Sparka lönnlöv

Bruins är i slutspelsmode. Vi rullar fram och krossar allt. Björnbloggen mår bra. Tänk att för inte så länge sen höll vi på och skjuta oss i knäna för att det gick så dåligt. Nu skimrar allt i guld och svart. Underbart!

Ett pressat Chicago hade inget att sätta emot och Bruins gjorde precis så mycket de behövde senast. Inatt vankas det ett till original six-möte i Garden. Mot Maple Leafs.



Ja, vad finns att säga då om nattens match? Inte så jävla mycket. Toronto har bara en matematisk chans att nå slutspel och Bruins är så jävla klara. Det vi kan göra är att i princip säkra divisionstiteln inatt, och det vore ju mysigt. Så det hoppas vi på. Och självklart vill vi vinna allt och gå in med de rakaste ryggarna i ligan när det vankas slutspel. Men det är fanimej tortyr nu fram tills det brakar loss. Ge mig slutspel!



Angående nattens uppställning så kommer troligtvis Thornton vila efter att ha skallat en Hawksskridsko med fejset och fått 40 stygn för besväret. Världens hårdaste Thornton var givetvis med på morgonens träning (i visir) men det lutar åt att Ryder får chansen att spela sig tillbaka i en fjärdelina. Vi antar också att Rask får avlasta Timmy lite. Så nattens kedjor tror vi blir såhär:

Lucic- Krejci- Horton
Marchand- Bergeron- Recchi
Peverley- Kelly- Seguin
Paille- Campbell- Ryder

Chara- Boychuk
Kaberle- Seidenberg
Ference- McQuaid

Så vad säga mer? Inget säger Storbjörn. Det här är en match som ska spelas av på vägen mot Stanley Cup-slutspelet. Vi torskade senast mot Leafs så det vore gott att visa att det var ett misstag. Björnarna brummar upp sig och kör över tror jag. 5-2!

/Storbjörn


Övertygande seger mot mästarna




Nionde nollan för Tim Thomas! Han räddar 32 skott och är en vägg hela matchen. På fyra starter har han fyra vinster och han har hittat slutspelsformen.

Horton gör ett tidigt mål i sista perioden och dödar matchen. Mycket fint förarbete av snabbskrinnande Paille som är först på pucken i hörnet och skickar in den till en fristående Horton som fintar ner Crawford och sätter pucken säkert i mål. 3-0!



Sen gör Blackhawks ett halvhjärtat försök att komma tillbaks, men Bruins bara styr ut dem i hörnen och försvarar sin ledning och Thomas nolla. Stabilt.

Det var en härlig match och numer när lagen är så jämna så är det viktigare än någonsin att få första målet. Det fick vi och med hemmapubliken i ryggen så kunde vi knäcka dem mentalt och fysiskt.

Nattens hjältar.
Thomas, 32 räddningar och sin nionde shutout.
Recchi, 1532 poäng i karriären, 42 år ung.
Försvaret, stabilt som fan.

Krüger fick spela 14,22 minuter i matchen. Vilken framtid svensk hockey har med så många duktiga ungdomar i NHL just nu!

Habs vann med 3-1, men skit i det.

Nu är det bara att börja ladda inför Toronto hemma på torsdag.

Godnatt!

/Lillbjörn

Hawks - Bruins efter andra



JADÅ!

Vilken match vi får se!
Det är jämnt och spelet böljar fram och tillbaks, båda lagen försöker få grepp om matchen. Det är då Chicago gör sitt första och största misstag - de spiller björnblod. Egentligen en olyckshändelse då Thornton får ett par Blackhawksskridskor i ansiktet i en kamp bakom mål, men det räcker för att Bruins ska få det där svarta i ögonen. Det blir gruff efter avblåsningarna, det blir fysiskt, det är grinigt. Helt enkelt det spel som Boston Bruins kan bäst, det ligger i vår historia och själ.
Här vänder matchen.

Jag sitter och väntar på att Bruins ska få chansen i PP för första gången, men istället får jag se ett Bruins som sätter pucken djupt in i offensiv zon, gång på gång. Vi får långa tunga anfall. Vi är jobbiga framför mål. Chicago mäktar med spridda kontingar, me det blir aldrig riktigt farligt. Nu börjar det märkas att de hade en hård batalj mot Detroit igår. Bruins vinner offensiv teckning och kapten Chara får på ett som alltid mäktigt skott som tar på en Hawksspelare och ändrar riktning och ställer Crawford. 1-0!
Vi fortsätter pumpa på och tillslut efter ett långt anfall får Boychuk på ett skott från blå som också ändrar riktning. 2-0!

Det ser bra ut och Thomas kommer inte släppa in något idag. Nu ska vi hålla detta och bärja två poäng.

Jag ljög sist när jag sa att Recchi gick förbi Paul Coffey i poängligan, han tangerade honom bara. Men idag via ett assist så gick han förbi! Grattis Recchi!

Jag har på espn´s sändning på teven, de visar Flyers mot Penguins. 5-2 Flyers just nu. Många målvaktstabbar.

Marcus Johansson gjorde ett förbannat fint mål för Caps mot slutspelsjagande Carolina! Det måste ni se!

Habs leder med 2-0 mot Trashers.

Blackhawks kommer säkert sälja sig dyrt, men det här vinner vi!

Snart börjar tredje.

/Lillbjörn


Hawks - Bruins efter första



Vi får se två bra målvakter ikväll. Thomas ser säker ut och Chicagos rookie målvakt Crawford ser väldigt övertygande ut. Crawford räddade Blackhawks från en mardrömstart då Marchand skrinnade sig fri från blå och gjorde en fin sidledsdragning och skulle bara lägga in den då Chicagomålvakten fällde ut benskydden och stoppade pucken.

Vi får se en härlig tillställning. Båda lagen går framåt, men ser ändå till att ha med folk hem i kontringarna. Jag gillar Chicago och det är lite synd att vi möts så sällan.

Krüger imponerar stort på mig. Att komma in så här sent i säsongen och smälta in i laget direkt. Han var stark när Lucic försökte ta sig förbi honom och Bruinsspelaren drog på sig en holding. Krüger har spelat 4,27 minuter i första perioden och kommer säkert att hamna på en 10-12 minuter den här matchen.

Hjalmarsson åkte på en bentackling från Thornton och hade svårt att ta sig till avbytarbänken. Trodde inte vi skulle få se honom mer i matchen, men bara efter någon minut var han inne på isen igen. Stort.

Ja, jag vet, det är Bruins det ska handla om, men det är så kul att få se tongivande svenskar. Det är det ända som Bruins saknar. Det har varit lite tomt sen Axelsson drog tillbaks till Göteborg.

Hur kan Chicago ligga på åttonde plats i western?! Precis som Storbjörn var inne på så har de ett skitbra lag! Deras topp-fyra backar är några av de bästa i ligan, deras offensiva spelare är stjärnor. De kanske skulle ha haft en egen Thomas i mål så hade de varit kompletta.

Bruins har inte alls slagit av på tempot. De maler på och vill ha andra platsen i eastern.
Bergeron ser het ut och redan nämnde Marchand ser ut att vilja avgöra ännu en match.

Nu börjar andra!

Lets go Bruins!

/Lillbjörn

Hawks - Bruins inför första

De har kört "Dropkick Murphys - Time to go" på uppvärmningen.
Tim Thomas har mustasch och ska hålla nolllan.
Lucic ser härligt kaxig ut i en intervju.

Här har ni stream om ni vill se matchen.

Nu är det bara någon minut kvar till matchstart!

Drop the puck!

/Lillbjörn

Steppin’ up to the champs

Ja. Bruins är officiellt i slutspelet. Inte för att vi tvivlat på det, men det är skönt att kunna se det där krysset bredvid Bruins logga i tabellen. Nu gäller det att hålla i och blicka uppåt. Det är sju matcher kvar och det skulle kännas oerhört märkligt om Bruins slutar sämre än trea i Eastern. Då måste vi förlora en jäkla massa matcher i rad och Montreal måste hitta spelet igen och börja vinna.



Så egentligen tittar vi på vilka lag vi kan möta (ja, lite tidigt men man börjar ju drömma om slutspel nu). Habs, Rangers och Sabres är de lag som kivas om 6-8 plats i Eastern och så kommer det nog förbli. Det är alltså troligtvis något av dessa lag Bruins ställs mot i första rundan. Själv ser jag helst Habs på andra sidan. Givetvis pga hatet lagen emellan, men också för att det inte är kul att möta Henke Lundqvist eller Ryan Miller i slutspels-mode. Price är bra. Men inte så bra. Och så vill vi ju skicka de jävla fransoserna åt helvete.

Men nu till nattens händelser!



Vi tar alltså emot regerande Stanley Cup-mästarna Chicago Blackhawks i TD Garden. Ett mästerlag som har haft en kämpig säsong (inte så konstig när de var tvungna att släppa en jävla massa viktiga lirare på grund av höga löner). Men det är fortfarande ett fruktansvärt bra lag som förtjänar en bättre plats än den ångestframkallande åttondeplatsen de för tillfället ligger på. De kommer direkt från en stenhård match mot Red Wings som de till slut lyckades vinna. De kan vara trötta. Men de är motiverade ut i fjäderspetsarna. Kul också att de svenska hökarna har klivit fram. Lillbjörn rapporterade från en reprissändning från gårdagens match med följande recension av di svenske:

”Stålberg är skitstor! Krüger lirar PP. Hjalmarsson är så jävla stabil.”

Ingen lätt match alltså. Och sitter Bruins mätta och glada nu när de är klara för slutspel? Njä. Det får vi väl ändå inte tro. Det är nu det är läge för finslipning och ett mer avslappnat spel. Matchen är viktig och vi vill självklart sikta uppåt. Så lite slutspelsnerv kan vi väl få be om?

Bruins lag är skadefritt och glatt (förutom Savard då såklart, som Lillbjörn påminde oss om igår). Powerplayet har till allas förvåning börjat fungera (två PP-mål mot Philly!!!) och det ska vi bygga vidare på. Thomas är glödhet igen och vi får väl anta att han kommer lira typ hälften av kvarvarande matcher. Oklart hur det blir inatt men som alltid här på Björnbloggen så hoppas vi på Timmy från start. Det enda problemet just nu är hur vi ska få tillbaka Ryder i gammalt gott slag. En veteran och giftig målskytt som är oerhört viktig när vi klivet in i slutspelet. Ryder var healthy scratch senast och coach Julien har aviserat att inga ändringar ska göras i linorna.

Således är den troliga uppställningen som sådan:
Lucic- Krejci- Horton
Marchand- Bergeron- Recchi
Peverley- Kelly- Seguin
Paille- Campbell- Thornton

Chara- Boychuk
Kaberle- Seidenberg
Ference- McQuaid



Jag tror på en sjujävla rolig match inatt. Bruins är ett fysiskt lag och Hawks är ett desperat lag. Jag ser ingen solklar seger för björnarna framför mig. Men inte fan tippar jag emot. 3-2 Bruins. Punkt.

