Round two: Fight!

Bruins spelar bara episka, ödesmättade serier. Först slår vi ut ärkerivalen från Quebec i en gastkramande och galen serie om sju matcher. Och vilka ställs vi mot? Jepp. Det Stora Spöket från förr. Just det lag som förr året åsamkade Bruins den hemskaste förlusten i mannaminne. Philadelphia Flyers. Dags för revansch.

Bild från Days of Y'Orr

Det trätas om förra årets matchserie är positiv eller negativ för Bruins. Vissa hävdar att vi lärde oss en läxa och är revanschsugna som fan. Andra hävdar att så fort det bär emot så kommer spöket tillbaka och vi viker ner oss.

Stor skillnad mot för förra året dock! Då var Bruins favorittippade och skulle bara vinna den här serien. Och det såg ju löjligt bra ut till en början också. Men det raserades. I år är snarare Philly favoriter, och det är de som ska visa att de är andra-seedade i Eastern.

På förhand känns serien sjukt jäkla jämn. Tittar man på lagdel för lagdel så är det väl bara i mål som Bruins bör ha en fördel, då Flyers roterat på tre målvakter den första serien. Men de har landat i Boucher, vilket de nog borde ha gjort från början. Och han steppade upp och var bra. Så de är inget jätteövertag här. Defensivt så ska väl Bruins vara lite bättre, men med Chris Pronger tillbaka så är Flyers livsfarliga igen. Offensivt är det på pappret lika, men Flyers har gjort fler mål i slutspelet hittills och dessutom i powerplay.

Bruins har uppenbarligen funderat en hel del på sina special teams sedan Horton pangade in avgörandet i OT senast. Det har tränats PP och även boxplay. För vi har inte varit bra när det fattats en spelare på plan, oavsett lag. Det här MÅSTE bli bättre.

Hur som helst känns det här som en annan slags serie än den mot Montreal. Habs var kvicka och väntade på spelvändningar. Philly och Bruins har ett  mer liknande spel med enkelt, hårt och lite grisig inställning till hockey. Det kan självklart bli helt fantastiskt! Det kommer smälla och om Chara och Pronger möts i en open-ice tror jag att det kommer orsaka jordbävningar efter hela USA:s östkust.

Lagom till Valborg bjuds ju även svenska Bruinsfans på en matinématch som börjar så tidigt som 21.00. Försök att inte vara för fulla och titta till matchen. Det kommer att bli hejdundrande roligt. Ingen idé att spara på krutet. Ut och kör över de jävlarna från en stad som kallas nått så löjligt som The City of Brotherly Love. Ha!

Ikväll börjar vi döda spöket.



/Storbjörn


Första rundan summeras



Sju matcher blev det tillslut och det var stenhårt till sista skottet. Nu går vi strax vidare till andra rundan och en matchserie mot Philadelphia, men först ska vi summera första rundan mellan Boston Bruins och Montreal Canadiens.

Game 1 & 2 - Vad fan sker?!

Att skriva en summering av både match 1 och 2 får ni inte, det var en mörk tid då inget var bra. En kort analys krävs dock.

Bruins var inte sig själva. Det fina spelet från grundserien var som bortblåst. Kvar fanns spillror av ett anfallsspel som inte kunde leverera. Samtidigt spelade Habs smart, de stängde helt enkelt av sin defensivazon, de ägde mittzon och kom med fart i sina kontringar.

Game 1 vinner Montreal med 2-0. Price håller nollan, vi skapar inte ett skit.
Game 2 vinner Montreal med 3-1. Kapten Chara spelar inte matchen pga uttorkning (?!), saknaden var total och matchavgörande.

PP-mål för Bruins: 0
2-0 i matcher till Montreal.



Total blackout för Bruins i match 1 & 2


Game 3 - Return of the Bruingame

Bruins tar planet till Montreal för sin första match på bortaplan. I ryggsäcken har de med sig två värdelösa matcher i Garden och ligger under med 2-0 i matchserien. De har inte varit sig själva. de har varit pinsamma. Bara måstematcher kvar.

Helt plötsligt stiger solen. Bruins börjar spela aggresivt, positionssepelet fungerar igen, vi får ner pucken djupt i anfallszon och skapar mängder av chanser.
Vi går upp till 3-0 och det ser jävligt bra ut, killarna njuter av hockey igen! Onödigt nog går Habs fram till 3-2 innan hjälten Kelly sätter 4-2 i öppen kasse.

