se ett helt annat lag och inställning på måndag.

Bolts kommer in i gårdagens match pga att vi låter dem göra det. Visst de spelar mer aggresivt helt plötsligt, men det kan ju inte på något sätt vara oväntat? Leder man med 3-0 efter 20 minuter så är det väl inte så svårt att förstå att det andra laget kommer spela desperationshockey, allt eller inget. Då är det inte läge att slarva i egen zon och i uppspelen. Jag tänker på Thomas bakom mål, Kaberle och Lucic.

Nu släpper vi den här matchen och blickar framåt. På måndag är det dags för match 5 och den utspelar sig i Garden i Boston. Det kommer vara ett jävla tryck på läktaren och vi kommer få se ett Bruins som brinner av revanschlusta. Som sagt, vi gör inte två dåliga matcher i rad.

Vi behöver inte ändra spelet, det är inställningen och koncentrationen som ska justeras. Jävlaranamma! De ska fan inte komma och tro något-attityden. Räkna med att det kommer smälla i sargen på måndag. Fysiken kommer skruvas upp ett snäpp och det är till vår fördel. The Bruin way of hockey.

Jag har också en glädjande nyhet till alla Tampa-fans, så sätt på er läsglasögonen och se hit:


Bild från Days of Y'Orr


Nu får det bli måndag snart!

/Lillbjörn

Extremt jävla dåligt

Vi förlorar med 5-3 efter att ha vunnit första perioden med 3-0. Det är så jävla pinsamt.

Vi var tydligen inte beredd på anstormningen som skulle komma. Hur fan kan man inte vara det?

Tampa Bay gör det bra, man ska inte undervärdera ett lag även fast de förlorar ett antal fans efter varje match pga ålder.

Isen är kass och puckarna hoppar.

Nu laddar vi batterierna och slår någon på käften på måndag i Garden.

Pinsamt. Oförlåtligt. Men vi ska inte gräva ner oss. Vi är ett bättre lag än dom.

Tror fortfarande på 4-2 i matcher till björnarna. Vi vinner nästa och sen krossar vi dem i Florida.

2-2 i matcher.

/Lillbjörn

Men fy fan!

3-3 efter två. Vi har fått se en hel del skitmål denna match.

Nu kan vad fan som helst hända.

Horton krossar Downie som åker ut för filmning. Underbart. My fair Lady.

Jaha, nu har vi en ångestladdad tredje period på gång.

Första målet vinner?

/Lillbjörn

3-0 efter första!

Ojojoj!

Bergeron med två, Ryder med ett. Hejdå Roloson och hej Smith.

Hedman slarvar, tack för det.

Vi pissar på dem.

/Lillbjörn

Normaltillstånd

Saker och ting är tillbaka som de ska vara. Bergeron är på banan igen, Thomas spikar igen och Bruins spelar tight försvarsspel. Inför den här serien var ju den allmänna uppfattningen att det skulle bli en hård, jämn och målsnål tillställning. Sen exploderade de två första matcherna med vilda västern hockey och massor av mål.

Men nu är det normaltillstånd igen som sagt. ”Boston Bruins-hockey” som Tim Thomas kallade det efter förra matchen. Och tillåts vi spela Bruins-hockey så vinner vi. Så det är här utmaningen ligger återigen. Ta matchen dit vi vill ha den. Det behöver inte vara snyggt för det är vad det står på resultattavlan som spelar roll. Vackra förlorare hyllas sällan.


Timmy i vinnarjackan

Den här matchen avgör självklart mycket hur resten av serien kommer att se ut. Vinner vi så har vi chansen att ta hem det i Garden. Vinner Tampa så ser det här ut att bli en sjumatchersserie.

Men som Bruins betedde sig senast tyder på ett uppvaknande och att de till slut hittat sin slutspelsform. Och vi knäckte Tampas så hyllade 1-3-1 system och stängde mittzon. Dessutom så är laguppställningen total just nu. Björnbloggen gillar ju Seguin och skulle gärna ha sett honom tidigare också. Men frågan har ju alltid varit vem han skulle peta. Nu känns det helt naturligt att Thornton får sitta vid sidan av. Han var viktig i de två första serierna och han är en stor Bruinsfavorit. Fjärdelinan har i vissa matcher varit de en enda som klivit in med energi. Men vi har fysik och tuffhet från andra killar också och Thorntons nävar behövs sällan i slutspelet.

Så det är fyra fantastiska kedjor som vi mönstrar nu. Alla avvägda och balanserade på ett korrekt sätt. Känns helt jävla perfekt.


Seguin blir glad av mål

Vi har hittat segerreceptet. Och det är det enkla spel som vi kallar Bruins-hockey. Håll er till den spelformen och vi tar hem det här! En match i taget, låt inte tankarna dra iväg mot något annat. Men vinner vi inatt. Ser det mycket, mycket bra ut. Ta i trä…

Upp till kamp. Och vinn!

/Storbjörn


Timmy


Game 3



Där satt den och den satt förbannat bra! Vi nollar Bolts i deras egen borg, målkalaset från de föregående matcherna är bortglömt, Thomas visar vem som äger den här matchserien.

Det blir 2-0 till Bruins efter ett tidigt mål från Krejci och punkteringen i tredje perioden av Ference, men det som imponerar mest är hur vi agerar i försvaret. Bolts kom ingenstans och det blev aldrig riktigt farligt framför Thomas och de få gånger han blev testad så var han säkerheten själv.


Första nollan i slutspelet - check

Vi fortsatte störa dem i uppspelsfasen, men låg som väntat kvar med centern i styrspel tillsammans med backarna, det resulterade att spelare som Stamkos, St Louis och Lecavalier såg ut som dussinspelare och försvann mer eller mindre från matchen.

Detta sätter pressen på Bolts, vinner vi imorgon så går vi upp till 3-1 i matcher och har chansen att avgöra i Boston. Tampaspelarna pratar om att de vände just ett 3-1 underläge mot Penguins. Men det är inte pingviner ni möter nu, det är björnar och de är inte rädda för blixten.

Glädjande att se Bergeron vara tillbaka! Han glider in och spelar hur säkert som helst och lyfter andrakedjan tillsammans med Marchand och Recchi. Han är extremt bra på tekningar och ser till att vi vinner dem i viktiga lägen.


Bergeron var tillbaks och var säkerheten själv

Vi får ta med oss vårt fina spel och fortsätta spela det imorgon. Lördagsmatch! Startar 19.30 svensk tid.
Får vi ett tidigt mål så kommer vi få se ett nervöst och desperat Tampa Bay. Vi har dem precis där vi vill ha dem.

Det blir korta matchrapporter då det mesta fås med under livebloggningen.
Nu suger vi på karamellen ikväll och laddar batterierna tills imorgon.

2-1 i matcher till Bruins.



/Lillbjörn

Game set match

Glädje! 2-0 blir det och det var aldrig något snack.

Thomas får sin första nolla i slutspelet.

Defensiven ser skitbra ut.

Bergeron är tillbaks och ser bra ut.

Blixtarna ser kraftlösa ut.

Vi har 2-1 i matchserien och går för 3-1 på lördag. Spelar vi så här så är det inga problem.

Vem fan är Stamkos?

För övrigt så fick Ference 2-0 målet tillslut. Seguin har bara (...) 3 mål på 3 matcher.

Matchrapport kommer imorgon.

Godnatt!

/Lillbjörn

Ser tamejfan bra ut

Bolts tillåts inte skapa ett skit. Varken tryck i Bruinszon eller farliga chanser. Vi är så jävla trygga i defensiven nu. Inte mycket kvar. Drygt två minuter. Bolts har redan tagit sin time-out, Roloson kommer lämna kassen strax.

/Lillis

Rättelse

Det är Seguin som är sist på pucken som betydde 2-0!
Grabben... Fyra mål på tre matcher.

/Lillis

Tim Thomas

Vilken kung! Han suger in puckarna. Han räddar fan allt.

/Lillis

Boxplay på G

Chara åker ut 2 min. Jobba!!

/Lillis

JAA!!!

2-0!!! HAHAHA! JA! JA! JA!

Jag tror det är Ference! 2-0! Nu jävlar käkar vi puck!
Drygt 10 kvar.

/Lillis

Fortsätt anfalla!

Inte backa hem för mycket. Vi har slagit ifrån oss i början av tredje, men jag vill se mer anfall. Vi kan spela oss genom mittzon och gå in framför mål.

Men vi är trygga i defensivin! Gött!

/Lillis

Efter andra

Det står fortfarande 1-0 till Bruins. Alla som tycker det är konstigt efter 5-2 och 6-5 i de två första matcherna har fel. Båda coacherna har mått piss efter det vilda spel vi fått se och stramat åt tyglarna när det gäller defensiven och framför allt anfallsfrenesin. Helt rätt tycker jag, det är viktiga matcher vi lirar nu och det skulle vara surt att åka ut ur denna matchserie för att man har lirat huvudlöst.

Ja, vi är svenskar, vi gillar vår defensiv och vårt styrspel.

Thomas ser vass ut, men har inte blivit testad så mycket då vi spelar ett strålande försvarsspel.
Roloson räddade Bolts då Bergeron serverade Peverley i ett 2 mot 1 läge. Hade Peverkey fått upp pucken så hade det stått 2-0, men nu gjorde Roloson en fin sidledsförflyttning och räddade med tåspettsen.

Nästa mål är så inihelvete viktigt nu!

Detta är inte bra för kroppen, jag sitter nervöst och spänd hela tiden. Börjar få ont i nacken. Kan inte sitta tillbaka lutad, jag sitter framåtböjd mot teven och är med i minsta rörelse på isen. På lördag ska jag ladda upp med tigerbalsam.

Jaa, jag vet inte jag. Men det ser bra ut. Vi ser stabila ut och det gillar vi!

Nu håller vi tummarna inför tredje.

/Lillbjörn

Bättre PP

Skitdåligt i första minuten av utvisningen, men sen etablerar vi och kan byta spelare då vi har nära till avbytarbåset. Fint. Icing och en time-out från Bolts. De vill vila sina tröttkörda spelare.

/Lillis

PP dags igen..

Nu kör vi PP för Bruins! KOM IGEN NU!

/Lillis

A men Johnny!