/Storbjörn


Marc Savard



Espn.com har skrivit en artikel om Bruins skadade stjärncenter Marc Savard. Läs den här.
Savard har åkt på flera hjärnskakningar i sin karriär och missar resten av den här säsongen. Med en frisk Savard har Bruins ännu ett sylvasst anfallsvapen och han är spelaren som styrt vårat PP i flera säsonger.

Allt började gå åt helvete då den numer avstängde Matt Cooke körde över Marc i en match mot Penguins den sjunde mars 2010.
Jag satt och tittade på den matchen och efter det har jag för alltid satt hatet i Cooke. Det var en vidrig blind-side tackling mot huvudet. Savard har precis skickat i väg pucken när fegisen Cooke smäller till honom brutalt i huvudet.




Savard kom faktiskt tillbaks i mitten av denna säsong, men det dröjde inte länge förrän Colorados och förre Bruins spelaren Matt Hunwick gav Savard ännu en hjärnskakning i en match den 22 januari. En stenhård tackling mot huvudet och Savard är borta igen, hur länge vet vi inte.

Men allt bröjade med Cooke som har fortsatt tackla mot huvudet när motståndarna inte är beredd.








Vi vill ha tillbaks vår center. Vi vill få bort huvudtacklingarna. Hur kan Mario Lemieux gnälla så mycket över dessa huvudtacklingar när han har en sån f-tta som Cooke i sitt lag? Hycklare.




/Lillbjörn

Seger borta mot Flyers



Då var playoffplatsen säkrad både i praktiken och i teorin. Känns bra.



Trodde att det skulle bli en hårdare match än detta, det var alldeles för lite heta känslor ute på isen. Men skit i det. Två poäng säkrades rätt enkelt mot ett blekt Flyers.

Två mål i PP! Inte illa. Och det är Brad Marchand som gör det sista avgjörande målet, återigen är det en retur från den osäkre Boucher i Flyerskassen, att inte de har en riktig första målvakt. Recchi hade en assist på Marchands mål och har därmed gjort 1531 poäng i sin karriär och går förbi Paul Coffey i den totala poängligan.

Thomas ser så jävla säker ut! Han har verkligen hittat formen igen. Versteeg hade en kvitteringschans, men Timmy knep den i plocken och Versteeg trodde inte sina ögon. En lustig syn.

Nattens självklara hjälte är Tim Thomas som bara släpper in 1 mål av 28 skott.
Brad Marchand är en björnbloggsfavorit och gör en solid match.
Kapten Chara är en jätte i försvaret.



På tisdag är regerande mästarna Chicago Blackhawks på besök hemma i TD Garden. Vi hörs då.

/Lillbjörn




Bruins - Flyers efter andra



Nu har vi tagit över matchen totalt. Men den fysiska och intensiva delen av matchen saknas i andra perioden. Det är ju söndag, grabbarna vill hem och ta på sig mjukisbyxor.
Bruins styr spelet och har flyttat in i Flyers zon och Philadelphiapubliken vädrar sitt missnöje. Vi är sårbara mot kontringar och Flyers har haft ett klart friläge och kommit två mot en ett par gånger, men då har Tim Thomas visat varför han ska vinna Vezina-trophy, han har tagit allt och till skillnad mot många andra målvakter vägrar han släppa returer.

Flyers forward Betts körde en stenhård bentackling på Kelly och åkte ut två minuter för tripping(!?). Fyra sekunder senare fick Horton stå helt utan bevakning framför Boucher i Flyerskassen och stöta in en retur från hårdskjutande Kaberle. 1-1 och i PP! Skönt.

Vi leder skotten med 24 mot 17 och det ser bra ut. Men detta är på inget sätt klart. Nästa mål är med största sannolikhet avgjörande och det skulle smaka mumma om det är vi som står för det.

Bergeron ser het ut. Chara har vaknat efter en medelmåttig match igår. Krejci-kedjan ser tung ut, på ett bra sätt. Thomas vägrar släppa in fler mål.

Ser fram emot en härlig tredje period!

/Lillbjörn

Bruins - Flyers efter första



Av misstag missade jag första fem minuterna av matchen, jag skyller allt på tv.nu och deras tablå.
Så Kris Versteeg mål efter 4,45 min har jag sett i pausen. Bruins räknade fel och missade en fristående Versteeg som smugit fram bakom mål och enkelt kunde slå in pucken bakom Thomas.

Matchen ser helt annorlunda ut än den igår mot Rangers. Det märks att båda lagen vill visa vart skåpet ska stå, det är halvgrinigt, fysiskt och jämnt. Det står tio lika i skott efter första perioden och det känns som att denna match kan sluta hur som helst. Känns bra att vi har Thomas i mål ikväll, synd bara på deras mål.

Marchand är en grinig jävel som har visat gång på gång denna säsong att han hör hemma tillsammans med eliten. Jag gillar spelare med jävlaranamma och det är självklart ett plus att han har talang för spelet också.

Bruins hade ett helt okej PP, känns som att det är hög tid att få igång det på allvar nu. Allt som behövs är att pucken studsar rätt någon jäkla gång.

Tror att vi får se en tempohöjning i andra perioden. Viktigt att vi har minst oavgjort inför tredje!

Mycket nöje.

/Lillbjörn

Rangers - Bruins & Bruins - Flyers


Bra match igår? Nej, efter Rangers mål i första perioden så byggde de upp en egen variant av Berlinmuren runt Henrik Lundqvist. Bruins hade ingen fart, ingen fantasi och kunde inte mäta sig med New York-bornas inställning.
Vi vann i och för sig skotten med 26 mot 23, men när man inte tar sig in framför mål och trycker röven mot Lundqvist ansikte så släpper han inte in mål. Vi vaknade de sista fem minuterna av tredje perioden, men då var det försent.



Det var en tråkig match att kolla på, ingen av lagen bjöd upp till dans. Bruins var mätta efter 7-0 mot Habs och Rangers är nöjda med ett mål och två poäng. Hoppas ni valde att kolla på fotboll eller någon annan töntsport istället för den här matchen.

Nu är det dags att blicka framåt!




Ikväll spelar vi match mot Flyers på bortaplan. Detta är ett personligt hatmöte då Flyers lyckades vända och slå ut Bruins i förra årets playoff. Nu är det dags att knäppa Eastern conference ledarna på näsan. Men då kan vi inte spela som igår, gör vi det så kommer vi åka på pisk hårt, länge och väl.

Rask stod i mål igår och gjorde det bra, surt att släppa in enbart ett mål och ändå förlora matchen, ikväll står med största sannolikhet Thomas i mål.



Senaste matchen mot Flyers slutade 7-5 till Bruins hemma i Garden. Så vi får hoppas på en målrik match, inte som den mot defensiva New Jers..York igår.
Hopppas att coach Julien har skällt ut laget ordentligt, det är inte okej att inte lyckas göra mål på hemmaplan.
Matchen visas på espn med start halv två i natt. Den ska följas och förhoppningsvis njutas.

Bruins drar det längsta strået och vinner en tajt match med 5-3, sista av Bergeron i öppen kasse.



Ha en fin söndag så länge, så hörs vi senare.

/Lillbjörn

Thomas mot Lundqvist & Bruins mot Rangers




Förvänta er en målsnål match idag eftermiddag. Ligans två bästa målvakter står i varsin ände.
Thomas spikade igen sist mot Habs (7-0) och kommer säkerligen starta idag också och i Rangers har man inget annat val än att spela Lundqvist då deras backup målis Biron är skadad.
Lundqvist har hållit nollan flest gånger av alla målvakter denna säsong (10 st tangerat personligt rekord) och vår egen hjälte Thomas har hållit nollan åtta gånger. Men Thomas släpper enbart in 2.02 mål per match mot Lundqvists 2.28.
På de senaste 15 mötena lagen emellan så har det i snitt blivit 3.2 mål per match.



Nu tror jag att Bruins kommer rida på en framgångsvåg efter krossen mot Montreal i torsdags och ganska enkelt manövrera bort Rangers, som förlorade mot sopgänget Ottawa på straffar senaste matchen. Rangers är annars väldigt bra på bortaplan då de slipper hålla i spelet själv och istället kan gå på motståndarens misstag och kontra in pucken.

Har sett en hel del Rangersmatcher denna säsong och de saknar en egen spelidé, de är för svaga framåt och hamnar oftast bakom offensivt mål istället för framför. De förlitar sig nästan helt på att deras bästa spelare Henrik Lundqvist ska vinna matcherna åt dem, vilket har inneburit en hel drös med uddamålsmatcher.
Framåt har de Ryan Callahan som har visat fin form den senaste matcherna. De har ocskå fixstjärnan Gaborik i sitt lag, han har haft en rätt dålig säsong, men räkna aldrig bort honom.
Glöm heller inte vår norske granne Mats Zuccarello. Liten med naggande god.



Rangers slåss om en slutspelsplats, de ligger för nuvarande på sjunde plats i eastern och har fem poäng tillgodo mot Carolina och två poäng mot Buffalo, men de har en match mer spelad. Både Cans och Sabres vann sin respektive match igår och Rangers har press på sig. Om man kollar uppåt i tabellen är Montreal på sin sjätte plats bara två poäng borta. Tar Rangers Habs i tabellen så möter de sannolikt Boston i första rundan i slutspelet.

Bruins har fyra poäng upp till andra platsen med två matcher mindre spelade. Nu har vi också vunnit två i rad och känns ostoppbara. Vi behöver inte titta neråt längre, våra blickar riktas enbart uppåt.



Denna match är också väldigt viktig på ett personligt plan då det finns Rangersblod i min flickvän. Det är inte aktuellt att vi förlorar idag. Ni kan följa hennes Rangerssvammel här.

Rangers får se upp med glödheta trion Horton, Lucic, Krejci, som utgör vår första kedja. De ser väldigt bra ut för tillfället. Och tillsammans med kapten Chara så öser de in poäng.
Bruins recept för vinst är att spela som vanligt - fysiskt. Vi är överlägsna Rangers i ren fysisk kraft och det är bara att fortsätta ta sig in framför mål. Vi måste se till så att Lundqvist inte ser pucken.



Matchen kommer vara rätt jämn, men sen kommer vi visa att vi är det bättre laget och vinna rätt enkelt med 4-1.
Lucic gör mål ikväll.

Dags att börja ladda inför match.

/Lillbjörn

Allt är så jävla bra!






Kross. Förnedring. Utklassning. Underbart!

Jag blev nervös när Montreal fick ett PP i början av tredje, men där stod Tim. Så tar utvisningen slut och Horton stänger matchen med sitt andra mål för matchen och 26 sekunder senare dundrar Mcquaid in femman! Price blir utbytt. Det tar inte slut där.
Bruinsfansen skanderar Montrealpublikens klassiska olé olé olé för att riktigt knäcka det sista motståndet, då passar Kaberle att göra sitt första mål i Bruinströjan. Pang tjong 6-0!
Sen avslutar Gregory Campbell kvällen med att göra 7-0 i ett friläge när Habs har PP 5 mot 3! Helt fantastiskt!
Publiken står upp och skriker halva tredje perioden. De är galna. De är berusade av glädje och öl. Bud light.