PP-mål för Bruins: 0
2-1 i matcher för Montreal.



Thomas visar klass och vi reducerar matchserien


Game 4 - Vändningen

Allt exploderar. Ångest, glädje och svordommar blandas. Här fick vi se en av de roligaste och ångestladdade matchen i serien. Vi får se ett riktigt jävlaranamma av Bruins, de vägrade ge upp.
Montreal leder med 3-1 i andra perioden, Boston går ikapp till 3 lika innan perioden är slut. Tredje perioden startar med ett snabbt 4-3 mål för Habs, men vi lyckas kvittera och tar matchen till OT.
Här kommer vinnarskallarna fram och glädjen utbryter då Mike Ryder avgör!

Här vänder vi "momentum" i hela matchserien. Detta var ett av seriens absolut viktigaste mål och det sker i Bell Centre inför en dånande hemmapublik.

Det är i denna match som björnbloggarna bildar en "tv-puckshög" på två man och skriker ut sin glädje. Allt ser helt plötsligt ljust ut!

PP-mål för Bruins: 0
2-2 i matchserien.


2OT, Ryder är frälsaren


Game 5 - Åter till Garden

I denna match står det 1-1 efter fulltid och det blir OT återigen då  Nathan Horton visar att han var värd två höga draftval i ett utbyte med Florida. Grabben har aldrig spelat NHL slutspel förr, men här kliver han fram som matchvinnare när han pangar in 2-1.

Det är i denna match som Storbjörn är med kroppsligt, men är annars som en säck potatis. Påskbägaren blev för mycket för "Storis".

PP-mål för Bruins: 0
3 - 2 i matcher för Bruins.


Nathan Horton visar kyla och jävlaranamma


Game 6 - Habs slår tillbaka

Montreal skulle få glädja sin trogna hemmapublik i Bell Centre genom att kvittera serien och jobba fram en avgörande match i Boston.

Habs dundrar in två mål när de spelar 5 mot 3. Bruins drar på sig jävligt onödiga utvisningar och det blir matchavgörande. Absolut ingen dålig match från vår sida, men att ge bort två sådana lägen till Habs är inte bara skitdumt, det är så inihelvetejävladumt.

2-1 slutar matchen.

PP-mål för Bruins: 0
3 - 3 i matchserien.



Lite franskt jubel i Bell Centre


Game 7 - Ja fy fan

Vi kommer alltså fram till den avgörande matchen mellan Boston och Montreal. Föreställningen utspelas i TD Garden i Boston. Mentalt var detta ett rent helvete att kolla på...






Bruins tuggar på, det är högsta tempo från första början. Det är alldeles för mycket fram och tillbaks för att jag skulle må bra. Montreal får ju inte komma med fart genom mittzon har jag sagt!

Men..
PANG! 1-0 Bruins efter drygt 3 minuter! Mycket folk framör Price i Habs-målet och Boychuk slagskottar in den från blå! Vilken start! Vilken glädje!

BOOM! 2-0 till Bruins! Jag kan inte tro mina ögon, vad sker?! "Gammal är äldst" tror jag Recchi hinner skrika när han får pucken i slottet och prickskjuter in pucken bakom Price.

Storbjörn messar mig att han fortfarande inte tror ett skit.
Montreal tar time-out.

BOSH! 2-1 i ett PP för Habs. Som vanligt hittar de luckan genom vår box. Onödig utvisning av Ryder i offensivzon och att Paille inte orkar hålla i sin klubba i försvarsspelet leder fram till reduceringen.

Så onödigt att bjuda in dem i matchen igen. Inget kladd eller onödiga utvisningar i en avgörande match för fan!

Efter ca fem minuter i andra perioden får Bruins PP och jag förväntar mig som vanligt två minuter av ångest och ja då... Efter slarv i uppspelningsfasen tappar vi pucken på rödlinjen och bjuder Plekanec på ett friläge, han gör inget misstag och kvitterar till 2-2 när de spelar med en man mindre.
Jag har aldrig varit mer förbannad.

Det står lika inför tredje.

POW! 3-2 av Chris Kelly i mitten av tredje! Efter en filmning (en av många) av en Habs-spelare lyckas vi komma in i offensivzon och där lyckas Kelly stöta in en retur från Price! Glädjen är total!