Bergeron kommer in från utvisningsbåset och skapar ett 2 mot 1 läge. Extremt nära 2-0! Fy i faten! Roloson med en jätteräddning!

/Lillis

Världens sämsta PP

Fy fan vilket dåligt PP! Pinsamt. Det slutar med att vi drar på oss en egen utvisning. Vi kommer inte ens in i zon! VIDRIGT!

/Lillis

2 mot 1

Vi lyckas komma 2 mot 1 i boxplay, men vi skjuter utanför och träffar plexit och det blir en farlig kontring. Vi måste sätta den på mål!

/Lillis

Hedman din tönt!

Hedman filmar till sig en utvisining. Det är inte fotboll det här din Modoröv.

/Lillis

Efter första

Jodå! Det ser ju inte dåligt ut det här. Det är som sagt inte lika fram och tillbaka där ute, det är ett mer samlat spel från båda sidor, som förväntat.

Vi får det viktiga första målet. Det brukar vara viktigt, men i den här matchserien vet man aldrig.
Hedman visar orutin i egen zon och går lämnar Krejci obevakad framför mål, givetvis får Krejci pucken och fintar ner Roloson och lägger säkert in den med en backhand. Mycket vackert. Då hade vi spelat drygt en minut.

Senare i perioden åker Krejci på en fin open-ice hit av Marc-Andre Bergeron. Men domarna tycker det är utvisning och det tackar vi för. Vi har lite tryck i PP, men det blir aldrig riktigt farligt.

Jag mår bra av att det är mer stabilt spel. Visst, det är skitkul när det är en massa chanser fram och tillbaka, men nu slipper jag sitta med hjärtat i halsgropen.

När Bolts börjar trampa i Bruinszon mår jag aldrig bra. Speciellt inte när Stamkos och St Louis är inne, fy fan vad våra backar ser långsamma ut då.

Bergeron är tillbaks! Han betyder extremt mycket för alla lagdelar då han är en mycket stabil två-vägsspelare. Säker på tekningarna, smart både offensivt och defensivt. Vi har redan fått se mer utav Recchi och Marchand denna match än de två senaste matcherna i Boston.

Seguin har ett jävla handledsskott! Fortsätt skjut!

Lucic ser seg ut. Tappar onödigt mycket puck. Han måste komma upp i vanlig standard! Han hade dock ett assist på Krejci's mål. Alltid något.

Peverley adderar mer speed till fjärdelinan och de ser lika elaka ut utan Thornton. Peverley hade chansene att göra 2-0, men missade målet då han blev serverad i slottet.
Vi skjuter ofta utanför...

Det ser bra ut! Får vi nästa mål så känns det jävligt bra! Då kommer Bolts köra all out-attack och vi kan kontra sönder dem.

Hjälp Thomas!

Jag tror!

/Lillbjörn

Aj...

Krejci åker på en open-ice hit. SMACK! Såg inte bra ut. Tacklingen var juste tycker jag, Boltsbacken har armarna nere, men det blir PP för Bruins.

Hoppas Krejci kan lira vidare...

/Lillis

Smygkurr

Lite heta känslor efter avblåsningarna är till Bruins favör. Vi spelar fysiskt, så har det alltid varit.

Inte lika svängigt denna match tack och lov.

/Lillis

Mys

Vi stör dem i uppspelsfasen hela tiden. Men de är livsfarliga med deras speed i offensivzon.
Det är så jävla kul med playoff!

/Lillis

YES!

Bra start! Krejci! 1-0!

Vad är det med Bruins och snabba mål i detta playoff?

/Lillis

Nu kör vi!

Bergeron är tillbaks!

Nedsläpp!

/Lillis

Björnarna drar till Florida



Matchdags! Efter två målrika matcher i Boston så drar matchserien vidare till Florida för två intressanta kamper i St. Pete Times Forum.

Senaste matchen slutade 6-5 till Bruins och var en sjuk tillställning. Båda coacherna är nog intresserade av att tajta till defensiven och inte bjuda på lika mycket bakåt som i de två första matcherna. Det har blivit 18 mål hittills!

Den mest aktuella frågan är dock om vi får se Patrice Bergeron komma tillbaks efter sin lättare hjärnskakning och vem som i så fall blir petad om han kan spela. Enligt rykten blir det nog Shawn Thornton som får kliva av och att Rich Peverley kliver in i fjärdekedjan tillsammans med Campbell och Paille.
Coach Julien kommer fortsätta med Seguin - Kelly - Ryder som var lysande tillsammans i senaste matchen och Bergeron går in i sin vanliga kedja tillsammans med Recchi och Marchand.

Storbjörn har varit inne på att sätta ner Kelly i fjärdekedjan och istället köra Seguin - Peverley - Ryder och jag håller med, det skulle vara en kedja med extrem speed. Men jag tror coach Julien vill ha Kelly's mer fysiska spel tillsammans med snabbskinnarna Seguin och Ryder.

Att få tillbaks andrakedjan med Marchand - Bergeron - Recchi hade varit jävligt gött då jag tycker att Marchand och Recchi fallit bort lite i matchserien mot Bolts.

Hur som helst blir det bra!


Björnbloggen vill se både "Bergy" och Seguin mot Bolts


Bruins har varit väldigt bra på bortaplan hela säsongen och den trenden har fortsatt i slutspelet. Det blir givetvis inte lätt, men vi har alla möjligheter att vinna i natt.
Det är Bolts som kommer ha mycket puck och anfalla nu när de är på hemmaplan och det passar oss utmärkt. Vi får fortsätta störa deras uppspel genom att forechecka högt upp i banan och hårt som fan.
Hårt spel, snabba omställningar, skott och trafik. Vinn! Enkelt.
Och hjälp Thomas för helvete!

I natt blir det liveblogg.

Jag tror!

/Lillbjörn

Game 2



Vilken jävla match det blev. En berg- och dalbana av känslor.
Det blev en hel del liveblogg så det blir en kortare matchrapport.

6-5 slutar det tillslut i Bruins favör. Efter att ha fått lite distans till matchen och att playoffruset lagt sig så är det tid för reflektion. Det var en match som var skitkul att kolla på, men coachens mardröm. Matchen kunde ha slutat hur som helst och vi får tacka Tim Thomas som räddade extremt många frilägen hela matchen igenom. Fast att han släpper in fem (!) mål så är han planens bästa spelare. Det är sjukt och inte okej.

Vad gick fel?
Vi släpper igenom allt defensivt och bjuder Tampa på drömlägen gång efter annan. Vi måste tajta till oss och vara mer resoluta och spela enklare försvar. Bolts hittade passet rakt genom mittzon till ett friläge för många gånger under matchen. Fortsätter det så kommer det straffa sig. Hårt, länge och väl.

Vad gick rätt?
Offensiven ska vi absolut inte klaga på. Sex mål, fem utav dem i andra perioden. Två av dem från Ryder och två från Seguin. Vi trampade på ännu mer än första matchen. Det var tryck i åkningen och som vanlig fullföljde vi alla situationer. När vi forecheckar med denna frenesi så gör motståndaren misstag tillslut, vi vinner pucken ofta i offensiv zon och etablerar långvariga anfall med mycket skott och mycket trafik.
Trafik! Ännu mer trafik vill vi se. Lucic's röv ska vara framför Roloson hela tiden.
Fortsätter vi med denna offensivlusta så kommer det här gå långt. Jävligt långt.

Vad ska vi göra bättre?
Fortsätta forechecka, men var mer samlade bakåt. Håller centern lite djup och låter ytterforwarderna sköta forecheckingen så är vi alltid minst tre hem, att låta Bolts komma med fart 2 mot 2 eller ännu värre 3 mot 2 och 2 mot 1 är livsfarligt! Men med täckning från centern så kan vi vinna alla defensiva situationer.
Hjälp Thomas för fan!


Thomas tappade hjälmen och fick pucken i skallen


Kort från matchen:

• Lucic - Krejci - Horton fortsätter vara fysiskt jobbiga att möta. Förväntar mig dock ännu lite mer från Lucic. Han hade läge att sätta den i tom bur igår, men icke.

• Thomas fortsätter vara kung! Men att släppa in ett mål efter 13 sekunder är inte okej, även fast att han inte får så mycket hjälp av försvaret.

• Roloson i Boltskassen fick nog efter två perioder. Smith kom in och höll nollan i sista. Vem står på torsdag? Med största sannolikhet Roloson.

• Vi gör fem mål i andra perioden, men lyckas inte stänga matchen. Det är för dåligt!

• Vi gör två mål i PP! Det är skitbra!

• Peverley passade helt ok mellan Recchi och Marchand. Men visst fan saknas Bergeron! Bli frisk fort.

• Otroligt underhållande match att kolla på, men för fan, håll tätt i nästa!

Till sist måste jag ju nämna vår nye stjärna. Tyler Seguin skrinnade på riktigt in i våra Bruinshjärtan igår. På egen hand står han för nästan allt offensivt. Han gör två mål, han gör två assist.
Första målet är så inihelvete snyggt och vänder matchen åt oss, en riktig soloprestation.
Andra målet så kommer vi 2 mot 1, men istället för att passa så väljer Seguin att löda och som han gör det! Rätt upp i krysset!

Han var så jävla bra i andra perioden att jag inte kan minnas senast jag såg en spelare dominera matchen så som han gjorde det. Han var helt outstanding och visade riktig attityd och ett driv i skridskoåkningen som är omöjligt att stoppa. Grabben har gjort sex poäng på två matcher nu. I playoff! Killen är bara 19 år!

Vem ska coach Julien peta när Bergeron är tillbaks? Inte blir det Seguin. Kelly kanske? Recchi? Att se Seguin spela tillsammans med Marchand och Bergeron hade varit underbart, men peta Recchi? Näe. Va?
Jaja, den som lever får se.


En ny stjärna är född


Nu räcker det med bloggning, för att få veta mer om matchen så läs de föregående inläggen. Det är match imorgon igen och då blir det blogg som vanligt. Det hade varit så gött med att knipa en match borta i Florida direkt och sätta en oerhörd press på dem.

Jag tror!

/Lillbjörn

PUH!

Vi klarade det. Men det var på könet.

6-5 i matchen och kvitterat i matchserien.