Nattens hjältar:
Tim Thomas, räddar 24 skott och håller nollan.
Kapten Chara, skiter i löjliga Montrealspelare och har 3 assist.
Gregory Campbell, 2 mål och en fight.
Milan Lucic, 3 assist.
Nathan Horton, 2 viktiga mål (3-0 och 4-0).
David Krejci, 3 assist.
Tomas Kaberle, första Bruinsmålet, nu lossnar det!
Brad Marchand, tacklade Scott Gomez blodig.

Det exploderade alltså i sista perioden. Bruins sätter skräck i Montreal. Vill de verkligen möta oss i första rundan nu? Thomas visar form. Vi knäcker Price. Vi pissar på dem.

På lördag visar de äntligen hockey på espn igen. De har visat låtsassporten basket hela veckan. Bruins - Rangers hemma i Garden. Då ska Timmy visa Lunkan vem som bestämmer.

Nu går jag i ide med ett leende.

/Lillbjörn


Säkert



Campbell har en bra kväll. Ett mål och en fight (tionde för säsongen) så här långt. Bara en assist från en Gordie Howe-hattrick. Old time hockey.
Fighten? Den var i slutet av perioden och slutade oavgjort mot Mara.

Har hittat stream.
Period två rivstartade Habs, men Thomas har varit säkerheten själv i mål och är på väg mot en nolla. Coach Julien var med all rätt förbannad på utespelarna och tog en tidig time out. Det fick grabbarna att skärpa sig och vi ordnade upp spelet.
Vi hade tre PP i andra utan att göra mål. Vi har ju ett PP-mål och vi kanske inte ska vänta oss mer. Tyvärr. Det första överläget var dock bra och borde ha utgjort ett mål, men med lite tur och en mer vaken Price i mål så klarade Montreal "stormen".

Detta ser avgjort ut, men jag vågar ändå inte ta ut segern i förskott, det är för bövelen hockey vi sysslar med här. Allt kan hända. Ett snabbt Habs-mål i början av tredje och det är blodig match igen.

Nu väntar vi in sista perioden och så kommer någon form av summering efter matchen.

/Lillbjörn

Olé olé olé

Jag är glad och förbannad. Hittar ingen bra stream, så jag sitter och kollar på en extremt hackig kanal och svär att jag missar så mycket viktigt. För vi leder efter första. STORT!'

Det står 3-0. Vi krossar Habs. 18-9 i skott. De är förbannade på kapten Chara och han svarar med att göra två assist och har varit inne på samtliga mål. Han är het och gillar läget!



Thomas står i mål och kommer vinna Vezina-trophy. Ja, nu kommer han mer eller mindre spika igen resten av säsongen. Fan vad bra han är, inga returer.

Boychuk gör första målet efter bara 61 sekunder, pass Chara och Krejci. Haha!
Campbell gör tvåan i mitten av perioden, pass Chara och Boychuk.
Sen åker Plekanec på en 2+2 för högklubba, rätt i fejset på Horton. PP Bruins. Horton hämnas hårt genom att göra 3-0, pass Lucic och Krejci.

Dags att stänga matchen med ett par snabba i mitten akten, risken/chansen finns att det spårar ur då. Vi viker inte. Nu skickar vi hem dem till Kanada (läs Frankrike)!

/Lillbjörn

Somebody call 911!



Oooooooh. Som om det inte vore nog med all klassisk rivalitet mellan Bruins och Canadiens. Som om det inte vore nog med kampen om Northeast-titeln. Som om det inte vore nog med allt ont blod från dödsmatchen i februari. Som om det inte vore nog med att Chara krossade Pacioretty och drog på sig hela hockeyvärldens hat senaste matchen.

Nej, nu passar Old Man Recchi på att kasta lite bensin på den redan brinnande hatstämningen. I ett radioprogram inför nattens match så passade han på att lansera sin teori om att Canadiens ”överdrev” Pacioretty’s skada för att få kapten Chara avstängd. Visst, han fick en nackfraktur, men hans hjärnskakning var överdriven säger Recchi och för som bevis att Max Pacioretty både gick på bio och twittrade bara några dagar efter skadan. Canadiens fans och spelare blev givetvis galna och Bruins fans tyckte det var kul. Därför lanserar de nu kampanjen att skrika ”Somebody call 911” så fort en Habs-lirare får en tackling. Lite kul. Säga vad man vill om skadesnacket, men het stämning är det.



Det är faktiskt så jäkla het stämning att NHL-bossen Gary Bettman satt sig ner med respektive lagledning och krävt att nattens match blir en snäll historia. Good luck säger Storbjörn. Efter att den första open-ice smällen sitter blir det krig. Canadiens kommer försöka döda Chara och Recchi. Bruins kommer att svara.



Redan från början är det här en viktig match. Men den blir givetvis ännu smaskigare med alla pikanta detaljer. Det kommer bli så jävla kul!

Bruins hittade ju sitt spel i senaste matchen mot Devils efter en bedrövlig förstaperiod. Det verkar som de tog sig i kragen och plötsligt fattade vad hockey handlar om igen. Åka skridskor och få in pucken på mål. Och herrejösses! Powerplay-spelet fungerade plötsligt. Och jävlarmig! Thomas visade Vezina-klass igen. All negativ energi byttes mot positiv igen och allt känns möjligt igen.



Boston håller fortfarande ledningen i Northeast Division. Vi har tre poäng ner till Habs som har fler matcher spelade dessutom. Med en mustig vinst i natt så ser det förjäkla bra ut. Men det är viktigare än så. Som det ser ut nu så är det mycket möjligt att Bruins och Canadiens möts i första slutspelsomgången, så det gäller att stämma i bäcken och knäcka deras vilja att leva.

Alla spelade upp sig senast så chansen är stor att laget blir detsamma. Den enda frågan verkar vara på vilken plats Ryder hamnar. Han har inte levererat som den målskytt han ska vara så han riskerar att ramla ner i fjärdelinan. Marchand går upp i andralinan och Seguin tar högervingen i tredje (vilket gör att den består av enbart centrar). Jag tycker det låter bra, och jag vill ha Timmy i kassen igen. Linorna tros bli något såhärnt:

Lucic- Krejci- Horton
Marchand- Bergeron- Recchi
Peverley- Kelly- Seguin
Ryder- Campbell- Thornton

Chara- Boychuk 
Kaberle- Seidenberg
Ference- McQuaid


Ja jävlar. Det här kan bli nått det! Så mycket känslor. Så mycket på spel. Allt kan ske. Jag vågar inte tippa. Antingen får vi se nått helt galet. Eller så lyckas de lägga band på sig själva och spelar tajt och hårt. 7-4 eller 3-1.



Vinn!

/Storbjörn


Jadå!






En extremt skön seger mot Devils! Samtidigt som Montreal förlorade. Björnarna ler igen. Njutbart!

Men vi hade tur. Det kunde ha sett annorlunda ut om inte Tim Thomas storspelat i första perioden. Devils rivstartade och om jag inte missminner mig så ledde de ett tag skotten med 14-1. Det såg inte bra ut. När Ilya sköt 1-0 i PP (pass från Tedenby och Josefson) så såg det rent av mörkt ut, men Shawn Thornton lyckades styra in ett skott från Dennis Seidenberg när det var mindre än fyra minuter kvar av perioden och det var match igen. Devils vann skotten i första med 16-6.

I andra fick vi ett tidigt PP och fick fart på benen. Skridskorna gick som trumpinnar på isen. Här tog vi över matchen och när Devils återigen drog på sig en utvisning så slog vi äntligen till! Kapten Chara får en pass från Lucic som skär igenom hela Devilsförsvaret och sätter pucken enkelt bakom en simmande Brodeur. Vackert!
Vi vinner skotten med 17-7 och det ser bra ut.

I tredje känns vi stabila. Vi har med oss 2-1, Thomas gör några viktiga räddningar och sen bjuder Bergeron några Devilsförsvarare upp till dans. Han drar på sig två försvarare och är på väg bakom Devilskassen då han passar bakåt till Lucic som är fri i slottet, Lucic gör inga misstag, han sätter den säkert bakom Brodeur och Devilslirarna undrar vad som just skedde. Riktigt vackert!
Sen avgör Recchi i tom kasse. 4-1 till Bruins!

Chara gör ett mål och två assist.
Kaberle två assist.
Lucic ett mål och en assist.
Bergeron två assist.
Thomas stoppar 30 av 31 skott.

Där har vi natten hjältar. En underbar seger. En viktig seger.
Thomas har visst kamouflerat formen och plockar fram den när vi som mest behöver den. Så gör en matchvinnare, så gör en Vezina-trophy keeper.

Imorgon möter vi Montreal hemma i Garden och som ni ser här under på tabellen så är det en väldigt viktig match. Kanske matchen som avgör hur det kommer sluta i North East division. Visst, Habs har spelat två matcher mer än oss, men denna match är psykologiskt viktig för avslutningen av serien. Vinnarn mellan Bruins - Habs kan alltså avgöra divisionen. Obs! Denna match får inte missas.



Nu ska vi vara glada, det var blott andra matchen av de åtta senasta vi vann, men låt oss börja en winning streak.

GO! GO! BLACK AND GOLD!

/Lillbjörn



Vinn. Vinn! VINN!

Ja. Som Lillbjörn mycket riktigt påpekade så är jag pessimistisk. Det här ser så jäkla illa ut. Bruins har tappat allt spel och gör bort sig gång på gång. Thomas spelar kasst och Tuukka har vansinnesutbrott på backarna. Powerplayet är fortfarande katastrofalt. Omvaskning i kedjorna funkar inte. Ingen gör mål. Montreal går skitbra och är en poäng bakom. Så vad finns att vara glad över?

Jo. Nån gång måste det ju vända. Nån gång måste man ju slå i botten och kravla sig upp. Och botten, det är fan att förlora mot Leafs. Så nu måste klättringen börja.  Vi har tre raka hemmamatcher att fixa till de här siffrorna och komma in i slutspelsmode. Och med tanke på motståndet borde det inte vara svårt att jobba upp lite playoff-feeling. Devils, Habs och Rangers är tre matcher man vanligtvis är uppspelt inför, klassiska lag och allt. Men nu är det ångest. Devils kämpar för att fullborda sitt mirakel och nå slutspel. Canadiens går som tåget och vill inget hellre än sno Northeast-titeln framför björnnäsan. Rangers klänger sig kvar på slutspelsplats i det sanslösa racet i Eastern. Bruins…har problem med motivationen…VA???