Efter det så har vi ett antal lägen då vi borde ha avgjort matchen, men hockeygudarna ville annorlunda.

Bergeron drar på sig den dummaste utvisningen någonsin, återigen så sker det i offensivzon. Jag tycker det är en filmning, det tror man ju hela tiden då Habs har satt det i system.
PP för Habs med ca tre minuter kvar av matchen och matchserien. Åtreigen hittar Habs luckan genom vår box och vem fan gör inte målet om inte ärketönten av dem alla - P.K Subban. 3-3. Jag ville förstöra saker.

OT. Igen. Som vanligt. Ångesten är total.

Här kliver han fram igen, matchdödaren från game 5. Nathan Horton. Han får ett pass från Lucic från kanten, glider in i slottet, laddar, siktar och skriker in det avgörade målet!! 4-3 till Boston! Vi är vidare! Vi har slagit ut Montreal! HAHA! Det är så skönt.

Horton får avgöra igen. Förstalinan har varit osynlig hela matchen, men när det hettar till så kommer vinnarbjörnarna fram. Ett klassiskt mål. Ett glädjens mål.

PP-mål för Bruins: 0
Boston Bruins går vidare från matchserien med 4-3 i matcher.


Horton har precis dödat matchserien med sitt 4-3 mål!


Glädjen är total!


Montraelspelarna får åka hem.


Jaha. Vad tar vi med oss från denna matchserie?

1. Thomas är kung.
2. Bergeronlinan är skitbra. Framförallt Brad Marchand.
3. Peverleylinan är skitbra. Matchvinnare hela bunten.
4. Krejcilinan måste bli bättre under matchens gång. Horton är en matchvinnare dock.
5. Defensiven hänger tungt på kapten Charas axlar.
6. PP? Vad är det?

Nu laddar vi inför andra rundan. Game 1 i Philadelphia på lördag kl 21.00 svensk tid.

Puh!

GO! GO! BLACK AND GOLD!

/Lillbjörn

First round - Check





JADÅ!

Vi tar Habs i första rundan! Skönt att segra mot ett lag som bygger sitt spel på filmningar. Det är riktigt vidrigt att se Montrealspelarna falla som furor gång på gång. Så jävla skönt att Kelly gjorde mål då tönten Hamrlik (?) låg på isen och hade ont i f''''n.

Horton avgör alltså kalaset i OT med ett hejdundrande slagskott. Skönt och konstigt då vår "första" kedja har varit mer eller mindre osynlig hela matchen.

Så jävla skönt!

Nu blir det Flyers och revansch i nästa runda. Timmy leder oss, PP håller oss tillbaka, jävlaranammat ger oss seger.

Ett mer utförligt inlägg om första rundan mot Habs kommer senare. En summering av matchserien kan vi kalla det.

Nu stormar vi vidare!
GO! GO! BLACK AND GOLD!

/Lillbjörn

Game 7



Så det blev såhär tillslut ändå. Det blev sju matcher. Fy fan.

Nervositeten är total. Trogna läsare av Björnbloggen minns att jag sade innan matchseriens start att tidigare matcher i grundserien inte spelade någon roll nu i playoff. Så känns det nu också. De tidigare sex matcherna är helt meningslösa.

Och sista matchen i Bell gav egentligen inte något tips om hur det ska gå inatt. Det var en hejdlös vildavästern-fight. Det glödde fan om skridskorna och spelet var helt fantastiskt. Men att säga att det ena eller andra laget dominerade? Inte direkt. Det var jämnt. Habs gjorde sina mål i 5 mot 3. Bruins utökade sin måltorka i powerplay. Montreal hade grym speed. Bruins var bättre i 4 mot 4. Både Thomas och Price var bra.  Bruins var tunga och hade bra tryck. Ja, så var gårdagen. Men vad säger det oss?

Vi kan helt enkelt inte veta något och tro något. Vi kan bara hoppas. Hemmaplan har ju inte visat sig vara någon större fördel så det kan vi inte luta oss emot. Men får vi en liknande match som igår, men med skillnaden att domarna sköter sig bättre och vi inte tar korkade utvisningar, då kan det bli bra. Sen om vårt PP helt plötsligt skulle börja funka, ja då kan det till och med bli riktigt roligt.