Jävlar vilken match. Kommer en matchrapport imorgon.

Sov nu!

/Lillbjörn

Nervöst

Det är drygt fyra minuter kvar av tredje. Det står fortfarande 6-5 till Bruins, som brännde ett PP nyss.
Nu kommer stormen. Håll ut!

/Lillis

Helvetet!

6-5. Inte mycket kvar nu...

/Lillis

Men nej...

Låt inte Stamkos skjuta.. Ta bort Steven! 6-4 och det är match igen...

/Lillis

Andra perioden. Oj.

Var ska jag börja? Det här är den absolut roligaste period jag någonsin sett. Det har hänt så jävla mycket och jag hoppas få med lite av det i detta inlägg...

Tyler Seguin. Jag har inte superlativ nog att återspegla hans andra period i den här matchen. Grabben har 2+2 (så här långt i matchen) och spelar som en halvgud. Solomålet efter knappt en minut var helt magiskt! Hans skott när Bruins kommer 2 mot 1 är så jävla hårt! Varva det med ett par assist och ni har fått se en ny världsstjärna i NHL.
Såg ni skottet han hade då Roloson nästan duckade? Han har löd grabbhalvan!
Ojojojoj...

Tim Thomas har räddat tre eller fyra frilägen. Det viktigaste räddar han några sekunder innan Seguin's solomål. Hade Bolts gjort mål där hade det stått 3-1 och det hade sett tugnt ut.

Ryder är tvåmålsskytt och verkar njuta av att lira med Seguin.

Krejci's 3-2 mål var jävligt fint framspelat av vår käre tysk Seidenberg. Krejci behöver bara ha klubban i isen och styra in den i öppet mål.

Roloson är mänsklig. Det krävdes en 19-åring för att ta ner honom på jorden. Seguin äger den här matchen.

Seguin. Seguin. SEGUIN!

Vem ska coach Julien peta när Bergeron kommer tillbaka? Inte fan blir det Seguin i alla fall.

Bolts är livsfarliga i PP. Inga dumma utvisningar i sista nu!

Vi har två (!) PP-mål! Helt otroligt.

Men det här är klart. Det måste det vara. Kan jag inte få ta ut segern i förskott? Nej, förlåt. Ta i trä. Men jag tror. Hårt.

Det är en så jävla fartfylld och fysisk match vi får se. Vilket jävla tempo! Detta passar Bruins bra.

Paille är fan en klippa i boxplay.

Ojojojoj...

Jag måste titta på matchsammandraget för att komma ihåg allt som hänt i andra perioden.. Just nu sitter jag i något form av lyckligt rus...

Jag ska fylla på lite vatten och luta mig tillbaks lite innan tredje...

6-3 till Bruins efter två spelade perioder.

SEGUIN!

/Lillbjörn


MEN JA MEN JA!

RYDER IGEN!
20 sekunder kvar av andra! 6-3! Tror banne mig Seguin får ass igen...

/Lillis

PP-MÅL!

RYDER!
Och javisst. Seguin får assist! 5-3! Vi har gjort två PP-mål i matchen!

/Lillis

Järn

4-3, Bolts reducerar i PP...

/Lillis

TYLER SEGUIN!

HAN GÖR DET IGEN!
Grabben har två mål i den här matchen. Tre på två matcher. Det står 4-2 till Bruins och det har inte ens gått halva andra perioden!

Ojojojojoj

/Lillis

JAAAAAAA!

KREJCI! VI HAR VÄNT! DIREKT!

/Lillis

HÅHÅHÅ! SEGUIN!

OJOJOJ!!!! Ett solomål direkt i andra!!! JAAA!!

/Lillis

Åh fy fan!

FÖR I HELVETE! NEJ!

Hur jävla mycket otur kan vi ha?! Efter tretton sekunder så gör Tampa mål. 13 sekunder! Så inihelvete dålig start.

Den får vi se ett Bruins som visar ett jävlanamma och kör på, hårt. Det smäller som fan hela tiden och det skjuts från alla vinklar. Vi vinner skotten med 18-11 i första perioden. Mycket tack vare en hel del utvisningar och jag måste medge att vi har haft flyt med utvisningarna, vi har domarna med oss.

Vi har chansen att kvittera i spel 5 mot 3 i ca 1,20 min, men Roloson är en vägg i Tampamålet! Han är glödhet! Inte bra.
Men tillslut i spel 5 mot 4 så lyckas vi med ett PP-mål! Seidenberg skjuter (hårt), Lucic står framför mål så att det enda Roloson ser är röv, Horton tycks få klubban på skottet och styr in 1-1! Jubel och skratt! Nu tar vi dem!

Men här kommer oturen med i spel igen... Med sju sekunder och efter att Bruins klarat av ett underläge studsar pucken via St Louis och förbi Thomas. 2-1. Fy fan vad bittert. Helt otroligt. Och det speglar inte matchen.

Slarv. Jag hatar slarv. Det ska inte gå att göra mål efter tretton sekunder i konferensfinal. Vi sätter Tampa i förarsätet direkt.

Fast att vi spelat jävligt bra denna period i 19 minuter och 40 sekunder så leder Bolts med 2-1.
Krejcilinan ser otroligt het ut, men alla jobbar stenhårt över hela banan och det är vi som anfaller. Ett tag fick inte Bolts ut pucken i spel 5 mot 5.

Paille var svinbra i numerärt underläge och dödade av säkert 30 sekunder helt själv, plus att han fixade tekning i offensiv zon.

Thomas har en svår match då han i stora delar bara står och kollar på när hans lagkamrater dundrar Boltsspelare in i sargen och pepprar Roloson med skott. Det gäller att han spikar igen nu.

Vi spelar jävligt bra. Det känns uppmuntrande, men jag kan inte vara glad när vi ligger under efter första. Jag hoppas Bruinsspelarna tacklar det bättre än mig och vänder det till något förbannat positivt.
Det finns alla chanser i världen att vi vänder det här, det är bara att fortsätta trampa, då kommer de inte att orka tillslut, men se upp för kontringar! Det kan blixtra till när som helst...

Kul då tönten Downie försöker mucka med Chara och vår kapten bara skrattar åt honom.

Peverley verkar fungera bättre med Recchi och Marchand än vad Kelly gjorde med dom i lördags.

Seguins ser stabil ut och kan mycket väl hamna i målprotokollet idag också.

I senaste matchen så hade det slunkit i ett antal för många guinness och att jämföra Bolts med tigh master kanske inte är så exakt.... Men jag var bitter.

Nu tar vi med oss det fina spelet in i andra och skiter i att det står 2-1 till dom.

Jag tror!

/Lillbjörn

Match nummer två

Matchdags igen efter nästan tre dagar utan hockey (Björnbloggen räknar inte hockey-VM som riktig hockey). Det är dags för Bruins att studsa tillbaka efter den pinsamma föreställningen i första matchen. 2-0 i baken hemma är inte ett alternativ, även om vi sett att Bruins kan rätta till sådana situationer tidigare.

Förra matchen var. Förbryllande. Boston spelade inte helt katastrofalt, men de ägnade sig åt rookie-misstag och slarv. Och det fanns ingen energi. Tyler Seguin var i princip den enda som såg ut att vara sugen på en historisk matchserie. Som tyckte att det var kul att lira. Som vågade. Visst, han gjorde sina misstag också, men han var en frisk fläkt och gjorde också mål.



Men nog saknades Bergeron allt. Tryggheten och stabiliteten när han är på isen är viktigare än vad man kanske tror. Han är inte spektakulär, Patrice, men jävlar vad han betyder mycket för det här laget.

Nu ryktas det i korridorerna att han kan vara på väg tillbaka i spel redan till den här matchen. Coach Julien svarar svävande och visar inte alla sina kort. Tampa Bay verkar förbereda sig på att han ska spela och till viss del är det väl vad Julien vill. Att de ska sväva i ovisshet och inte veta vad som kommer att ske. Själv tror jag inte att Bergy spelar inatt. Boston har alldeles för dåliga erfarenheter av hjärnskakningar att de skulle riskera något. Savard kom tillbaka, kanske för tidigt, fick en smäll och har varit borta sedan dess. Det får inte ske med Bergeron.

Men det går åt rätt håll i alla fall. Bergeron är på skridskor igen och kommer kanske vara med på uppvärmningen inatt också. Men är det minsta tveksamhet så ska han inte spela. Punkt.


Bergeron stretchar med killarna på morgonträningen. (Bild från Bruins officiella hemsida)

Uppställningen inatt ser ut att kunna vara lite förändrad från sist. Kelly går tillbaka till tredjekedjan och istället går Peverley in som andracenter. Detta efterlyste jag redan i första matchen och jag tycker det är klokt. Samtidigt tyckte jag att linan med Marchand, Kelly, Seguin som snabbkomponerades under första matchen var intressant. Det gav en bättre balans mellan kedjorna då Recchi, Peverley och Ryder såg spännande ut också. Vi får se vad det landar i. Om Bergy kommer tillbaka kan vi nog räkna kallt med att Seguin får sitta igen, trots sitt pigga inhopp.

Som sagt så såg det inte helt värdelöst ut för Bruins. De får bara inte göra klantiga misstag (jag tittar på dig, Kaberle) och slarva bort en till match. I princip så tappade de matchen under en ödesdiger sekvens i första perioden. Orutin? Slutspelsnerver? Oflyt? Skitsamma, men det gäller att vara på tå från början.

Som alltid, i all hockey, i hela världen, i hela världshistorien, handlar det om att spela enkelt! Lugn i defensiven, inget dribblande på blå, in med pucken i zon, folk framför mål och skjut. Skjut för helvete, skjut. Sen fixar Thomas resten bakåt (han var överjävlig på vissa Tampa-chanser senast, honom behöver vi inte oroa oss för).

Det här är inte kört. Det kan bara gå uppåt. Vi tror.

Vinn!



/Storbjörn


OK

Vi tappar första matchen pga slarv och kladd. Men förutom det ser det bra ut. Vi kommer ta denna serie. Bolts är ett "brögäng" jämfört med Bruins.