Så likt Lillbjörn knyter jag näven och kräver bättring. Inatt vankas det ett jävulskt hett gäng från Jersey med två svenska slynglar i Jacob Josefson och Mattias Tedenby som leker superstars. De har inte råd att förlora en enda poäng och de kommer att kämpa som hungriga djävulshundar. Pressen är helt på dem och Bruins borde kunna spela avslappnat. Men när det har gått troll i spelet kan man slänga all logik åt fanders.

Frågan är vad coach Julien hittar på inatt? Han var synnerligen grinig för att Rask signalerat sitt missnöje över backspelet i de senaste matcherna. Han har slängt klubbor, hyttat med kniven och slungat finska svordomar(antar jag). Så räkna med Timmy i kassen igen, förhoppningsvis arbetar han upp lite revanschlusta från katastrofmatchen mot Toronto och spikar igen.



Marchand är tillbaka efter avstängningen men går han in i sin vanliga lina med Bergeron och Recchi? Eller stuvar Julien om mer? Vad händer med Paille och Seguin? Träningarna sedan sist har tytt på lite olika konstellationer. Men Paille verkar få vara healthy scratch vilket isåfall skulle betyda att antingen Marchand eller Seguin hamnar i fjärdelinan.

Nu gäller det. Ska vi sjunka djupare ner i slagget eller ska vi visa publiken i Garden var skåpet ska stå? Läge att kliva fram nu. Vem tar chansen?



Gör mig glad för fan!

/Storbjörn


Upp till bevis



Det är mycket stolpe ut just nu. Toronto läxade upp oss rejält och vann med hela 5-2 i Air Canada Centre. Pinsamt. Det var tur att jag missade matchen.

Tim Thomas startade i Bruinsburen, men efter att ha släppt in 4 av 16 skott så fick han återvända till avbytarbänken och se Tuukka Rask avsluta matchen genom att ta 6 av 7 skott. Unge James Reimer i Torontomålet tog 31 av 33 skott och vann målvaktsmatchen enkelt.
Målvaktsformen ser inte bra ut. Det finns en anledning att Rask har fått stå de senaste matcherna innan denna match, "Timmy" är inte i form just nu och det ser inte bra ut.



Nu glömmer vi den där skitmatchen, vi tar inte med oss någonting och börjar om från ruta ett. Nu väntar tre raka hemmamatcher och vi vill se 6 poäng. I ordning ska Devils, Habs, Rangers få stryk. Det blir tammejfan inte lätt, Devils tror fortfarande på slutspel och vägrar vika ner sig, Habs och Rangers är tydligen inne i någon form av slutspelsfas och har grym form förtillfället. Så nu är det upp till bevis!
När jag pratade med Storbjörn efter Torontomatchen så lät han extremt pessimistisk och tror helt plötsligt att Habs kommer gå om oss. Detta får inte ske! Jag tror dock att Storbjörn hade ett svagt ögonblick när han sa det där om Habs, vi får se vad som sker.

Viktigt att bygga upp självförtroendet med en tvåpoängare direkt mot Devils, rida på framgångsvågen mot Habs och slå dem sönder och samman (vilken match det ska bli!) och sen köra över Lundqvists Rangers av bara farten.



Det kan gå, det ska gå, nu får vi visa lite jävlaranamma!

/Lillbjörn

Pregame Bruins at Toronto



Det är dags att åka till Toronto och se löven falla. Detta blir en intressant match då Toronto jagar en slutspelsplats och Boston försöker hitta formen och hålla Montreal bakom sig i serien. Båda förlorde sina senaste matcher, Boston helt onödigt i OT mot Nashville och Toronto förlorade mot Florida med hela 4-0.

Alltid härligt med ett original six möte. Mycket historia och klassiska matcher lagen emellan. Men fokus ligger på hur det gått mellan dem denna säsong. Fyra matcher har spelats hitills med två vinster var. Senast vann Toronto i TD Garden med 4-3 och Bruins blev utbuade av hemmapubliken. Då spelade Tomas Kaberle för Maple Leafs, denna gång bär han svartgult. Det ska bli otroligt intressant att se hur han blir bemött av sin tidigare hemmapublik. Jag hoppas att han får sätta en kasse (i så fall sin första som brunbjörn) och avgöra matchen. Antiklimax. Kul.
Vi får också se förre Bruinsspelaren Phil Kessel som var elak nog att göra två mål mot oss senast och vinna matchen för Leafs. Det gillas inte!



Får se vem coach Julien väljer som målvakt i matchen. Tuukka har fått stå de senaste matcherna och gjort det bra, men Thomas har utmärkt statestik mot Toronto och släppte bara in ett mål senast de spelade mot dem på bortaplan. Jag tror vi får se en spelsugen Timmy i buren och han kommer sälja sig dyrt. Det är dags att börja toppa formen!



Marchand är fortfarande avstängd efter sin armbågstackling. Så vi får nog se ungefär samma kedjor som sist och vi får hoppas på att Seguin gör mål igen. Ta chansen pojkhalva!
Nu har Bergeron hittat kassen igen och det lovar gott. Lucic ser fortfarande het ut och kommer få utdelning mot Leafs. Eller så tar han en fight. Helst både och.

Inga slagsmål alls förra matchen mot Predators. Inte så konstigt då det inte finns någon form av rivalitet mot låtsaslaget från Nashville. Ligans fulaste tröjor efter Florida Panthers. Pinsamt.

Nu är det bara hoppas att Rangers gör sitt i natt och knäpper Habs på nosen (står 5-1 till Rangers i skrivande stund, det ser bra ut!) och vänta in Toronto-matchen imorgon. Ladda gärna med någon form av skinka och en öl eller två. Det är ju banne mig lördagsmatch!


"We have to get sharper in our decision making because right now it is becoming too costly for us," coach Claude Julien efter Nashville-matchen.

/Lillbjörn


Men fy fan i helvetet!

Det är vidrigt att sitta uppe och kolla när matchen avslutas på detta värdelösa sätt. Vad fan händer?!

Bruins är värdelösa i PP.
Nashville kvitterar i en kontring efter Bruins värdelösa PP.
Matchen går helt i onödan till OT.
Chara åker offside sjutton gånger.
Kampfer brottar ner en kille och åker på en tvåa.
Nashville avgör i PP.

Montreal vinner och får knappar in på Boston.

Skön kväll? Nä.

Matchen.
Bergeron får äntligen göra mål igen. Han gör 3-2 målet och allt är frid och fröjd.
Domarna missar en hög klubba som tar illa på Mcqauid som börjar blöda. Det ska vara 2+2 med ca 6 minuter kvar av matchen. Man blir ju förbannad, men sen kommer jag på att Bruins inte kan göra mål med en man mer och blir melankolisk istället.

Just nu är jag förbannad så att jag aldrig kommer somna, men självklart ser det spelet bättre ut nu (om man bortser från PP). Full fart, mer variationer, bra defensiv. Så det pekar uppåt. Toronto får det inte lätt på lördag. Den macthen kommer bli skitbra!

Efter Toronto så väntar tre raka hemmamatcher. Formstarka Devils väntar på tisdag och bortastarka Rangers på lördag. MEN. Framförallt möter vi Habs på torsdag och den matchen får inte missas för all gurka i Västerås. Det kommer smälla. Det kommer bli hett. Ser fram emot Storbjörns pregameinlägg inför den macthen!

Nä nu lägger jag ner det här för i natt.

Happy St Patrick´s day

/Lillbjörn

Helvete!

Fy fan vad onödigt. 3-3, fulltid. Snart OT.

Nashville lyckades med det Boston och Ryder inte klarade av - de gjorde mål direkt efter att deras utvisning var slut. Onödigt så inihelvete!

Montreal vann i natt, så nu ska vi fan ha två pinnar.

Nu kör vi!

/Lillbjörn

Vilda Western




Ojvoj!

Andra perioden är precis slut. Det var ställningskrig och ganska trist de sista fem, men innan dess så var det fram och tillbaka, idiot pass, friläge, målvaktstabbe, utvisningar och full fart.

Rask har gjort en svinbra match så här långt, men på Nashvilles 2-1 mål så såg han osäker ut. Wilson var långt ute mot kanten då han avfyrade ett ganska dåligt skott som Tuukka släppte billigt in vid stolpen. Men annars har han inte släppt så många returer som han annars har gjort denna säsong.

Nashville fick chansen att spela 5 mot 3 i nära 40 sekunder, de tog time out för att samla manskapet, men den farligaste målchansen fick vi. Ryder kliver ut från utvisningsbåset och får pucken direkt på bladet. Han stormar mot mål och avfyrar en snärtig handledare mot vänstra krysset, men Pekka (Rinne) får upp plocken och gör en riktig teveräddning. Ryder såg bedrövad ut. Publiken jublade. Jag svor.

Vid Bruins kvitteringsmål så kom Horton in från höger avfyrade stora kanonen medan Lucic körde hårt mot mål, Rinne lämnar retur åt vänster där Krejci har skrinnat fram och sätter den i öppet mål. Mycket vackert.

Brad Marchand har fått två macthers avstängning efter armbågstacklingen mot Columbus Umberger (det var han va?).

Nashville har skitfula tröjor. Jag ogillar dem skarpt och ifrågasätter deras existerande. Det känns inte hockey. Mera som.. Amerikansk fotboll.

Weber har skägg och skjuter hårt. Det är coolt.

Bruins har fortfarande inte lärt sig lira PP. Det har dock sätt bättre ut, de skapar en del lägen, men vi måste börja producera i denna spelform. BP ser däremot utmärkt ut. Tack och lov.

Nu kör vi igen!

/Lillbjörn


Finnkampen



Tuukka mot Pekka!

Första perioden är avslutad, det står 1-1 efter ett fint mål av Seguin och kvitterat av Kostitsyn.
Vi har fått se en rätt rolig första perioden, en svängig tillställning där det kunde ha varit fler mål. Ett varsit stolpskott har lagen haft, men Bruins ser farligare.

Hörnqvist fick 5 min elbowing och 10 misconduct för en farlig tackling mot huvudet på Seguin i slutet på perioden. Bruins hade ett fint stolpskott från Lucic klubba, men har två och en halv minut kvar av utvisningen i andra.

Peverley ser farligt härlig ut! Han passade fint fram Seguin till 1-0 målet och har transporterat puck smart.

Coach Julien måste ha varit imponerad av Rasks senaste insats och han får fortsatt förtroende framför björnbloggs favoriten Tim Thomas. Men så länge vi vinner älskar vi vår knivbärande granne från öster.

Detta kan bli en målfest. 5-3 till Bruins!

/Lillbjörn

Everyone is Irish on St. Patrick's Day

Det blir en kort pre-game idag. Den här Storbjörnen ska nämligen ut och ta sig en eller två pint Guinness. Varför? Jo, för det är för tusan St. Patricks Day! Och som den halvirländska stad som Boston är så firas det med dunder och brak. Och vi Björnbloggare gör allt som Boston-bor gör.