Men som sagt. Jag orkar inte med några analytiska tankar. Det är en match som ska vinnas. Och den vinns genom att jobba hårdare och våga mer än Canadiens.

Ner med huvudet och kör! Och, snälla, VINN!!!

/Storbjörn


Äh. Bah!

Aj.

Jaha. Det blev en game 7 då. Då tar vi dem i Garden.

Samla trupperna.

Vinn!

4 mot 4 - det nya PP

En konstig och sönderryckt period. Vår tyske vän Seidenberg leker forward och trycker dit 1-1 i 4 mot 4 tidigt. Sen blir det jobbigare.

Lucic dödar Spacek mot plexit, blod flyter och då ryker Milan. Tycker väl det är lite hårt med matchstraff, men enligt NHL:s nya hårdare tag mot tacklingar bakifrån så var det inte direkt överraskande.

Habs får 5 mot 3 kort därefter och då är det svårt att stå emot. 2-1.

Sen börjar den mest tragiska raden av powerplays jag skådat. Bruins får ett gäng utvisningar med sig. Och de får absolut ingenting uträttat. 2 skott på två PP? Det funkar inte. Det drälls med pucken på blå, det är dåligt tempo, ingen skjuter. Katastrof.

Julien är dock smart och ser till att Horton tar en egen utvisning så det blir 4 mot 4 istället. Och då kommer spelet igång. Frejdigt och enkelt. Marchand är ett könshår för att peta in kvitteringen. Men han väntar till tredje perioden istället.

Ja usch ja. Det kan bli spännande det här. Men det känns på inget sätt omöjligt. Bara vi ser till att inte hamna i PP.

Vinn!

/Storbjörn

Fart och fläkt

Herrejösses i min lilla låda. Vad är det för match? Hiskeligt tempo från första stund. Det smäller och dånar.

Canadiens får ett mål bortdömt då domaren var lite snabb med visselpipan och trodde Thomas hade blockerat. Felaktigt bortdömt får man säga. Men Bruins är så schyssta så de tar två idiotiska utvisningar så att Canadiens får lov att göra det där målet i 5 mot 3 istället. Fina killar i Boston, sportmanship!

Ja, det känns inte helt hemskt att Habs fick det där målet. För det ser rätt bra ut i övrigt. Lite obehagligt högt tempo, det spelar lite Canadiens i händerna. Bruins skulle behöva tagga ner lite. Speed är en Montreal-specialitet, och när Gionta, Cammallerie, Gomez dundrar in i zon måste Thomas vara på tå.

Vi går in i andra perioden med en hyfsat positiv känsla ändå. Synd att vi inte fick med oss lite numerärt underläge att börja med. Men Bruins gör ju ändå inte mål i PP så det spelar näppeligen någon roll.

Allt kan fortfarande ske. Marchand bökar in ett mål, han ser glödhet ut.

Framåt!

/Storbjörn

Bunt ihop, knyt ihop, släng iväg!

Ok. Storbjörn här. Showtime. Game six. Bell Centre. Dags att knyta ihop den berömda säcken.



Först ska vi väl säga några ord om helgens bravader. Storbjörn tittade djupt i påskabägaren och gick sånär in i väggen tidigt. När Lillbjörn flydde hem för matchuppladdning försökte jag äta kakan och behålla den. Det blev väl varken eller. Men trots mitt tämligen intoxikerade tillstånd visste jag att mitt uppdrag var att ta mig tillbaka till Lillbjörn. Och det gjorde jag! Sen så var jag ungefär lika engagerad som en säck potatis. Men vafan.

Men för att ni inte ska tappa tron på mig så kan jag meddela att två artefakter hittades i mitt barndomshem som tyder på djup och långvarig Bruins-förälskelse. Dels hittades ett brev från en nyligen ivägflyttad 11-årig Lillbjörn som var besviken och nedstämd över att ingen i hans nya klass höll på Bruins och att han ville hem till Storbjörn som delade hans sympatier. Dels hittades nedanstående fantastiska klädesplagg som skyddade en 10-årig Storbjörns tassar mot vinterkylan.



Inget tvivel om att Storbjörns hjärta glänser i både guld och svart? Gott. Då kikar vi på nattens händelser.