Fysiken avgör
Vi kommer nöta ner dem. Självklart kommer de inte ge upp, men när Stamkos, St Louis, Lecavalier blir tacklade i varje byte så kommer deras vilja svikta. Vi är för starka för dem, men vi måste hålla oss från utvisnigsbåset. Tackla sönder dem juste.

Framför mål
Skjut, skjut, skjut. Men ha trafik framför Roloson. Han är rutinerad, men har inget slutspelsfacit att hurra över. I nästa match kommer vi få se ett helt annat Bruins. Skott - trafik - returer - mål!

Jag håller fast vid mitt tips. Vi tar det här med 4-2 i matcher. Bolts har haft en eriksgata fram till konferensfinalen - ett sargat Penguins - ett underpresterande Caps. Vi vände mot Habs, vi krossade Flyers, vi kommer till slut pissa på Bolts.

Jag har stor respekt för Yzerman som var lite av en idol när jag var yngre, men Tampa Bay Lightnings som förening har jag alltid sett och kommer alltid se på som ett fantasi lag påkommet på 90-talet tillsammans med Mighty Ducks, tv-shop och trancemusiken. Allt är pinsamt.
Ja, självklart är jag bitter..

Coach Julien kommer prata ihop det här.
Hoppas på Bergeron!

Jag tror! Det kommer gå!

/Lillbjörn

Värdelös andra period

Ja, vad ska man säga... Andra perioden blir sönderryckt sv utvisnigar. Vi är värdelösa i PP och i Bp gör vi såklart inga mål.. Bolts kontrollerar perioden exemplariskt. Det offensiva fysiska spelet från första perioden är som bortblåst, Bruinsspelarna ser tama ut. Seidenberg beter sig som en Tysk i en bunker då kriget gick åt helvete, Seguin har speed, men fan vad vi saknar Bergeron. Han är vår stöttepunkt i alla spelformer och Marchand kommer inte tillrätta med sitt spel.

Var är förstlinan? Krejci har "fixat" två utvisningar för Bolts, men då vi är kassa i PP så är ju det egentligen värdelöst..

3-1 till Bolts iför sista. Ska vi vinna den här matchen så måste vi börja spela enkelt igen! In framför Roloson! Han ser ingenting om han har en röv framför sig.. Skjut. Mer!

"Wayne would say to me, 'Throw it in my corner and get the fuck in front of the net".
- Phil Esposito, who did as he was told by Wayne Cashman


Allt kan hända. Jag tror.

/Lillbjörn

Seguin är en Bruin

Det börjar åt helvete... Bolts går upp till 3-0. Det förtjänar de såklart inte. Vi har matchen och vi kommer vända det här. Kom ihåg Habs-serien.
Seguin reducerar till 3-1 och vi är med. Bolts (ett skämtlag som skapades på 90-talet, där av deras fula logo) kommer inte klara av Bruins fysik och vi kommer äta oss in, som en tjockis, i den här matchen.

Kladd. Slarv. Idioti! Vi ser bra ut framåt, men i egen zon spelar vi pinsamt dåligt. Men det är så här Bruins-fans har vant sig att vi spelar i viktiga matcher. Detta kan vändas, även fast det är så onödigt att släppa in skitmål.

Fortsätt spela fysiskt. Tackla sönder dom. Det är hockey för mig. Det är hockey Bruins spelar. Som den störtsköna "bam-bam-cam", han körde över motståndarna och ändå hade kvaliéerna att vara kreaktiv.

"The prototypical Bruins player is one who plays with skill but occasionally will have blood on his jersey, preferably not his own"
- Richard Johnson, New England Sports Museum curator


Vi vänder det här! Björnar är inte rädda för blixtar.

/Lillbjörn

Conference Final - igen


Bild från Days of Y'Orr

Det var längesen det var match. Men nu är det dags igen. Boston Bruins mot Tampa Bay Lightning i Eastern Conference Final. Sjukt. Jag har nog inte riktigt fattat att Bruins är topp-fyra i NHL 2011. Men det är vi.

Jag och Lillbjörn bestämde oss som sagt för att strukturera våra förhandstipps. Så här kommer då min syn på saken:

Målvakter:
På papperet så vinner vi. Tim Thomas är Vezina-kandidat. Roloson är gammal. Men i slutspel gäller som bekant andra lagar. Och Roloson har varit helt sinnessjukt bra i slutspelet. Men det har Timmy varit på sistone också. Stenhård fight såklart och det här kan vara positionen som avgör hela serien.

Backar:

Återigen en jämn kamp. Lite olika backuppsättningar som möts. Men som Lillbjörn är inne på så har vi ett sjukt fysiskt försvar. Och ska vi lira Bruinshockey så krävs det.

Forwards:
Det är två djupa lag som möts. Alla kedjor kan göra mål. Men rent krasst så har ju Tampa Bay en giftigare forwarduppsättning. Men Bruins förstagäng vaknade till mot Philly och frågan är om de kan ta med sig det fina spelet in i den här serien? Sen gäller det att Marchand, Recchi, Peverley och Kelly kan fortsätta med sitt nästan överpresterande spel.

Så javisst fan är det jämt!

Till frågetecknen:

Bergeron borta, vad betyder det?
Givetvis sjukt mycket. I NHL, och speciellt slutspelet, är tekningar livsviktiga. Och där är Bergeron fanimej ledande. Han är en intelligent spelare och en viktig ledare på isen. Många var förvånade när han blev uttagen till Kanadas OS-lag förra året. Inte Bruinsfansen.

Det stora problemet är att vi inte har någon som går in och kan ta Bergerons plats rakt av. Då han spelade både boxplay och powerplay samt andralinan så kommer det bli lite rotationer i flera uppställningar. Oroande såklart.

Personligen så hade jag nog slängt in Peverley istället för Kelly i andralinan. Sjukt bra tekare han också. Men jag antar att Julien anser att andralinan har tillräckligt med speed i Marchand och att Peverley behövs i tredjekedjan. Men som sagt så får vi se hur det artar sig efter första matchen. Kan bli en del rotationer om spelet låser sig.

Klarar Seguin pressen?
Det är dags att steppa upp nu Tyler! Det är ingen mysig inskolningsfas med åttondelar först. Det är rakt in i hetluften och de viktigaste matcherna Bruins spelat på nästan två decennier.

Men klart det är inspirerande för ungen. Och han verkar ha en bra skalle. Han har suttit på läktar’n och tagit in vad som gjort. Tro fan att han är spelsugen. Det blir oerhört intressant att se hur han fungerar ihop med Ryder och Peverley. Spontant känns det som en väldigt bra kedja. Och Lightnings vet inte vad de ska förvänta sig av en sån kedja. Kan bli ett utropstecken!

Hur bra är Bolts egentligen?
De är bra. Och deras debacle förra året är nu glömt. De underpresterade då men med Steve Yzerman kom vinnarmentalitet och Stamkos, Lecavalier och St Louis vaknade till liv. De har också haft en obehaglig förmåga att slå över från defensivt spel till blixtrande anfall. Nästan tjeckiskt på nått vis.

Jag håller med Lillbjörn att de haft en lättare resa med ett försvagat Pens och slutspelsdarrigt Caps. Så det är nu de måste visa vad de kan på riktigt. Frågan är om de har överpresterat? Roloson kanske inte har satts på riktigt prov än? Jovars.

Tampa har fortfarande erfarenhet från sin senaste Stanley Cup-vinst och har varit här förut. Kan betyda att de spelar mer avslappnat än ett supertaggat Bruins.

Nyckelfaktorer i matchserien?
Håller fullkomligt med Lillbjörn här. Bruins måste spela Bruinsspel. De har ett lag som är byggt för att spela ett slags spel och det är det enda de kan. Men jävlar vad bra de är på det! Och det är den enklaste formen av hockey och oerhört svår att göra något åt.

Åker man skridskor, skjuter massor av skott, har folk på mål och fullföljer tacklingarna så är enda sättet att försvara sig på att göra exakt samma sak, fast mer. Och det orkar inte Tampa. Vi är bättre.

Hur slutar det?
Spontant känns det som en serie som går till sju. Det är så jäkla jämt mellan lagdelarna. Men de två första matcherna blir vansinnigt viktiga. Där sätts tonen för serien. Börjar Roloson skaka? Går det troll i Stamkos skott? Tacklar Chara sönder St Louis? Ja, då kan det gå snabbare.

Men grundtipset är 4-3 Bruins.

Nu är jag så jävla matchsugen så det inte finns!

Vinn!



/Storbjörn


Conference final



På lördag smäller det. Klockan 2 svensk tid startar första matchen mellan Boston Bruins och Tampa Bay Lightnings i TD Garden.
Det är första gången sedan 1992 som Bruins har tagit sig till konferensfinal medan Bolts var där 2004, samma år som de vann Stanley cup.

Bruins har vunnit tre av fyra möten lagen emellan i grundserien. Det spelar ingen roll nu, detta är playoff, plus att Bolts målvakt Roloson inte fanns i deras laguppställning de tre första matcherna och i den senaste matchen så stod han inte. Men visst känns det ändå lite bra att ha plusstatistik mot dem?

Hur ser lagen ut?

Målvakter:
Det blir en härlig målvaktsmatch! Tim Thomas har sett helt magisk ut i slutspelet och Dwayne Roloson har vunnit sju i rad.

Backar:
Jämnt skägg. Vi är ett fysiskt starkt lag med kapten Chara i spetts. Kaberle har mer att visa, men är en offensiv förmåga. Seidenberg och Boychuck är stadiga defensiva bitar.
De har Brewer, som har visat sig vara en riktigt bra förstärkning efter att han kom in i laget vid trading deadline. Inte att glömma Hedman och Öhlund, där har de tyngd och fysik. Kubina och Bergeron är också ett par duktiga backar.

Forwards:
I laget Bruins så sprider vi produktionen duktigt, men nu när förstalinan med Lucic - Krejci - Horton kommit igång på riktigt så ser de extremt farliga ut. Bergeron, Recchi, Marchand, Peverley, Kelly, Ryder - matchvinnare hela bunten med riktiga vinnarskallar. Energilinan med Paille - Campbell - Thornton går 100% hela tiden och spelar alltid enkelt.
I Bolts finns det riktigt inviduella stjärnor. Stamkos, St Louis, Gange, Lecalavier - vem som helst av dem kan ha 100 poängs säsonger. Även Bolts är ett hårt jobbande lag och alla kedjor producerar mer eller mindre. Bergenheim har gjort 7 mål hittills, Downie har 12 poäng på 10 matcher (!).