Räkna med St.Patricks-glada björnar inatt alltså när de intar countrylandet Nashville för att möta Predators. Det här är en svår match. Bruins har inte rosat marknaden på sistone, trots kämpavinsten mot Columbus senast. Det är mycket som inte stämmer för tillfället. Nashville å sin sida är taggade till huggtänderna då de för tillfället ligger på nionde plats i Western och kämpar för att ta sig upp på slutspelsplats. De kommer inte att lägga sig ner och grina alltså.

Bruins ser dessutom ut att behöva klara sig utan Brad Marchand. Han riskerar avstängning efter en misstänkt regelvidrig huvudtackling på R.J. Umberger i Columbus. Hans fall kommer att tas upp innan match men för tillfället vet vi inte om han blir tillgänglig.



Det lutar dock åt att den gode rookien får sitta en match eller två och tänka över sina synder. Isåfall kommer troligtvis Bruins ställa upp med det här laget:

Lucic- Krejci- Horton
Peverley- Bergeron- Recchi
Seguin- Kelly- Ryder
Paille- Campbell- Thornton

Chara- Boychuk
Kaberle- McQuaid
Seidenberg- Kampfer

Och vi tror också att Tim Thomas kommer tillbaka i kassen i natt. Upp till bevis Timmy! Storbjörn är pessimist, men det glada St.Patricks-humöret gör att jag ändå tippar på uddamålsvinst, i förlängning.

Nå. Ta nu och ge er ut, köp en Guinness, kräv Pogues, Dubliners eller Dropkick Murphys i högtalarna och håll alla jävla tummar ni har för våra Boston-gossar!

 

It’s time to go laddie!

/Storbjörn


Äntligen!



Äntligen en seger! Efter fyra raka förluster, den längsta förlustraden i år, så kom segern borta mot Columbus Blue Jackets. Men det satt hårt inne. Det blev tillslut straffläggning där vi drog det längsta strået genom ett fint mål av vår kära rookie Seguin och genom att Rask spikade igen.

Man kan ju undra lite över hur Julien tänker då han sätter in Rask i en ändå rätt svår bortamatch. Men som Storbjörn har varit inne på så har ingen av målvakterna varit speciellt bra just nu och Tuukka måste ha gjort bra på träningarna. Densamme var riktigt bra mot Blue Jackets och motade 34 av 36 skott och en del var riktigt svettiga. Speciellt när en olycklig sargretur ställde hela Bruinsförsvaret och Dorsett blev helt fri med felvänd Tuukka, då svarade den finske burväktaren med en blixtsnabb sidförflyttning och räddade hela dagen.




På tal om räddningar så räddade Kaberle ett givet mål på mållinjen i OT. Tack för den Tomas.

Framåt svarade Peverley för ett väldigt elegant short handed i sista perioden som ledde fram till 2-2. Han fick pucken vid eget blå och lurade upp Tyutin duktigt, sen rundade han Mason i Columbusmålet. Vackert!
Krejci gjorde Bruins första mål efter en styrning på Charas stenhårda slagskott.

Columbus vann skotten med 36 mot 29, men med en storspelande Rask i målet och att vi lyckas ta vara på våra chanser offensivt så får vi med oss två härliga poäng. Vinsten smakar samtidigt ännu bättre då Montreal förlorade mot Washington med 4-2, Marcus Johansson gjorde två mål för Capitals. Härligt!



Som ni ser ligger Boston fem poäng före Montreal just nu och med en match mindre spelad ser det bra ut igen. Vi ska vinna North East Division.
Capitals går som tåget just nu och Flyers får passa sig om de vill vinna Eastern conference.

Publiken fortsätter bua åt kapten Chara, vidrigt! Han är världens snällaste björn, han kan ju inte rå för att han är skitstor och att töntiga Habs-spelare dör när han ger dem en björnknuff. Pinsamt.

Nu laddar vi om och siktar in oss på Nashville borta på torsdag. Predators ligger för nuvarande bara en poäng från slutspelsplats i Western conference så förvänta er en stenhård kamp på isen! Björnen ska äta rovdjur.

/Lillbjörn

Skärpning!

Så. Bruins har tappat spelet fullkomligt under de senaste fyra matcherna. Efter den härliga segersviten om sex matcher har de plötsligt slutat göra mål, varit taffliga i försvaret och både Tuukka och Timmy har blivit mänskliga och tappat in onödiga mål. De två senaste matcherna har Boston även lyckats med bedriften att tappa 2-0 ledningar.

Kort sagt. Det är fan dags att skärpa sig.

Så vad kan vara bättre än att möta ett avhängt western-gäng, på bortais och totalt utan rivalitet? En match där allt fokus ska ligga på att hitta tillbaka till det vinnande spelet. Ingen press och alla möjligheter att experimentera. Matchen mot Columbus Blue Jackets måste bli matchen då det vänder.



Bruins leder fortfarande Northeast och håller tredjeplatsen i Eastern. Men Montreal går bra där bakom och passar vi inte oss kommer vi plötsligt ligga sexa i Eastern.

Coach Julien har också varit tydlig med att ingen spelare ska kunna luta sig tillbaka och vara säker på sin plats. Det totalt havererade Power Play-spelet har fått Julien att köra på tre PP-linor. Levererar inte de två ordinarie uppsättningarna så går tredjelinan in och snor istid. Så får målsumparna sitta och skämmas. Bra tycker Storbjörn.

Dessutom så verkar det som att Julien vill skrämmas ännu mer och kommer att peta Michael Ryder i natt till förmån för Tyler Seguin. Vår käre lille rookie får hoppa in lite här och där när Coach laborerar om i kedjorna. Rapporterna säger nu att Ryder blir healthy scratch och Seguin går in och spelar med Recchi och Kelly i tredjelinan. Det blir isåfall första matchen sedan februari 2009 som Ryder missar.



Jag är helt för omskakning. För nu får det fan hända något. Det ska bli vinst. Den behöver inte vara snygg. Men det ska bli vinst. 1-2 tippar jag och nedan ser ni de grabbar som ska fixa det, vi säger välkommen tillbaka till Steven Kampfer efter hjärnskakningen!

Lucic-Krejci-Horton
Marchand-Bergeron-Peverley
Recchi-Kelly-Seguin
Paille-Campbell-Thornton

Chara-Boychuk
Kaberle-McQuaid
Kampfer-Seidenberg


Oklart om Thomas eller Rask står. Båda har varit dåliga på sistone men jag tycker det är viktigare att få igång Thomas. Så in med honom!

Framåt! Uppåt! Vinn!

/Storbjörn

Tre raka



Tre raka förluster är inte ok. Natten till idag lyckades Buffalo vinna i TD Garden på övertid genom mål av gamle Bruinsföredettingen Brad Boyes. Det blev tillslut 4-3 i en hård match.

Playoffjagande Sabres mötte Bruins fysik och det blev sammanlagt tre slagsmål. Boston drog också på sig mängder med utvisningar vilket ledde till två PP mål för Buffalo.
Coach Julien tyckte att de hade domsluten emot sig och fast att vi hade Tim Thomas tillbaks i mål så räckte det inte mot ett heltänt Sabres. Buffalo fyrade av hela 45 skott mot "Timmy", så vi ska ändå vara glada för en poäng.

Montreal förlorade också natten till idag med hela 4-1 mot St. Louis Blues. Det känns väldigt bra och vi hoppas den trenden håller i sig.

I natt möter vi ett avsågat Islanders som ändå har visat fina kvalitéer på slutet. Tavares har vaknat, men försent. Det borde bli en ganska enkel match, men jag tror inte det. Boston måste få igång sitt PP nu! Annars är vi helt körda i ett slutspel. Så, skärpning i natt, full fart framåt, men håll tätt bakåt.

Go! Go! Black and Gold!

/Lillbjörn


Chara vs. Pacioretty & Bruins vs. Sabres



Ok, vi måste börja med att diskutera den stora snackisen i NHL de senaste dagarna. Kapten Charas tackling på Max Pacioretty. Habs-killen dängde som bekant huvudet rakt in i hörnet av plexiglaset i slutet av avbytarbåset efter att ha kämpat med Chara om pucken efter sargen. Hjärnskakning och kotfrakturer blev resultatet.

Chara fick matchstraff direkt och sedan dess har diskussionerna mest handlat om hur många matchers avstängning han skulle få. Idag kom beslutet från NHL: ingen avstängning. Uppenbarligen litar de på Big Z när han säger att det inte var avsiktligt, och uppenbarligen hittar de inget i videomaterialet som talar om motsatsen.

Det har givetvis tagit hus i helvete i Montreal. Både fans och spelare uttrycker sin avsky mot Chara, i deras ögon så var det självklart fullkomligt medvetet att drämma Pacioretty skalle in i ett hörn och riskera hela hans karriär. Även huvudpersonen själv uttalar sig från sjukhussängen att han är ”äcklad” över NHL:s agerande och att han är säker på att Chara styrde hans huvud mot hörnet.

Chara uttrycker givetvis sitt medlidande men menar fortsatt att det inte var meningen utan en oturlig olycka. Som Bruins-fan litar man självklart på Kaptenen, och jag tror inte för ett jäkla ögonblick att han var ute efter att skada. Chara är stor och fysisk, han jagade pucken, han tryckte undan Pacioretty och olyckligtvis var det på helt fel ställe. Det finns många idioter i NHL som spelar fegt och farligt. Chara är inte en av dem. Han proppar sina motståndare ordentligt, tro fan det när han har de fysiska förutsättningarna han har. Men att medvetet smacka in en spelare i ett hörn sådär, så utstuderat ondskefull är inte Chara. Inte när han dessutom har lagkamrater som Savard och Bergeron som själva råkat  ut för allvarliga hjärnskakningar.

Hursomhelst, dömt är dömt. Chara kommer att vara (ännu mer) hatad i Montreal. Pacioretty kommer förhoppningsvis komma tillbaka i god form. Och rivaliteten mellan Bruins och Canadiens ökar ännu mer. Möts de i slutspelet så kan det bli riktigt blodigt.

Men nu till kvällens match!



Bruins tar emot Buffalo Sabres i Garden i natt. Ett Sabres som ryckt upp sig på slutet, tagit in gamle Bruins-talangen Brad Boyes och de går bra. De har hugg på sista playoff-platsen i Eastern Conference. Och Bruins är lite luggslitet efter en snöplig OT-förlust mot Pens och en pinsam match mot Montreal (nu pratar vi aldrig mer om den). Det är helt enkelt en viktig match, som alla matcher är när det återstår blott 16 bataljer.

Buffalo har sin överlevnad att spela för, Bruins spelar för att återta sin andraplats i Eastern och hålla Montreal på avstånd. Så nog fan får man kräva motivation från båda lagen.

Bruins spel har hackat de två senaste matcherna. Speciellt PP har varit pinsamt ineffektivt. Kaberle har kommit in för att få mer rörelse i PP, men istället har det blivit löjligt förutsägbart med enbart Kaberle-pass till Chara som löder från blå. Skärpning och fullt deltagande från alla lirare krävs!