Bruins har alltså ställt till med något så historiskt som att vända ett två – noll underläge i matchserien till att nu leda med 3-2. Det som såg så avgrundsmörkt ut för knappt en vecka sedan ter sig nu mycket ljusare och trevligare.

Matchboll således. Och även om vi inte ska uppehålla oss för länga vid det så ska det nämnas att Boston hade fyra matchbollar förra året mot Philly utan att lyckas drämma in en enda. Bland det hemskaste jag varit med om. Skillnaden i år är att det är Bruins som kommer ur underläge och att de har visat en plötslig vilja att kämpa och slita för varje puck. Många av spelarna var med förra året också vilket förhoppningsvis betyder att de har lärt sig något.

Känslan är god inför nattens drabbning och det måste till några saker för att det här ska gå vägen:

Segerrecept 1: Att Timmy T fortsätter att leka mänsklig gud i kassen. Och när han inte kan vara gud får vi be om att Ryder fortsätter att hoppa in som frälsare.



Segerrecept 2: Få för helvete igång PP! Vi har alltså 0 (noll) mål på 15 powerplay i den här serien. NOLL! Det är sinnessjukt. Nu leder vi ändå, men det är djupt oroande med den här ineffektiviteten. Skjut. I. Mål!



Segerrecept 3: Spela Bruins-hockey. Det är det vi har spelare för och det är bara så vi kan vinna. Alltså: in med puckar och folk framför mål. Slit och riv.



Segerrecept 4: Lugn! Bruins bör kunna spela avslappnat och invänta Canadiens misstag. Det är de som måste vinna, inte vi. Låt de bli irriterade, slänga sig och grina. Vi lirar vårt spel.



Segerrecept 5: VINN!



Nu sätter vi på matchtröjan. It’s time to go!

/Storbjörn


Tre i rad



Jadå! Vi har nu vänt denna matchserie och leder med 3-2 i matcher, efter att ha vunnit två matcher på bortaplan och natten till idag vann vi på OT (2-1) hemma i Garden.

Tim Thomas stavas segern. Fy fan vad bra han var igår! Vezina!
Horton fick avgöra i OT! Underbart!

Nu drar matchserien vidare tillbaks till Montreal för match 6. Nu spelar Habs med kniven mot strupen, samtidigt som vi kan spela avslappnat och inte behöva stressa med uppspel och därmed gå bort oss.

Nu fortsätter vi på det inslagna spåret med enkelt spel och stoppa Habs tidigt i mittzon. Då fixar vi fyra raka segrar och slipper en ångest laddad avgörande match 7 i Garden.

Inte mycket mer att säga. Älska playoff!







Vi hörs på tisdag!

/Lillbjörn

JAA!!!

Det vet ni!

Vi hörs sen.

Sömn.

/Lillbjörn

VINN!

Ja fy fan vad dålig vi är i PP. Pinsamt så inihelvete.

Ta slut! VINN!

/Lillbjörn

OT igen..

Jaha! Va fan! Vi hade matchen efter det att björnbloggsfavoriten Brad Marchand gjorde 1-0, men vi kunde tydligen inte stänga matchen.

Kladd i egen zon resulterade i att Habs lyckades överlista Thomas i Bruinskassan. Onödigt, vidrigt, pinsamt. Men det är hockey. Gilla läget och gnugga på eller börja lira innebandy (läs böghockey) eller någon annan menigslös sport som ingen bryr sig om.

Men detta tar vi! Kör på. In i fejset på Price, låt deras backar bli irriterade och dra på sig någon dum utvisning. Även fast vi aldrig gör mål i PP så får vi det s.k "momentum" och kan trumma på offensivt.

Låt inte Gionta och grabbarna kontra in ett skitmål! Hjälp Thomas att rädda dagen.

Förra matchen fick vi se nio mål och ingen mådde bra. I natt har vi fått se två mål och en tillknäppt tillställning, men visst fan har det funnits chanser! Men både Thomas och Price har varit duktiga i mål.

Nu är det bara att slå in puckar på mål och fullfölja alla situationer. Ett skitmål avgör som brukligt ett sudden death.

Let's go bruins!

/Lillbjörn

Men gör mål!

För det första så har vi fått tillbaks Storbjörn, men han är inte i sina sinnes närvaro att ge något intryck av matchen. Lillbjörn får stå för ordet.