Förstalinan är glödhet!

Det ser med andra ord extremt jämnt ut och så ska det väl vara när det vankas konferensfinal!

Vad avgör? Hur kommer denna matchserie se ut?
Jag och Storbjörn har kommit på fem frågetecken som vi ska försöka räta ut:

Bergeron borta, vad betyder det?

Att "Bergy" åkte på en lättare hjärnskakning i sista matchen mot Flyers och med största sannolikhet kommer missa delar eller kanske hela serien mot Bolts är inte bra. Såklart.
Hittills har han mäktat med 12 poäng (2+10) i de elva matcher som Bruins har spelat, med det leder han den interna poängligan. Han är också vår bästa tekare och används flitigt i alla spelformer. Han är en av stöttespelarna vi lutar oss mot i boxplay samt i powerplay.
Han är en av NHL's bästa tvåvägsforwards och har varit lysande tillsammans med Recchi och Marchand.
Hans frånvaro kan vara den avgörande faktorn att vi inte tar denna matchserie. Som tur är vi ett lag och de andra spelarna får jobba ännu hårdare.
Med Bergeron så är vi ett bättre lag. Vi får helt enkelt se var vi står efter första matchen.

Klarar Seguin pressen?

Ah, vårt första val i draften får äntligen göra playoffdebut. Tyvärr på Bergerons bekostnad. Men att Seguin klarar pressen är jag övertygad om. Efter att han suttit på läktaren och följt Bruins marsch mot konferensfinal så borde det brinna av matchlusta hos spolingen. Det jag är mest bekymrad över är att han är övertänd och överarbetar situationer då han borde spela enkelt. Men med rutinerade spelare som kapten Chara och Recchi så ska han nog få all hjälp han behöver för att ha rätt inställning.
Seguin kommer göra oss stolta.


Tuta och kör (över dom)

Hur bra är Bolts egentligen?

Dom är topp fyra i NHL. När det avgörs i bäst av sju matcher så står alltid det bästa laget som vinnare, om du är en offensiv kraft eller ett defensivt grislag, det spelar ingen roll. Bästa laget går vidare!
Först tog de ett Penguins utan Crosby och Malkin, ändå starkt gjort då Penguins har spelat nästan halva säsongen utan sina guldgossar och visat sig vara en solid lagmaskin.
Sen dängde de Capitals i fyra raka. Imponerande!
Men. Ett Penguins med Crosby och Malkin tror jag hade blivit för svårt för dem och Caps har sett svindåliga ut i slutspelet enligt min mening. I matchserien mot Rangers hade de tillräckligt med flyt för att ta sig vidare och kom aldrig upp till standard.
Bolts har haft en enklare resa än oss. Helt klart. De är ett bra lag och kommer höja sig ytterliggare nu när det börjar lukta Stanley cup triumf.

Nyckelfaktorer i matchserien?

Nyckeln är att vi håller oss till vårat spel. Mycket fysik och rakt på mål, inget kladd med pucken och snygga passningar.
Offensivt: Snabbt genom mittzon - skott från vinklarna och folk på mål - först på alla returer.
Defensivt: Press - håll positioner - sarg ut eller uppspel från kant in i mitt.
Och fullfölj alla tacklingar! Det ska smälla i alla fyra hörn hela matchen!

Krejcilinan måste producera. Håller vår förstalina samma klass som mot Flyers så kommer vi ta det här!
Marchand. Han ska fortsätta smälla på, åka skridskor, skjuta, vara inihelvete jobbig för måtståndarna i varje byte.
Thomas. Fortsätt vara kung!
Chara. Han är vår defensiva klippa. Han ska spela 30 minuter per match.
"Secondary scoring". Alla kedjor ska fortsätta som vi spelar hittills. Det blir jobbigt för Bolts om alla våra kedjor kan producera.

Vi måste ta bort St Louis, Stamkos och Lecalavier. Gör vi det så är hälften vunnet.


Ta bort Steven!

Hur slutar det?

Jag sticker ut hakan och säger att vi tar det här med 4-2 i matcher. Det är två jämna lag, men vi tar dem med vår fysik, vi nöter ner dem. Precis med samma anda som "Big, Bad Bruins" i början av 70-talet kommer vi ta oss till Stanley cup final - vi spelar hårt, vi backar alltid upp varandra och vi spelar alltid enkelt. Skott - retur - mål.


Det blir fest i Boston. Jodå!

Mycket hänger dock på om Kelly kan gå in i Bergerons kedja och leverera. Och första matchen på lördag kommer sätta prägeln på denna matchserie.

Jag tror!

/Lillbjörn


Bergeron borta?

Det verkar som att Patrice Bergeron, assisterande lagkapten och en av Bruins viktigaste spelare, missar delar av conference finalen. Han drog på sig en lätt hjärnskakning i sista matchen mot Flyers då han blev tacklad av Claude Giroux. Det var i tredje perioden och Bergeron hade preics satt igång en kontring från egen zon då han åkte på en något sen "open ice hit" av Giroux. Tacklingen tog illa och "Bergy" gick ut i omklädningsrummet och återvände aldrig till matchen.

Bruins lyckades ändå vinna matchen med 5-1 och avancera till conference final mot Tampa Bay. Fast att start datumet för "round 3" inte är fastställt än så verkar det som att Bergeron kommer missa starten av matchserien.

Chris Kelly har i de senaste träningarna spelat i Bergerons centerposition mellan Recchi och Marchand. Tyler Seguin har gått in och spelat med Peverley och Ryder som är Kellys vanliga kedjekamrater.

Med Bergeron förlorar vi vår bäste teckare och en utav de bästa två-vägsforwarderna i NHL, samt den Bruin som har svarat för flest poäng i slutspelet så här långt, 12 poäng (2+10). Hela Bergeronlinan med Marchand (11 poäng, 5+6) och Recchi (7poäng, 2+5) har varit en utav Bruins bästa kedjor så här långt och nu gäller det att vi spelar med ett riktigt jävlaranamma och att Seguin går in i laget och visar att han var värdig att bli vald som nummer två i draften förra året.

Bruins är en lagmaskin och ska kunna tackla frånvaron av Bergeron, men vi hoppas givetvis att vår assisterande lagkapten ska komma tillbaks så fort och fysiskt möjligt. Ska han komma tillbaks så ska han vara fysiskt 100% annars är det bättre att förlita oss på en hungrig Seguin.

Vi får se hur det blir. Troligtvis så startar Bruins hemma mot Tampa på torsdag eller lördag beroende på hur lång matchserien blir mellan Red Wings och Sharks.



/Lillbjörn

History doesn't let history repeat



/Lillbjörn

Matchserien mot Flyers



Revansch! Hedern är återupprättad, demonerna från förra året är utraderade. Vi sveper alltså Flyers, 4-0 i matcher och allt känns så jävla bra!

Hur såg matchserien ut då? En kort summering av alla matcher kommer. Nu!

Game 1 - Krossen i Philly

Första matchen var i Philadelphia och känslan var väl att detta skulle bli en jämn och hård serie, men björnarna ville annorlunda. De gick ut på isen och spelade helt utan nerver och körde helt enkelt över Flyers. 7-3 slutade matchen och Flyers kunde aldrig resa sig efter den smällen.

I denna match minns vi bäst uppvaknandet av förstalinan och framförallt David Krejci's dominans. I hela matchserien mot Habs var de borta förutom i OT då Horton visade vägen, men nu mot Philadelphia så var de den stora skillnaden.
Krejci hade fina 2+2 efter matchen och tillsammans med Brad Marchand (2+1) och Patrice Bergeron (0+3) så var dom de stora segerkreatörerna.

Bruins ledde med 2-1 efter första och gjorde tre raka mål i andra innan Flyers svarade med ett mål och gick till 5-2 innan perioden var slut. I sista perioden skapade Richards nerv i matchen då han gjorde 5-3 i PP, men Bruins svarade snabbt och dödade matchen med att utöka till 6-3 ca tre minuter efter Flyers mål. Sen fulländade Greg Campbell krossen med att sätta 7-3 på slutet.

1-0 i matcher till Bruins.


Björnarna firar sin 7-3 seger i Philadelphia


Game 2 - Ångest och glädje

Den här matchen var helt sannslös. Flyers ville visa att de inte tog skit och alla förväntade ett stort spelövertag från deras sida.

Första perioden:

1-0 till Flyers efter 29 sekunder. Helvete. Här trodde jag i min förtvivlan att nu vänder skiten.. Hur fan kan inte björnarna vara beredda på det här?
2-0 efter ungefär halva matchen. Här var det nära att jag slog av skiten och tänkte sova. Men man är ju inte någon "medgångssupporter" när man håller på Bruins och allt kan ske i hockey. Jag satt kvar, men jag svor.
2-1 Kelly räddar dagen med sitt mål bara några minuter efter Flyers 2-0.
2-2 Marchand efter ett underbart pass från Bergeron! VI VAR MED!

Sen är det ställningskrig i andra perioden, men i tredje så bombar Flyers, de tömmer hela krutförådet och när röken skingras så står Tim Thomas kvar, rak i ryggen och med pucken i plocken. Han har aldrig varit bättre än i denna match, efter de två första målen han släpper in så stänger han igen butiken helt. Han räddar 3 mot 2 lägen, han räddar 2 mot 1 lägen, han räddar frilägen. Han tar 52 (!) skott i denna match. 22 av dem i tredje perioden. MVP!

I OT så fortsätter Flyers att pressa, men det är Krejci som får sista ordet. Han pangar in 3-2 och vi har slagit Flyers i de två inledande matcherna i Philadelphia.

Det här var den viktigaste segern. Hade Flyers vunnit hade vad som helst kunna hända, men nu såg det ut som att deras mod och vilja försvann. Tim Thomas är den stora segerkreatören. Herregud vilken match han gjorde.

2-0 i matcher till Bruins.