För att ytterligare skaka om laget så verkar coach Julien ha vaskat om i kedjorna en smula inför matchen, i alla fall om man ser till den senaste träningen. Då har Rich Peverley gått upp och tagit Recchis plats i kedjan med Bergeron och Marchand. Känns synd att splittra den kedja som varit så ruggigt bra så länge. Men något måste göras och Peverley är kanske för bra för en tredjelina. Han har speeden och kan göra mål, så det känns inte helt tokigt. Och på något sätt myser jag över att se Recchi och Ryder i samma kedja.



Dessa kedjor lirade under onsdagens träning och ser ut att starta nattens match:

Lucic- Krejci- Horton
Marchand- Bergeron-Peverley
Recchi- Kelly- Ryder
Seguin- Campbell- Thornton

Chara- Boychuk
Kaberle- Seidenberg
Bartkowski- McQuaid

Och jag ber till alla gudar jag känner till att Thomas får komma in i kassen igen. Jag fattar fortfarande inte varför Julien valde Rask mot Montreal. Visst hade Tuukka varit bra under den lyckosamma roadtripen, men när det är dödsmöte i Quebec ska fan förstamålisen stå! Nu var ju Rask skakig och det gick som det gick (fan nu nämnde jag den där jävla matchen igen) så enligt all logik kommer en spelsugen Tim Thomas stå inatt. Bara det inte blir nå jävla snack om att Tuukka måste få chansen att revanschera sig. Det drar ihop sig till slutspel och Thomas är den bäste av de två, så lira honom för tusans jävlar helvete (han måste ju också spela ihop tillräckligt med matcher för att fortsätta vara aktuell för Vezina och Hart Trophy).



Nä nu kommer Bruins tillbaka i storartad stil. 4-1 blir det. 

Go! Go! Black and Gold!

/Storbjörn


Price vs Rask



Det var målvakternas match och jag tror att om vi hade haft Thomas i mål så hade denna macth kunnat slutat annorlunda. Medan Rask var osäkerheten själv i Bruins-kassen så var Price det motsatta i Habs dito.
31 - 24 i skott på mål till Bostons favör, 4-1 till Montreal.

Lucic lyckas dock spräcka nollan på Price med ett snärtigt handledsskott. Mycket vackert, ett par snabba skär in över offensivblå och sen dra in den högt på en knästående Price.

Den andra stora skillnaden är att Habs tar vara på sina chanser och power plays. Två mål i PP för Habs på fem försök.
Noll mål för Bruins på fyra försök och helt utan fantasi. Här måste vi bli bättre!

16 matcher kvar. Kör Thomas i minst 10 matcher. Träna PP varje ispass. Slå nån på käften.

Viktig hemmamatch mot Buffalo på torsdag. Sabres jagar en playoff plats och förlorade mot Penguins i natt. De måste spela slutspelshockey i resterande matcher, det är dags att Bruins visar musklerna igen.

Vi ska ta med oss att vi vann sista perioden och klarade av ett fem minuters BP i början av tredje. de visar jävlaranamma och det uppskattar vi!

Nu blir det björnsömn.

/Lillbjörn

Inför tredje

Det sista som händer i andra perioden är att Chara sänker Max Pacioretty. Det är 15 sekunder kvar, men det är avbrott i matchen då Pacioretty fortfarande inte har kommit upp, han blev tacklad av Chara och fick huvudet i kanten där plexiglaset startar. Tacklingen var inte så farlig, men det såg otäckt ut.
Först blev jag glad att vår kapten sänkte en Habs lirare, men detta är ganska otäcka bilder. Båren är ute och de försöker stabilisera han huvud så att de kan lyfta upp honom.



Kapten Chara


Chara åker ut 5 min interference och 10 game misconduct. Plus att ligan kommer kommer granska händelsen och eventuellt ge en avstängning eller böter. Men som sagt, tacklingen var inte så farlig, men Montrealspelaren hade extrem otur.

Detta är hemskt att kolla på. I en intervju med Greg Campbell innan matchstart så berättade han att de såg på denna match som en slutspelsmacth. Montreal är ett lag som Boston möjligen kan få möta tidigt när playoff startar. Samtidigt som denna match är en s.k 4 poängs match, då Habs och Bruins slåss om divisions segern.
Är det så här det kommer se ut i slutspelet?! Självklart inte. Men detta skulle vara en styrkemätning, men det ser ut som det kommer bli en riktig utklassning. Tror inte att Bruins kommer tillbaks i den här matchen och det kommer snarare springa iväg. Det har man sett förr. Senast var ju Philadelphia - Rangers 0-7, Flyers slutade spela efter 4-0 målet.

vi får inte igång vår PP! Det är det stora problemet. Vi har ingen fantasi alls och blir sönderlästa. Diagonalpass över till Chara och direkt skott, hela tiden.

Jag är hård mot Tuuka Rask, me han har inget självförtroende just nu. Trodde att han hade kommit igång efter att han fått starta i fyra matcher när de vann sex raka på deras roadtrip. Men nej. Osäkerheten själv.

Nu blir det helt plötsligt intressant att se tredje, Habs kommer säkert att försöka hämnas Pacioretty och då kommer de få smaka is.

Återkommer med en matchsummering eller möjligt ett hatinlägg.

/Lillbjörn

Utklassning

Boston har just haft två raka PP utan att det hände någonting. Sen får Montreal en chans i PP och gör mål direkt. 4-0 till Habs och jag börjar fundera på att gå och lägga mig i vredesmod.

De sjunger "olé olé" och buar åt Chara.

/Lillbjörn

Ut med Rask!

Han är så jävla dålig ikväll! Han tappade precis in en puck. Nu måste de in med Thomas.
3-0 till Montreal. Det här går inte att kolla på.

/Lillbjörn

Danskjävel

Varför har vi Tuuka i mål?! Han har varit helt oduglig i första perioden, Bruins vinner skotten med 11-9, men Rask skickar returer ut i slottet hela tiden och inger ingen trygghet för backarna. Habs får två relativt enkla mål, båda från danskjäveln Lars Ellers sticka. Ska en Dansk sänka Boston? Obehaglig tanke.

Har ingen bra känsla, fast att vi vinner skotten så skapar vi inte de där riktigt farliga chanserna. Närmast var vi när Montreal hade PP och Price (som har varit utmärkt) har pucken i plocken och ska sätta igång spelet snabbt, han ser inte Bergeron (tror jag att det var) och släpper pucken mitt framför Bergerons klubba. Nära där.

Vår tyske vän Seidenberg är ju en hårt arbetande back, men han är extremt långsam i vändningarna, vi såg det senast mot Penguins när de avgjorde i OT och vi ser det nu mot snabba Montrealspelare. Seidenbergs styrka är att läsa spelet och spela fysiskt, men när han tappar puck och ska backchecka så är han lika snabb som en Finlandsfärja i vändningarna.


Dennis Seidenberg


Ska vi vända på det här så måste vi få fram fler spelare som skymmer framför Price, han släpper inte in något skitmål ikväll, inte en så här viktig match och inte när det är fullsatt av vidriga franskkanadiker.

Boychuck försökte open ice tackla Subban efter tre minuter men missade knappt, detta retade upp Habs Ryan White som slängde handskarna. Ett rallarslagsmål utbröt och ingen ville ge sig, tillslut avbröt domarna bataljen.

Nä, nu ska vi få ner pucken djupt och fullfölja tacklingarna, fler folk framför mål och skott från alla vinklar. Skjut sönder Price!

In med Thomas!

Min tipsrad går åt helvete då Chicago ligger under mot Florida med 3-0 efter första. Pinsamt dåligt Blackhawks.

Lars Eller...

/Lillbjörn

Uppdatering Bruins - Habs

Tuuka står i mål för Bruins!
Seguin med Thornton och Campbell.

Fullsatt i Bell Centre! Nu kör vi!

/Lillbjörn

Fight night med Lillbjörn



Uppladdningen har börjat. Denna gång ska jag inte somna efter första perioden. Ser fram emot en fysisk match, där Krejci-kedjan kommer dominera. Skönt att ha Bergeron tillbaks, han saknades sist.

Lucic kommer göra en Gordie Howe-Hattrick ikväll, dvs ett mål, en assist och en fight. Sanna mina ord.





Nattens tipsrad ser ut som följande:

Montreal Canadiens - Boston Bruins 2
Florida Panthers - Chicago Blackhawks 2
New Jersey Devils - Ottawa Senators 1
Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers 1
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 1
Odds: 31.30

Så har du några kronor till övers så spela gärna bort dem med mig i natt.

På menyn finns popcorn, mellanöl och Göteborgs rapé lös.
Mycket nöje!



/Lillbjörn

Kill with power - Die! Die!



Ja det mustiga Manowar-citatet får inleda denna pregame-posten. För det blir tamejfan krig i natt. Habs vs. Bruins. Kanske den största rivaliteten i NHL – och den äldsta. Två Original Six lag som inte tål varandra. Och den senaste matchen lagen emellan visade på de heta känslor som finns.



Den matchen innehöll 182 utvisningsminuter, 13 fighting majors och 14 mål. Och Boston vann. Kan vi få se blott en tredjedel av samma action i natt ska vi skatta oss lyckliga. Lillbjörn är fortfarande bitter efter att ha suttit uppe för att se ovan nämnda match men somnade lagom till att The Big Mayhem brakade loss i andra perioden. Räkna med uppspärrade ögon på Lillen inatt!

Bortsett från rivaliteten är det här fortfarande en sjujävla viktig match av fler anledningar:
- Kampen om Northeast – Bruins och Habs ligger i topp i divisionen, om Boston vinner skapar vi en stor och trygg ledning, annars kommer de vidriga franskanadensarna obehagligt nära.
- Kampen om Eastern – Washington har ruskat liv i sig själva och vinner numer igen. Gärna efter täta uppgörelser som senast mot Tampa. Med sina Trading Deadline-värvningar ser de heta ut igen och de vill nog gärna upp i toppen på Eastern Conference. För tillfället ligger de på samma poäng som Bruins, men med fler matcher spelade. Det gäller att hålla dem bakom oss och fortsätta jaga Philly i toppen.
- Kampen om Vezina – Tim Thomas och Carey Price är topptippade att ta hem Vezina Trophy i år som bästa målvakt. Att spöa den andre är givetvis viktigt. Och vi hoppas självklart på en repris från förra matchen då målvakterna slängde mask och handske för att göra upp med nävarna.



Så det har alla förutsättningar att bli en klassisk showdown i Bell Centre inatt. Montreal har bra facit i de senaste matcherna och vill självklart ha revansch för senast. Bruins har ju visat grym form även om förlusten mot Pens på övertid var snöplig. Läge att studsa tillbaka?

Bruins får tillbaka Bergeron från sina personliga åtaganden (hans farmor hade visst dött, och vi Björnbloggare skickar givetvis en tanke till Patrice). I övrigt är skadeläget som tidigare, Ference och Kampfer är borta vilket gör att Bartkowski troligtvis får lira i natt igen (för första gången mot ett annat lag än Pittsburgh). Sen finns möjligheten att Shane Hnidy gör comeback i Bruinströjan efter sin skada. Men att Bartkowski får vara kvar och inte bli nedskickad i Providence igen pekar på att han får spela.