Det är krig på banan. Det är lite för mycket "north to south" för att jag ska må bra. Men vi ser ändå starka ut. Jag hoppas bara att inte "hemmafördelen" ska leda till stress och dumma beslut. Låt det istället bära fram oss till seger.

Det har varit en rörig period med många spelvändningar. Jag skulle vilja se att vi vårdar pucken mer och tuggar oss fast i offensiv zon. Inget kladd, inga dumheter, avslut på mål. Antingen får vi retur eller en offensiv teckning. Dumma avslut i sarg leder ofta till kontringar. Se till att träffa mål!

Jag hoppas på glädje efter sista perioden. Det får vi om vi lyckas få bort Gionta-kedjan, som är livsfarlig och att vi fortsätter gnugga på. Vi kan nöta ut dem med vår fysik i form av Krejci-linan och Campbell-kedjan och vi kan lira ut dem med Bergeron-kedjan och Peverley-kedjan. Låt oss göra det!

Nu tar vi det här!

GO! GO! BLACK AND GOLD!!

/Lillbjörn

Slit!

Det är en härlig första period vi får se! Vi skapar chans på chans och kanske borde ha haft ett mål med oss. Habs är på inget sätt ofarliga, vi får tacka hjälten Ryder för att han med sina oanade målvaktskvlitéer stoppade Habs när Thomas var totalt bortspelad. Thomas var på läktaren och köpte korv med räk, hans favorit.

Lucic kan inte göra mål i playoff. Han hade friläge och sköt rakt på Price. Karln kan tydligen inte stickhandla.

Marchand ser het ut och borde få in en ikväll.
Kelly höll på att finta in en shorthanded.
Hade Bergeron tränat lite mer handleds-curl hade han slagit in 1-0 när Price var och pissade i hörnet igen.

Jag väntar på Storbjörn som har virrat bort sig på stan och njuter påskhelgens alla lockelser. Det är fan match! Detta är inte stabilt. En lång ursäkt förväntas postas av honom senare.

Det ser väl bra ut, jörnt int? Bruins ligger på, skapar chanser och spelar fysiskt. Habs ser dock livsfarliga när de får chans att kontra. De små dvärgarna är blixtsnabba i sina omställningar. De har kommit igenom några gånger, men annars har våra killar stått upp bra i mittzon och dödat en del spelvändningar.

Har egentligen inget att klaga på. Vi spelar vårt spel, vi jobbar hårt, vi går bort oss ibland, men det så har vi gjort hela säsongen. Full fart framåt, helt okej bakåt.
Men vi har Thomas. En nolla ikväll? Please..

Price har inte lärt sig ett skit och är fortfarande ute och fladdrar i hörnen. Fortsätt med det Carey! Din idiot.

Ryder avgör igen? Den som lever får se.

Nu väntar vi in andra perioden (och Storbjörn) och slår nån på käften!

/Lillbjörn


Ladda!!



Nu kör vi strax!!

/Lillbjörn

Tillbaka till Garden




Vi har alltså kommit tillbaks och kvitterat den här matchserien. Montreal vann två i Garden och vi två i Bell Centre. Nu är det dags att lyckas vinna på hemmaplan!

Jag känner mig inte så orolig. Efter att ha legat under hela matchen mot Habs, som mest med två mål, och ändå kommit tillbaks visar ett jävlaranamma och att vi inte viker ner oss.

Nyckeln är att få första målet. Det är inte avgörande, men är helt klart en fördel mot bortastarka Montreal som är mästare på att spela på resultat.
Får vi igång spelet direkt och låter benen gå, samt får in folk och puckhelvetet in på mål så ska det här gå bra.

Vi måste få igång PP. Vi är det enda lag som ännu inte ha gjort mål i den spelformen. Pinsamt.

Thomas måste visa mer av sig själv. Han har gjort en del väldigt viktiga räddningar, men har också släppt in en del tveksamma mål. Som tur är har Price sätt mer än männsklig ut.

Ryder exploderade i senaste matchen och tystar sina tvivlare. Vem har inte tänkt tanken på att låta Seguin lira istället och att Ryder tappat sitt fina målsinne? Alla. Men nu ser han giftig ut och kan avgöra matcher på egen hand. Vi vill se ännu mer!


Hjälten Ryder. 2+1 mot Habs i torsdags.