Rädda 52 skott - Check


Game 3 - "Pressen ligger på Bruins"

Peter Laviolette försökte allt, han provade lägga pressen på Bruins via ett konstigt utalande till media, vilket Mark Recchi skrattade bort i en intervju precis före matchstart. "Vi leder med 2-0 i matcher, vi har hemmaplan" - svarade en leende Recchi.

Visst fan hade Recchi rätt! Det stod 2-0 till Bruins efter dryga minuten, efter mål av kapten Chara och Krejci.
Flyers såg tama ut, de försökte och försökte men fick aldrig de riktigt farliga målchanserna. Vi hade dem i björngropen, de såg fortfarande farliga ut , men de kom ingenstans.

I andra perioden hinner vi gå upp till 3-0 (Paille) och 4-0 (Horton) innan Flyers mäktar med en reducering till 4-1.
I sista perioden väntar vi på en forcering av Flyers, men den kom aldrig. Istället får vi chansen att bryta vår PP-förbannelse genom att kapten Chara bombar in 5-1 i spel 5 mot 3.

Kapten Chara blir tvåmålsskytt och hela laget ser starka ut. Övertygande seger.

3-0 i matcher till Bruins.


Kapten Chara firar ett av sina mål i Game 3


Game 4 - The sweep

Det var aldrig nervöst igår. Jag är så inihelvete imponerad över hur Boston Bruins anno 2010/11 spelar playoff, de har ju inga nerver!

Första perioden:

Matchen börjar med att lagen utbyter chanser, men ingen av lagen har egentligen taktpinnen och inga riktigt farliga målchanser uppstår.
Efter drygt halva första perioden sätter Lucic 1-0 i PP, fint förarbetad av Horton och Krejci. Ännu ett PP-mål och vackert var det också!
Bruins fortsätter rulla på och bjuder inte på några dumheter.

Andra perioden:

Var är desperationshockeyn från Flyers sida?!
I spel 4 mot 4 kladdar Marchand med pucken på blålinjen och Flyers får en kontring 2 mot 1, Versteeg fintar ner Thomas och det står 1-1.
Här blir jag jävligt nervös, kommer vändningen nu? Kommer fallet?
Men inget mer spektakulärt sker. Lika inför sista.

Tredje perioden:

Bergeron åker på en propp och får lämna isen, en ut av våra bästa spelare är borta, den absolut viktigaste tekaren. Här hade Flyers chansen, men då, helt oväntat, smäller Johnny Boychuk till från blå och Bobrovsky i Flyerskassen hinner inte reagera. 2-1 till Bruins!

Här vaknar Flyers tillslut, de står på kanten till avgrunden, sommarlovet närmar sig, de blir desperata och trycker på! Men på något vis blir det aldrig farligt, visst, de kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg och Bruins slår bara ifrån sig. Att spela med gasen i botten utan skärpa straffar sig ofta.

Nathan Horton håller pucken och en försvarare ifrån sig på offensiv blå, när han ser hundra kilo Lucic storma fram så skarvar han den bara in i offensiv zon och ger Lucic ett friläge. PANG! 3-1! Lucic med sitt andra mål för kvällen! Fem minuter kvar, vi leder med två mål, det kändes så jävla bra!

Flyers plockar ut målvakten, ett sista tappert försök ska göras. Det är "do or die", det finns inget mer att tveka på.
VRÅL! 4-1! Brad Marchand skickar Flyers till sommartid, han punkterar matchen.
Vi hinner också med den sista spiken i kistan. 5-1 av Paille.

Boston Bruins är i conference final för första gången sedan 1992! Så här bra har jag nog aldrig mått. Från att ha varit på plats i Prag och sett första grundseriematchen tillsammans med Storbjörn, följt med i de andra 81 matcherna, haft ångest och glädje och nu få vara med om något historiskt. Det var 19 år sedan sist vi var med så långt, då var björnbloggarna bara tio år och hade möjligtvis fått första hockeykortet på Don Sweeney iförd en Bruinsjersey. Den bästa tiden är nu.

4-0 i matcher till Bruins. Conference Final mot Tampa Bay Lightning väntar.









Segervapnen mot Flyers:

1. Tim Thomas - har aldrig varit bättre. MVP!
2. Förstalinan - Krejci, Horton och Lucic. De har vaknat!
3. Andralinan - Bergeron och Marchand är så löjligt bra tillsammans med den rutinerade Recchi.
4. Enkelt spel. Både offensivt och defensivt. Vägvinnande.
5. Inga nerver! Vi stressar inte upp oss och ser extremt farliga ut.

Hit med Tampa!

/En överlycklig Lillbjörn

Sweep

Lugnt och fint. Det blev aldrig spännande. 5-1 till slut. Jag är så sjukt lycklig.

Första Eastern-finalen sen 1992. Då lirade Neely. Oates. Bourque. Moog. Sweeney. Det var då. Nu är vi där igen.



Nu är trät släppt. Ge mig Tampa!

/Storbjörn

Lugn lugn

Hmmm.

1-1 alltså. Efter kladd av vår favorit Marchand och en turnover 2 mot 1.

Men Flyers skaffar inget momentum efter sin kvittering. Bruins harvar på med tryggt och stabilt spel. Det är fortfarande en oklar match där inget av lagen dominerar. Thomas gör ett par schyssta räddningar, Peverley har nästan pucken inne och Bruins backar bombar. Men det händer inte så fruktansvärt mycket.

Det blir några spelövertag då och då. Dock utan att bli dominans.

Det är bara att fortsätta att jobba på. Det är framgångsreceptet. Nästa mål blir oerhört viktigt. Det kommer att färga hela tredje perioden. Jag tror Bruins kan hantera båda situationerna, antingen ligga under eller ta ledningen.

Jag öppnar en öl till och börjar skaka lite i kroppen.

Kom igen för fan! Vinn!!!

/Storbjörn

Gnugga på!

Jodå. Vi leder med 1-0 efter första.

Matchen står, som man säger, och väger. Inget lag dominerar. Det vore fel att säga. Philly inleder bäst men björnarna arbetar sig in och skapar balans. Sen blir det powerplay och Bruins chockar alla genom att göra mål. Och chockar ännu mer genom att det är Lucic som gör det! Välkommen in i målprotokollet Milan. Bruins har lärt sig att spela PP och det känns oerhört bra.

I övrigt så är Thomas fortsatt trygg som få. Bobrovsky har väl varken visat storspel eller svajighet. Han kunde inte göra mycket på målet, men som vi tidigare varit inne på så är nog inte Flyersförsvaret helt säkra på var de har sin målis. Bra för Bruins.

Perioden slutar med att kapten Chara tröttnar på drygskallen Hartnell och piskar i för honom. Hartnell rasar i backen och Chara måste hedjas från att äta upp honom. Men det slutar i fler utvisningsminuter för Bruins. Så det blir boxplay i början av andra.

Jag säger att det ser stabilt ut. Men på intet sätt klart.

Nu gäller det att gnugga på och inte tillåta något trams. Bara Marchand fortsätter med sitt energispel så kommer det bli bra det här.

Heja!

/Storbjörn

Knock on wood

Hepp hepp.

En kväll att minnas. Men kommer det vara glada minnen eller ångestfyllda? Fan vet. Vi behöver inte prata om historien och minnet från förra året. Vi vet vad som hände och vi vet att läget är i princip identiskt.

Vi har tre starka segrar. Tre segrar där Bruins spelat sitt bästa spel. Det verkar nu finnas två falanger här:

1: Vi sweepar skiten! Krossa i fyra! Flyers suger! Hahahahaha!
2: Åh fyfan. Nu händer det igen. Vi torskar fyra raka nu. Jävlar.

Saken är den att ingen av dem är att föredra. Jag vill säga såhär. Ta. En. Match. I. Taget. Nattens match är lika mycket en grundseriematch som en game seven match. Fast ändå inte.

Jag vet inte vad jag vill ha sagt, men jag är nervös. Jag vet att matchen är sjukt viktig. Men samtidigt att det inte är katastrof om vi torskar. Men fan i helvete så skönt det vore att plocka det här nu.

Bruins har ju varit riktigt bra i de tre första. Och jag vill inte hitta jämförelser med förra året. Det är ett nytt lag. Ny situation. Glöm förra året!

Bobrovsky går in i målet för Philly inatt. Får se vad det innebär. Killen har framtiden för sig. Men framtiden börjar inte idag.

Nu sätter vi oss ner. Fokuserar. Tar en snus. Öppnar en Sam Adams. Och tror.

Vinn!!!

/Storbjörn

Jubel i Garden


Björnarna firar ett mål


Game 3

Vilken match från Bruins sida. Flyers var aldrig med i matchen, konstigt nog, och det blev aldrig riktigt spännande.
Matchen rivstartade med 1-0 efter 30 sekunder, när det hade gått drygt en minut efter nedsläpp ledde Bruins med 2-0. Flyers går inte att känna igen.

Vi har fått igång hela maskineriet, alla kedjor producerar och ser farliga ut. Backarna sköter försvaret ypperligt och Thomas är en vägg i mål. Lägg till en fysisk spelstil, bra rotation i anfalls zon samt ett mycket väl fungerande backcheck och ni har några av ingredienserna i Bruins segerrecept.

Samtidigt ser Flyers uppgivna ut. De borde spela desperationshockey och tänka "do or die" i varje byte, men det ser man inte mycket av. Givetvis lider de av att de inte är trygga i egen försvars zon, det skylls på att de byter ut sina målvakter hela tiden. Men vad ska de göra? Släpper "första" målisen in fyra mål i en viktig playoffmatch så ska han bytas ut. Pronto.

Äntligen mål i PP! Det krävdes ett 5 mot 3 i slutet av matchen och ett stenhårt slagskott av kapten Chara för att bryta förbannelsen. Vi hann spela nästan tio matcher innan första PP-målet kom. Det betydde 5-1 i en match som redan var över.


Kapten Chara har krutat in ett PP-mål


Bruins fysiska spel var fantastiskt underhållande att kolla på. De jobbade klart alla situationer och gick på kroppen först, pucken sen. Precis som de ska göra. Vi är ett fysiskt lag, det ska smälla. Extra roligt är att björnbloggs favoriten Brad Marchand leder vägen, trots att han inte direkt är den störste spelaren på isen. Hur många hits hade han i matchen? Över fem fick jag det till.
Sluta aldrig tackla!