Sen återstår att se vad Julien väljer att göra med Seguin. Känslan säger att han får vara en healthy scratch igen då Paille premieras i fjärdelinan. För nog kör Peverley-Kelly-Ryder vidare? Helst skulle ju jag se att Kelly gick ner i fjärdelinan och så fick Peverley spela center med Seguin och Ryder som yttrar. Men i en så fysisk match som det här kommer bli kan det nog vara en fördel att ha så mycket brunkare som möjligt.

Nå. Den preliminära uppställningen är i alla fall:

Lucic- Krejci-Horton
Marchand- Bergeron- Recchi
Peverley- Kelly- Ryder
Paille- Campbell- Thornton 

Chara- Boychuk
Kaberle- McQuaid
Bartkowski- Seidenberg

Tim Thomas

Och tipset? Känns som att det kan sluta hur fan som helst. Antingen en sävlig historia med uddamålsvinst, eller en ny explosion med slagsmål och skitmycket mål. Men Bruinshjärtat säger en stenhård match, inte lika mycket slagsmål (men några) och inte lika mycket mål. Säg…2-4?

Som avslutning så lägger vi upp en ny video från Bruins officiella hemsida. Det drar fan ihop sig till slutspel!



/Storbjörn


King Henrik knäcker Flyers



Tack Lunkan och Rangers för att ni slog Flyers. Vi är två poäng upp till just Flyers för serieledning med lika många matcher spelade, det blir fight ända in på mållinjen!

Rangers inte bara slog Flyers för första gången denna säsong, de krossade dem. 7-0 slutade matchen efter fyra mål av Ryan Callahan, två mål av vår norske vän Mats Zuccarello och ett mål av en ryss. Henke motade 24 skott och en del var rätt svettiga, nionde nollan denna säsong, två mer än vår egen Tim Thomas.

Vill gärna se Rangers som motståndare i första rundan av årets playoff. Först och främst på ett personligt plan då min flickvän är en inbiten Rangersfan och har en konkurrerande blogg. Men också få se en härlig målvaktsduell, samt att Henke kommer få chansen att spela VM med Sverige.

Det är kul att se poängligan just nu. Tre svenskar topp fem, med Sedinarna som etta och fyra. Zetterberg går bra nu och ligger på en femte plats. Den som saknas mest där uppe är Bäckström som just nu ligger på plats 28 med 54 poäng på 65 matcher. Kom igen Bäckis!



Nu börjar uppladdningen mot Montreal på tisdag! Viktig match, den ska vinnas!

Time to go!

/Lillbjörn

Övertidsförlust mot Penguins



Jaha, den övertidsperioden tog slut snabbt. Likaså glädjen som hann infinna sig efter Krejcis fina kvitteringsmål i slutsekunderna.

Vi fick se ett Penguins som var mer intensiva och hade bra fart på grillerna. De störde ett tröttkört Bruins i uppspelningsfasen och vann puck över hela banan. Denna förlust känns jobbig, men det är bara att ta nya tag mot Montreal på tisdag.

Kovalev får väl sägas vara matchenslirare, gammelryssen var överallt och skapade de flesta pingvinchanserna. Boston hade en dag då pucken studsade fel mest hela tiden, förutom när Cooke skulle avgöra i tom bur, men han är ju helt värdelös så det var aldrig riktigt farligt där.

Vi förlorade också skotten med 39 mot 31, det är inte okej på hemmaplan.

Seidenberg fick in en riktig bröstvärmare på Letang på blålinjen när Penguins hade PP, den var vacker. Tyvärr så lyckades Neal sänka Chara i en kamp vid sargen, han föll som en brunbjörn, tungt.

Montreal vinner mot Tampa och knappar in en poäng, en viktig övertidpoäng får vi alltså idag ändå. Men vi ska inte blicka neråt, vi ska blicka uppåt och ta Flyers serieledning. Vi får hoppas på att Rangers lyckas besegra Flyers för första gången den här säsongen om ca 14 timmar. Lunkan är nog sugen på att spika igen, de behöver alla poäng de kan få nu när Carolina och Buffalo flåsar dem i nacken.

Nu blir det hård sömn, kanske lite vasalopp och sen kolla Rangersmatchen på espn.

Sov hårt.

/Lillbjörn

Övertid

JA!

Matt Cooke hade chansen att avgöra i öppet mål, men det blev blockerat!

Krejci kvitterar med 32 sekunder kvar!

Övertid startar strax!

Go Bruins!

/Lillbjörn

Penguins at Bruins

Penguins är som sagt på besök och de är extremt oartiga. Andra perioden är precis slut och de leder med 2-1.

Bruins inledde starkt de första tio, då var det väldigt intensivt och Thornton fick sig en uppläxning av Rupp. Då tog Penguins över helt och hållet. Pens leder skotten med hela 29 mot 20 och det är Thomas i mål som håller B´s kvar i matchen.

Vi tappar alldeles för mycket puck vid offensiva blå och åker på kontingar tre mot två hela tiden, det är vidrigt att se. Under säsongen har Bruins varit väldigt duktiga på att snabbt transportera pucken genom mittbanan och få snabba avslut, men nu möter de ett lag som använder vår egen taktik emot oss. Vi får helt enkelt börja dumpa puck och jaga om det inte händer något med positionerna i tredje.

Vid Bruins mål så glömde de bort vår lagkapten Chara (hur man nu kan missa honom) och han hade all tid i världen på att smälla upp den i mål bakom "Flower".

Staal och gamle Kovalev ser hungriga ut i Pens, samt Letang i defensiven som äger både eget och offensiv blå.

Hoppas på att Lucic slår någon på näbben i sista perioden och att vi får lite övertag. Jag tror att vi kommer få se ett Pittsburgh som backar hem och försvarar ledningen och ett Boston som trycker på. Detta luktar övertid.

Montreal leder just nu med 3-1 mot Tampa Bay, vilket är till delad glädje och sorg. Vi vill inte att Habs ska knappa in på oss, men vi vill samtidigt inte att Bolts ska ta över vår andra plats i conferencen.

Detta är ett tajt race, slutspelsstämning. Härligt är det!

Jag hatar Penguins.

/Lillbjörn

Roster update



Ok. Det blir Peverley som glider in i som center med Recchi och Marchand. Seguin tar plats bredvid Kelly och Ryder. Känn stabilt. Ska bli kul att se vad Peverley kan ställa till med som center, han har ju lirat vänsterytter de matcher han haft i svartguld. Coach Julien verkar tro på honom iallafall:

"I think he's got some playmaking abilities," Julien said of Peverley. "When you look back at where he was in Atlanta he always played on the top two lines. So he's a player that's been there and is capable of handling that position. So we thought it was probably a good adjustment for us to put him up there and hopefully keep that line going." (från NESN.com)

Nä nu får det dra igång. Drop the puck it's time to go!


Pip-pip, Brum-brum

Lördag. Dags för hemmamatch igen. Inga ursäkter att inte stanna uppe och kolla. Så se till att ha en bunt folköl hemma, ett packe korv, skinka (god) och en påse chips. Nu kör vi för åttonde raka!



Det är alltså de vidriga jävlarna från Pittsburgh som gästar TD Garden inatt. Förvisso är de inte fullt lika vidriga då Crosby och Malkin är på skadelistan, men ändå. En som kommer att spela är Matt Cooke. Och han bör ha ögon i nacken som alltid när han möter Bruins. Det var Cooke som sänkte Savard för ganska exakt ett år sedan och inledde hans skadehelvete med hjärnskakningar. Campbell? Thornton? Kanske Lucic? Nån kommer drämma i för den jäveln i alla fall.



Penguins har alltså ett jävla dåligt utgångsläge och har inte vunnit på ordinarie tid på typ en månad. Deras skadelista är lång och tung. Men de är ett kämpande lag och ingenting får tas ut i förväg.

Bruins har nämligen sina egna problem. Kampfer utgick mot Tampa med en lätt hjärnskakning och är inte tillgänglig. Då Ference fortfarande har problem med underkroppen och Hnidy inte blivit spelklar än fick Chiarelli plocka upp telefonen och slå en signal till Providence. Till kvällens match ansluter Kampfers gamle rumskompis Matt Bartkowski från P-Bruins. Känns väl inte hundra, han kommer dessutom från Pittsburgh, men vi ska nog klara oss. Bartkowski går troligtvis in med MqQuaid i tredje backpar.



Ett större problem är att Bergeron är struken p.g.a. ”personliga skäl” som tvingat honom att lämna stan. Fan vet vad det betyder men uppenbarligen är det så allvarligt att han fick Juliens välsignelse att resa iväg.

Att Bergeron är borta stökar givetvis till det en del i kedjorna. Har inte sett några officiella uttalanden men det finns några alternativ. Antingen går Seguin in mellan Marchand och Recchi och så är det inte konstigare än så. Troligtvis blir det lite mindre speltid för den kedjan då, vilket väl kan vara bra för att spara Old Man Recchi lite till slutspelet (även om han verkar lika jävla pigg som Lidas). Ett annat alternativ är att Peverley går in som center och så får Seguin lira left-wing med Kelly och Ryder. Oavsett så blir bördan på Lucic-Krejci-Horton lite tyngre.

Mellan stolparna verkar det som att vår finske vän Tuuka får placera sig. Men liksom med kedjorna så är inget officiellt än. Vi får invänta matchvärmningen för att veta exakt hur det kommer bli.

Så det är dags att börja ladda. Inatt kör vi. Förhoppningsvis inlägg både från Stor och Lillbjörn. Vi hörs i pauserna. Bjurman style.

/Storbjörn


Blixtar och dunder 4



Jesh!

Kändes bra att få in Lucic som avgörande målskytt. Det förtjänar han, vi gillar killar som spelar med hjärta, björnhjärta. Krejci-kedjan är bra, riktigt bra. Viktigt.

Boston vinner alltså mot Tampa Bay i Garden. Det känns otroligt bra. Nu går vi efter Flyers..

Det var väl ingen höjdar match för någon utomstående, men för ett Bruinsfan så var det ögongodis. Det är mysigt när det smäller puckar och kroppar i sargen.

Nu ser vi fram emot Penguins hemma på lördag och Montreal i Bell Centre på tisdag.

Hopp i säng.

/Lillbjörn




Blixtar och dunder 3

Ja, mitt tips sprack direkt. Otursgubbe Kampfer styr in pucken i egen bur, men samma Kampfer gör Bostons 1-1 mål efter ett bra byte av Kelly-kedjan. Bra energi där!