Marchand visar vägen (in i väggen).


Vi fick se en fight också. Fight och fight förresten, mer en brottningsmatch. Horton och O'donnell blir osams framför Flyerskassen och tillslut slänger de handskarna och försöker puckla på varandra, ingen får dock övertag och inga hårda smällar hittar fram. Men kul!


Hortons fightingface är vilt. Som en björn. Brunbjörn.


Första kedjan har verkligen vaknat med att Krejci hittat slutspelsrodret och styr anfallen elegant och skickligt. Tillsammans med powerforwarderna Horton och Lucic har denna kedja hittat toppformen.
De kom bort helt i matchserien mot Habs, men nu ser det ut som att de trivs igen.
Krejci hade 1+2 igår, Horton 1+1 och Lucic hade en assist.

Övriga Bruinsmålskyttar var kapten Chara med två rökare upp i taket, samt Paille som avslutade ett skolboksanfall då Thornton "crashade nätet" och tog med sig en försvarare och Campbell som drog på sig sin försvarare ut i hörnet för att sedan servera en frisående Paille. Inga misstag.


Ny match på fredag, återigen i Garden. Det står 3-0 i matcher och vi har alltså chansen att "svepa" Flyers. Ta chansen! Vinner Flyers så blir det nämlingen ny match på söndag, men i Philadelphia. Plus att de orangeklädda får luft under vingarna igen.
Som Flyers uppträdde igår så har vi alla möjligheter att ta det på fredag. Fjärde matchen är alltid den svåraste att vinna, men vi ser starka ut! Jag tror.
Storbjörn blir inte glad att jag går ut och talar om vinst, svepning, det ser bra ut. Men så är det, Lillbjörn har fått råg i ryggen.


Tampa sveper Capitals! Sharks går upp till 3-0 mot Rödvingarna. Vad fan sker?!



Res er inte mer


/Lillbjörn

Härligt!!

Fy fan vad gött och ångest framkallande på samma gång. 5-1 i matchen. 3-0 i matcher.
Minns förra året...

Men vi ser starka ut och Flyers går inte att känna igen. De skapade nästan ingenting på hela tredje perioden.

PP-mål för Bruins! Kapten Chara dundrar in sitt andra för kvällen i spel 5 mot 3!

Matchrapport kommer senare. Nu kallar björnidet.

/Lillbjörn

Fortsätt jobba!

Jepp, detta ser onekligen bra ut. Det står 4-1 till brunbjörnarna efter två perioder.

Först måste jag bara säga att PP ser bättre och bättre ut. Vi hade chansen nu på slutet av andra och lyckades träffa målramen två gånger efter fint spel och skytte. Men puckjäveln vill inte in.

Paille stänker in pucken efter en 3 mot 2 kontring. Thornton går rakt på mål och får med sig en back vilket leder till att Campbell som har en back på sig kan passa en fristående Paille. 3-0.

Horton kommer en mot en, drar med sig backen utåt mot höger och drar en isare mellan benen på Boucher. 4-0.
Boucher lämnar för Bobrovsky. Som vanligt.
Skanderade Bruinspubliken "Boucher suck" efter när han blev utbytt? Jag tror det. Bra.

Tyvärr lyckas Flyers få hål på Thomas tillslut. 4-1.

Annars ser detta bra ut. Flyers får en del långa anfall, men skapar inte direkt några farligheter. Bruins fortsätter spela fysiskt, Marchand måste ha en fem hits där ute nu. Han är grym!

Detta är på inget sätt klart. Ett snabbt mål för Flyers i början av tredje så blir det jävligt spännande.

Fortsätt spela fysiskt! Spela klart situationerna! Bjud inte på dumma kontringar! VINN!

/Lillbjörn

Det smäller

Oj oj! Vilken start!

1-0 efter 30 sekunder! Kapten Chara avlossar stora bössan, rätt upp i klykan!
2-0 efter drygt en minut! Krejci har verkligen hittat slutspelsformen! Snyggt.

Får se när de byter ut Boucher, han är kass, men får heller ingen vidare hjälp av Flyersförsvaret.

Det är så jävla fysiskt! Bruins håller i taktpinnen när det gäller det fysiska spelet, alla situationer fullföljs.
Lucic har smällt på som fan.
Horton sänkte en kille i vår defensiva zon.
Paille sänkte Versteeg när han kladdade med pucken i Flyers zon.
Marchand delar ut tacklingar till höger och vänster, den lilla jäveln är extremt underhållande att se på!

Det övriga spelet då? Jo, efter chocköppningen och det fysiska övertaget för Bruins så är det rätt chansrikt och de orangevita försöker såklart flytta upp positionerna.
Det gäller att vi inte släpper in något skitmål, fortsätter att spela fysiskt på dem, inga dumma spelvändningar och skjut för fan, skjut, skjut, skjut. Boucher är inte stabil.

Pronger lirar inte idag heller, men vi får se Jeff Carter tillbaks för Philadelphia. Mcquaid spelar inte efter sin "huvudlösa" tackling på sig själv förra matchen. Hnidy gör ett helt allright jobb där ute.

Nu kör vi strax igen!

Inget är klart än.

/Lillbjörn

För övrigt...


Ta i trä!

Som kollega Lillbjörn sa, jag är negativ av naturen när det gäller Bruins. Eller negativ, jag tar aldrig aldrig aldrig ut något i förskott. Även när Bruins ledde stort mot Flyers på Valborg vågade jag tro något innan matchen var slut. Och det behövs väl knappast förklaras varför vi absolut inte ska ta på oss några vinnarhattar ännu mot ett lag som Philadelphia. Går vi upp till 3-0 i natt så är det fan det läskigaste jag varit med om, och det roligaste.



Men visst är det så, det är inte samma Bruins-lag som förra året.

Viktig skillnad #1: Timmy. Är. Omänsklig.
Viktig skillnad #2: Krejci är frisk och glad, han skadade sig ju i förra årets slutspel.
Viktig skillnad #3: Vi har fuckin’ Brad Marchand

Tilläggas till detta är att vi har också Peverley och Kelly som båda visat god Bruins-anda hela slutspelet. Så på flera sätt är det en stabilare omgång Bruinslirare än så länge.

Men återigen, det är Tim Thomas som är den stora skillnaden. Tuukka var inte kass förra slutspelet, men han var inte utomjordisk som Thomas varit på sistone. Förra matchen var, som flera Bruinsspelare uttrycker det, ett rån. Philly dundrade alltså iväg 52 skott mot Thomas efter de två första målen utan att något slank in. Det är lite sjukt.


Bild från Days of Y'Orr

Till i natt får vi dock inte förlita oss på att Thomas ska fixa biffen. Alla måste bidra om det här ska fortsätta att vara roligt. Hemmaplan har ju näppeligen visat sig vara någon fördel i det här slutspelet så det ska vi inte dra några stora växlar på. Det är återigen en arbetsinsats från helvetet som krävs.

Spelarmässigt så kan vi få klara oss utan MqQuaid som drog på sig en sträckt nacke om jag förstått saken rätt. Han var inte med på morgonskaten och beslut om hans medverkan tas kort innan match. Annars går Sheriffen Hnidy in i hans ställe. Inget som borgar för snabbhet direkt men det känns inte lika farligt som när han vikarierade för Chara mot Habs.

I Flyers så tiger de om Pronger kommer att spela eller inte. De vill självklart inte släppa det förrän de absolut måste göra det. Och det är lite hemlighetsmakeri i största allmänhet. Då Björnbloggarna inte tål synen av jättebabyn så hoppas vi givetvis att han får sitta och käka baconsnacks även inatt. Den vi ska och kommer att vara rädda för är James van Riemsdyk. Han hade en sjujävla match senast och vore det inte för Thomas hade han blivit Flyers hjälte för dagen.


Ja inte fan är han snygg...

Så vad tror vi om nattens match? Bruins är fullpumpade med självförtroende (trots att PP-statistiken nu är uppe i 0 på 28 försök) och vi spelar inför en fullsatt Garden. Flyers är dock långt ifrån stukade och vet att de kan vända sånt här. Men deras stora akilleshäl är självklart målvakterna. Förra året gled Leighton in och stod på huvudet, det gör han inte i år. Boucher får nog börja som vanligt och gör han bort sig kommer Bobrovsky in och gör bort sig mer. Flyers menar att det inte alls är några problem med målvakterna, men det är klart det sprider osäkerhet i försvaret. Skönare att ha Timmy från Flint bakom sig skulle jag tro.


"Hjälp!"

Som det här slutspelet har varit så blir jag inte förvånad om det blir ännu ett OT. Och där är Bruins mästerliga. Av någon anledning så höjer sig förstalinan när det blir övertid, är det inte Horton så är det Krejci. Kanske dags för Milan att stiga fram och visa vägen inatt?



Så, ta i allt trä ni har och tro på att Bruins kan ta det här. En match i taget!!!

Vinn!

/Storbjörn


Flyers vs Thomas


Tim Thomas!

Jäklar vilken match det blev. Jag blir svettig bara jag tänker på den. Vi börjar så inihelvete dåligt i starten av första perioden. Redan efter 29 sekunder stod det 1-0 till Flyers och efter halva matchen hade de ökat på till 2-0. Båda målen av en av matchens giganter, van Reimsdyk. Han var så förbannat bra och såg egentligen ut att kunna vinna denna match på egen hand. Men..
Det fanns en till spelare på plan som hade tänkt att göra en av de mäktigaste insatser jag någonsin sätt. Ja, så är det. Om van Riemsdyk var en gigant så var Tim Thomas en gud. Efter att släppt in de två första målen så spikade han igen totalt. Han räddar totalt 52 skott i matchen! Och inte vilka skott som helst, Flyers kom alltför ofta i övertal när de anföll - 3 mot 2, 2 mot 1, 1 mot Thomas. Men nej, de skulle inte få in den.



En vanlig syn i Game 2, "Timmy" har full koll på pucken.


Matchen i övrigt? Flyers bombade på, Bruins stod upp bra i andra halvan av första och i andra perioden, men i sista så malde de orangeklädda på och det var bara Thomas heroiska målvaktsspel som räddade oss.