Annars har denna period varit grining och kantats av många utvisningar (som vanligt när big bad bruins lirar).
De härligt partiska kommentorerna tycker att Boltslirarna är veka och inte står upp när det blir gruff.
Recchi och Kampfer åker i isen, Horton och Lucic tycker inte att det är okej och ser rött. Klockan är 10.10 i andra perioden och Lucic drar på sig en 5a för råkurr, en 2a för roughing och Horton en 2a för tripping. Lucic pucklar på Brewer som får ge sig.
Bolts får inte igång nånting på sitt nästan två minuter långa PP, däremot får Horton ett friläge när han kommer in från utvisningsbåset, men missar.

Smith står i Tampa-målet och gör det bra.

Det blir en spännande tredje period.

Lets go bruins!

/Lillakarlavagnen

Blixtar och dunder 2

Härlig match! Båda lagen ser laddade ut, denna match gäller mycket, det märks.
Bolts är livsfarliga i PP, men vi har Timmy!

När Bruins har PP så spelar dj'en "the proclaimers - 500 miles" och publiken myser.

Jag gillar partiska kommentatorer och namnet Johnny Boychuk (coolast i Bruins 10/11).

Är extremt disträ pga tv-spels natt efter jobbet igår och min matchbedömning är något (enbart) enögd, jag tycker Boston ser heta ut och ändrar mitt tips till att Thomas håller nollan och att Lucic eller Bergeron avgör, skitbra odds. Satsa era pengar på det. Jört!

Ryder ser härligt avig ut idag med. Hoppas att han får måla.

Kul att få se Hedman och Öhlund ikväll. Hade äran att få se en förbannat bra Erik Karlsson sist och nu young blood Hedman (ja, jag glömde honom sist Brosenqvist...). Hedman är stor, som ett.. hus. Ja..

Nu är det strax dags för andra perren.

Håll hårt i sargen, nu ska björnen äta blixt.

/Lillbjörn


Blixtar och dunder

Nu börjar strax Bolts - Bruins. Detta blir bra! Bloggen är med er.
Tredje tröjorna på, utsålt hus.

5-3 Boston kommer det att bli!

Nu kör vi!

Dunder och brak


Ja jävlar.

Ikväll återvänder B's till Garden som kungar. Men den mäktiga bortasviten med sex raka matcher kan vara snabbt glömd om det blir en plattmatch mot Tampa Bay Lightning. Därför gäller det att bygga vidare och inte bli helt  galna och tro att det bara är att plocka hem Lord Stanleys kopp.

Bruins och Bolts har stött på varandra tre gånger tidigare den här säsongen och vi leder med 2-1 i matcher. Bland annat fick de veta att de levde då de krossades i Garden med 8-1 i slutet av december. Nu tror jag inte att det kommer att ske igen. Men vafan, det vore härligt att ta en tung vinst och gå upp på andraplats i Eastern.

Hur Bruins formerar laget verkar lite osäkert. Tyler Seguin var enligt uppgift sist av plan på dagens morning skate. Något som indikerar att han blir kvällen "healthy scratch". Detta skulle innebära att Daniel Paille går in i fjärdelinan istället. Det känns egentligen korrekt att ha Paille där istället för Seguin när the going gets though och Bolts börjar snurra i anfallszon. Men Seguin är självklart för bra för att lämnas utanför, dock har han tagit sina tidigare petningar bra och kommit tillbaka starkt. Ungen är ju blott 19 bast och har visat bra attityd med inställningen att "jag lär mig av alla erfarenheter, även genom att käka popcorn och se matchen från läktaren".

Nå, sen är det ju frågan om målvakt. Tuukka stod trots allt fyra av de sex bortavinsterna och han skötte sig. Dock så är det Timmy T som har förstaspaden och när det vankas toppmöte ska han stå.

Preliminär uppställning är som så:

Lucic-Krejci-Horton
Marchand-Bergeron-Recchi
Peverley-Kelly-Ryder
Paille-Campbell-Thornton

Chara-Boychuk
Seidenberg-Kampfer
Kaberle-McQuaid

Thomas

Så. Då är det bara att köra. 4-2 är tipset.

Go! Go! Black and Gold!

/Storbjörn

Going Out In Style

Ja det var en sanslös road trip från Bruins sida. Senast de lirade i Garden var den 15 februari och då floppade de hårt mot Leafs (3-4) och blev utbuade av den kräsna publiken. Nu, sex vunna matcher senare (20-9 i målskillnad) har de drygat ut ledningen i Northeast, är på delad andraplats i Eastern, förstärkt laget betänkligt och är det hetaste jävla laget i NHL.

Ett annat skönt gäng från Boston är punkfolkrock-bandet Dropkick Murphys som nu släpper en ny platta betitlad ”Going Out In Style”. Och förstasingeln, med samma namn som skivan, har en fantastisk video där det dyker upp ett gäng Boston-ikoner. Störst är givetvis The Almighty Bobby Orr, men även Milan Lucic och Shawn Thornton skymtar förbi. Coolt som fan tycker Storbjörn.


Matchrapport Bruins vs Sens




1-0. Horton, (Marchand, Mcquaid).

Tuuka Rask! Där har vi mannen för dagen. De bästa målvakterna är nollor, det var vår finske vän ikväll. Det är skönt att vi kan vila Timmy och ändå ha en första klassens målvakt i buren.

Första perioden var värdelös. Det märktes att Ottawa har en hel del nya ansikten i laguppställningen och att Boston spelade sin sjätte borta match i sin roadtrip. Vi borde dock ha haft 1-0 i första, men pånytt födde Craig Anderson i Ottawamålet gjorde en kanon match han också.

I andra perioden fick vi se Björnarna lira PP och de gjorde det bra, men lyckades inte få in den. Men tempot skruvades upp. Ottawa hade ganska mycket puck och sköt mest, men vi hade flera heta målchanser. Fortfarande 0-0 till tredje perioden, första gången för Bruins denna säsong.

Tredje perioden rivstartade och Horton (mål nr 18 för säsongen) slog in en lös puck framför mål, en rätt bökig situation, med andra ord ett klassiskt skitmål. Men gött var det!
Ottawa hade två PP i matchen utan att lyckas skjuta ett enda skott på mål. PK fungerar fint för Bruins.

Detta var ingen jättematch och inte så mycket att jubla över. Men detta var sjätte raka vunna borta matchen för Bruins, det har inte hänt sen 1972 och vad hände mer det året? Jo just det, vår senaste Stanley cup triumf! Det lovar gott.
De flesta spelarna hade nog torsdags matchen i huvudet, den viktiga mot Bolts, samt lördags matchen mot Penguins. Två klassmatcher som inte får missas.

Det var kul att se Erik Karlsson spela, där har tre kronor en framtida världsback. Vi kommer ha världens bästa back uppsättning om några år. Tänker främst på nämnde Karlsson, Ekman-Larsson, Adam Larsson, Edler, Enström, Tim Erixon. Det ser bra ut.


Montreal vann också ikväll, mot Atlanta som ser ut att bli avsågade från playoff.

Om vi ska nämna någon som sticker ut lite extra ikväll så är det ju givetvis Tuuka, sen är det svårt att se några andra i kollektivet Boston. Bergeron-kedjan är skitbra, Krejci anför den andra kedjan med tungviktarna Lucic och Horton, de maler ner motståndarna. Det var också kul att se att Kelly och Peverley arbeta bra tillsammans med Ryder. Michael Ryder är en riktig avig lirare som det är kul att kolla på, men han borde nog göra lite mer poäng för att jag verkligen ska hylla honom.
Storbjörn snackade om att det är lite trist att se Seguin i fjärde linan, det kan jag hålla med honom om, men han jobbar bra där, han smäller på och läser spelet bra. Men jag tror att redan nästa säsong så får vi se honom i en mer offensiv roll. Det märks att killen har kvalitéer att bli en första, andra center.

Nu blir det hård sömn.

/Lillbjörn

Nattvakt







God kväll.

Ikväll blir det nattpass, Bruins - Sens. Tyvärr så visar de Rangers - Sabres på espn america, det blir till att leta halvruttna streams. Förra året använde jag mig av espn player, men pga för smalt bredband så är inte det ett alternativ för tillfället. Annars var det njutbart att kunna se alla matcher om man ville, den enda risken är att man blir helt asocial och slutar prata med folk om annat än hockey.

Storbjörn har skrivit en förbannat bra pregame rapport och jag har inget mer att invända där.

Jag blickar istället framåt, på torsdag möter vi Bolts hemma i TD Garden. Det blir en viktig match då vi slåss med dem om andra platsen i eastern. Jag räknar kallt med att Habs inte kommer komma ikapp oss och därmed ta north east divisions segern. Bruins har vunnit de två senaste matcherna mot Bolts och senast vi spelade hemma vann vi med 8-1. Det blir nog jämnare denna gång, slutspurten mot playoff har ju börjat.
Denna match visas däremot på espn america! Nattpass bokat.

Nu ska jag värma upp med lite Nhl11 innan match.

/Lillbjörn

Going for the sweep



Inatt så avslutar Bruins sin sex matcher långa roadtrip som hittills bestått av idel segrar. Det är läge för en fet jävla sweep alltså. Och det är ännu ett kanadensiskt lag, Ottawa, som står för ”motståndet”.  Senators GM Bryan Murray var nämligen trött på alla sina gamla hösäckar som underpresterat och skickade iväg en hel bunt mot mestadels draftval. Bästa dealen var troligtvis när målvakten Brian Elliot, som varit kass, byttes mot Colorados Craig Anderson, som varit kass. Men skillnaden är att Elliot fortsatte att vara kass i Avs medan Anderson fått ett lyft i de matcher han lirat i huvudstadslaget.

Ändock, det är ett till stor del nytt Ottawa som ställs på banan i natt och mycket uppflyttat från AHL. Och dessutom möter de en gammal lagkamrat i Chris Kelly. Jag räknar med att han inte lägger några fingrar emellan.

Milan Lucic har varit grym på sistone, men som alltid med björnarna så är det bredden som knäcker motståndarna. Trygg målvakt, stabil backuppsättning och giftig offensiv där alla kedjor kan producera. Skademässigt så saknar vi Andrew Ference som åkte på en ”lower-body injury” senast (vilket kan innebära alltifrån pungbråck till knäskada, de vägrar säga vad). Han kommer troligtvis vara borta i de närmsta två veckorna.

Den preliminära uppställningen är som sådan:

Milan Lucic-David Krejci-Nathan Horton
Brad Marchand-Patrice Bergeron-Mark Recchi
Rich Peverley-Chris Kelly-Michael Ryder
Tyler Seguin-Gregory Campbell-Shawn Thornton

Zdeno Chara-Johnny Boychuk
Tomas Kaberle-Dennis Seidenberg
Steven Kampfer-Adam McQuaid 

Och Tim Thomas i kassen. Jag ogillar att Seguin halkat ner till fjärdelinan. Vill ha upp honom! Men årets rookie i Bruins är alltjämt Marchand som vi Björnbloggare är lite kära i.

Nog så. Jag tippar 1-5 till björngänget från Massachusetts. Med fem olika målskyttar.

/Storbjörn


RSS 2.0