Det var Chris Kelly som reducerade för oss några minuter efter Flyers andra mål. Sen smäller Brad Marchand dit kvitteringen fint förarbetat av Patrice Bergeron. 2-2 efter första perioden.

Boston vinner skotten i första med 16 - 14. I andra med 13 - 8. Men i tredje så vinner Flyers skotten med hela 22 - 7!

Noterbart är att vi också hade lägen att avgöra matchen under ordinarie tid. Paille hade ett friläge, Krejci hade en i stolpen, Horton fick inte upp pucken när han borde ha sprätt upp den i taket.

Sen hade Kelly en i stolpen i OT innan Krejci bombar in det avgörande målet.
Krejci's skott var så hårt och tog i innerribban och studsade ut igen, det var först på reprisen vi fick se och jubla att pucken gått förbi en hjälplös Boucher.



Bruins fick jubla tillslut! 3-2 i OT.



Krejci bombar in avgörande målet!


Vi är livsfarliga i övertid. Tre matcher mot Habs och nu en mot Flyers. Gott.

PP såg bättre ut än någonsin, kan ha varit ett Habs-spöke? Vi får se i nästa match.

Thomas har aldrig förlorat i Philadelphia. 8-0 har han där. Mumma.

Inte skena iväg och tro att detta är klart nu Bruins-fans. Flyers ser förjävligt starka ut i sin offensiv när de sätter den sidan till.

Behöver väl inte nämna något mer om Flyers målvakter? Det börjar bli normalt med minst ett målvaktsbyte per match i Philadelphia. Pinsamt.

Mcqauid skadade sig då han tacklade in sitt eget huvud i sargen. Det såg fan inte bra ut. Hoppas han kvicknar till fort.



Mcqauid grinar illa efter att ha tacklat sig själv


Denna seger var stor. Den betyder 2-0 i matcher och att vi får chansen att avgöra med två raka hemmamatcher. Men detta kan fortfarande sluta hur som helst. Glöm aldrig förra året. Men visst ser det bra ut och visst får man vara glad! Storbjörn blir nog skitnervös när han läser det här, han är extremt pessimistiskt lagd när det gäller Bruins. Vidskeplig är han också. "Ta i trä"! Som han säger.



Tim Thomas hela dagen


Nu laddar vi bössan, på onsdag smäller det igen. Då är det i Garden det ska liras hockey!
Ta det piano tills dess.

/Lillbjörn

JAAA!!!

HAHA! Krejci!

Vi avgör i OT, igen och igen!

2-0 i matcher. Nu väntar två på hemmaplan. Vad betyder nu det här?

Mer sen. Nu blir det sömn.

/Lillbjörn

OT

Jepp, det blir OT. Briere höll på att avgöra när det var 0,4 sekunder kvar, men missade pucken. Tack och lov.

van Riemsdyk är vidrigt het där ute på isen. Det är bara Thomas som kan stoppa honom verkar det som och då har Thomas redan släppt in två mål från hans klubba.

Flyers har ägt tredje perioden. De får komma i allt för många två mot en läge, plus att de har haft en del frilägen. Inte bra. Tur att vi har NHL's bästa målvakt.
Thomas har räddat 42 av 44 skott hitills! Bruins har skjutit 36 skott.

Horton hade ett läge att avgöra med ca fem minuter kvar. Han blev frispelad av Lucic och skulle bara sprätta upp den, men tyvärr så blev det allt för låg och Boucher (ja, han är tillbaks) kunde rädda.

Boucher har tydligen blivit frisk och spelade tredje perioden från start. Bobrovsky får gåoch sätta sig igen. Målvaktskarusellen fortsätter. Pinsamt, men underhållande.

Inga mål i andra och tredje perioden alltså. Efter rivstarten i första har målvakterna spikat igen. Thomas har blivit mer testad i denna match än alla matcher tillsammans i matchserien mot Habs. Fy fan vad bra han är!

Flyers kommer fortsätta ligga på, se till att sätta en kontring brunbjörnar!

Ryder eller Horton kanske? Varför inte.

/Lillbjörn

Hör och häpna

Det står fortfarande två lika, men det är en jävligt rolig match att kolla på.

Mcquaid dök in i sargen med huvudet före i första perioden, han har tydligen åkt till sjukhuset för att kolla att allt är ok. Vi kör med fem backar, men det går bra.

Boucher skadade sig och har bytt med Bobsrovsky (?), men Flyers är vana att byta målvakter under matchens gång så det ska nog inte vara några problem för dem. Känns bra att ha tre andra målvakter? Att inte Buffalo slog ut dem i första rundan...

Det ser bra ut det här. Vi har givetvis inte gjort mål i PP, men det ser jävligt bra ut! Rotation, diagnolpassar och framförallt - trafik och skott. Det kommer ringa i PP snart.

Paille hade ett friläge i första, det hade jag glömt bort. Det gick åt helvete.

Krejci har skjutit i stolpen och Thomas har fått gjort en del högklassiga räddningar.

Boychuk mosar Coburn i hörnet. SMACK! Klockren tackling. Underbart.

I några tillfällen i andra perioden får inte Flyers ut pucken i egen zon, de agerar statister och kollar på puck.
Andra gånger kommer de med fart och ser livsfarliga ut.
Extremt ojämnt gäng och de saknar nog Pronger en hel del.

Vi ser starka ut, men detta kan fortfarande sluta hur som helst. Vi får fortsätta störa dem högt upp och åka skridskor utav bara fan. Tillslut kommer pucken slinka in.

Laget med bäst målvakt(er) avgör denna serie = Bruins.

Nu kör vi strax igång tredje!

GO! GO! BLACK AND GOLD!

/Lillbjörn

Vilken jävla period!

Ja fy fan. Hur ska man kunna analysera det här?!

Bruins sket fullständigt i det där med bra start och få första målet etc, de bjuder Flyers på ett två mot ett läge direkt, 1-0 efter 29 sekunder. Oookej.

När det har gått 48 sekunder drar Thomas på sig en tvåa då han skickar ut pucken över plexit. Jaha.

I mitten av perioden gör Flyers 2-0 i PP, van Riemsdyk gör sitt andra mål. Här börjar jag fundera på att sova, men jag tyckte ändå att Bruins lirade okej. Så jag stannade kvar framför teven. Det gjorde jag rätt i.

Några minuter senare för Peverley in pucken i offensivzon i ett två mot två läge, han snirklar in och inväntar en tredje Bruin - skott på mål - Ryder skymmer - Kelly stormar fram och slår in returen! 2-1. Vi är med igen!

Drygt en minut senare får vi se ett fint anfall av Bergeronlinan. Recchi och Marchand snurrar lite innan Bergeron serverar Marchand med en fin macka com ställer fem Flyersspelare. Dragskott! 2-2! Vad fan är det som sker?!

Det är hockey. Det är NHL. Det är playoff. Det kan fan inte bli bättre.

Kollade på VM idag. Sverige - Österrike. Varför kör inte alla med små rinkar?! Det var skittråkigt att kolla på! Stora ytor, noll intensivitet, inga tacklingar, ingen hockey. Såg ut som det var juniorer som åkte omkring. Pinsamt.

Jaja, nu är det Bruins som gäller. Det här kan ju sluta hur som helst. Mitt målsnåla (?) tips på 4-2 kan brinna. Detta blir 7-5 till oss.

Nu ska jag bli arg, glad, svettig, nervös, eller fan vet vad igen. Andra perioden startar strax.

Underhåll mig.

/Lillbjörn

Game 2 - Framåt!







Då var det dags för match 2 mellan Bruins och Flyers. Den största nyheten är att Pronger inte spelar, oklart varför han inte gör det, men det känns bra. Jag hatar honom, men han är också en förbannat bra back, det är som om vi skulle spela utan Chara, vilket vi gjorde i match 2 mot Montrael och det gick åt helvete.
Detta är alltså bra. Jävligt bra!



Pronger skadad. Spelar ej game 2.


Flyers kommer göra allt i sin makt för att vända på denna matchserie, de kommer vara fokuserade till max. Det gäller för brunbjörnarna att enbart fortsätta gnugga på och spela enkelt. Första målet känns otroligt viktigt, som vanligt, lyckas vi göra första så kommer vi få se ett mer och mer desperat Flyers ju längre matchen lider.
Detta är bra. Då kan vi spela på deras misstag.

Det kommer inte bli en lätt match i natt, hoppas vi får se en underhållande och fartfylld tillställning och att Bruins knäpper de orangeklädda på näsan återigen. Och kom ihåg: Det är inte över förrän det är över!

Många mål sist. Ska vi gissa på att de håller igen lite mer denna gången? 4-2 till Bruins, Marchand i tom bur. Ja!

Nu åker vi strax!

/Lillbjörn

7-3?!





Puckarna studsar helt plötsligt rätt. Första kedjan ser ashet ut igen. Flyers sliter med sitt målvaktspel.
7-3 till Bruins! På bortaplan!

Nu ska vi inte tro ett skit än. Men man får lov att vara glad efter en sådan kross. 7-3.



Krejci 2+2, Marchand 2+1, Bergeron 0+3, Horton 1+1, Seidenberg 0+2, Thomas räddar 31 av 34 skott.


Jag trodde att Buffalo skulle slå ut Flyers i första rundan pga bättre målvaktspel, men Philadelphiaspelarna kämpade sig vidare. Nu möter de en ännu bättre målvakt. Thomas i slutspelshumör. Och nu när vi har fått igång målskyttet också.. Mums!
Varför värvade inte Flyers en riktig målvakt efter Stanley cup sortin förra året? Fantastiskt idiotiskt och helt oförståligt. Men tack. Freaks.


Det är en helt annan matchserie jämfört med när vi mötte ett defensivt Montreal. Nu är det två lag som bjuder upp till en offensiv dans. Skitkul att kolla på! Fortsätt så!

Vi tar bort Flyers hemmafördel direkt. 1-0 i matcher till Bruins. Vi sätter oss i respekt, Flyers har problem, man får inte förlora med fem måls skillnad i playoff.

På måndag så är det dags för game 2. Det ska bli jävligt intressant. Hoppas på en målfest då också.

Jag hatar Pronger.

Revanschens timma är slagen.

/Lillbjörn


RSS 2.0