Detta ska vi ha! Vi ska ha 3-2 i matcher efter i natt. Men det fixar vi!

/Lillbjörn

JAAAA!!!!!!

JAAAAAA!!!!!! HAHAHAHAHA!!!!

Ryder! Michael Ryder! Han avgör! 5-4! Vi har vänt! Vi spelar hemma på lördag.




Viktigt, viktigt, viktigt.

Det blev en klassisk tv-puckshög, även kallad böghög.

Björnbloggen njuter!

Tack för i natt. Over and out


/Lillbjörn och Storbjörn

Jämnt skägg

Ångest och glädje blandas till ett svettigt inferno av känslor. Det står 4-4. Det är snart OT. Vad kommer ske nu?! Allt kan ske. Men vi står starka och visar ett jävlaranamma som får finnarnas sisu att se ut som kattskit.

Subban. Det ständiga hatobjektet gör 4-3 till Habs i PP i början av tredje. Vidrigt!
Boychuck har ett läge att sprätta upp den men träffar rakt i Price's plock.
Krejci kommer fri i en inbrytning från kanten och drar Price, men pucken studsar över klubbbladet när han ska sätta in den.
MEN. Efter heroiskt kämpande får vår gallerbärande Chris Kelly in pucken! 4-4! JA!

Seidenberg drar på sig en tvåa för interference när det är drygt två minuter kvar. Nervöst så inihelvete! men vi lyckas rida ut stormen och tar matchen till övertid.

Storbjörns ord inför OT:
Gör inte bort er.
Låt inte Subban göra mål.
Gröta in den!

Lillbjörns ord infør OT:
Trafik framför mål! Alltid, alltid, alltid.
Vinn "andra puck".
VINN!!

Okej, nu kör vi. Detta är playoff. Detta är hockey. Den som säger att det finns någon annan sport som är mer spännade än detta är dum i huvudet.

/Lillbjörn

Hur svårt kan det vara?

Fy fan. Vilken jävla period. Bruins kontrar in 1-1 på en vristare från Ryder! Storbjörn han tänka: "Nej, inte Ryder". Men jublade vilt i nästa sekund.

Sen går Habs upp till 3-1 efter dåligt försvarsspel av Bruins. Mörker. Men ändå hopp. Periodens röster:
Storbjörn (den positiva?): "Det är mycket hockey kvar". Lillbjörn: "Jag känner att vi tar det här".

Och visst fan fick vi se ett Bruins som började hitta rätt. Enkelt genom mittzon, hårt på mål, skott från alla vinklar.
Björnbloggarna hoppade, svor, "vojade", jublade.

3-2 av Ference på ett slagskott från hell. Fy fan vilket skott. Rätt upp i klykan!
3-3 av Bergeron efter stickhandling av Marchand. Price såg dum och rätt ful ut.

Vild glädje och viss dans i bloggsoffan!

I Montreal är det tydligen hockey att spela Lady Gaga mellan nedsläppen... Vad fan håller de på med. Gay.

Storbjörns ord i pausen:
Vi väntar på första linan.
Kladd är vår största fiende.

Lillbjörns ord i pausen:
Hårt på mål.
Stoppa dem i mittzon.
Hit med chipsen!

Nu kör vi strax! Sista perioden. 3-3. Nu fan ska den in!

/Lillbjörn

Dålig start

1-0 och en rivstart av Montreal i första perioden. Vi står inte rätt i positionsspelet och är andra man på puck och situationerna hela tiden. Vi hade också periodens enda PP och skapade inget farligt, men i slutet av perioden fick vi se en glimt av Bruins spel - in från kanten och pass mot mål samtidigt som en går hårt på mål, farligt direkt!

På Habs mål så skymde två Bruinsspelare Thomas. Inte ok.

Detta är på inget sätt avgjort. Vi får prata ihop oss, hitta det enkla spelet igen och inte bli stressade. Vi MÅSTE sänka farten på Habs i mittzon, ta dem tidigt innan de använder farten i vår zon. Vi blir statister.

Bergeron ser het och sammanbiten ut. Han kommer leda oss till triumf i natt.

Jag och Storbjörn har grillchips och Samuel Adams, men stämningen är rätt dämpad. Detta pga dåligt spel av "björnarna" och någon form av trötthet. Vi behöver få igång vårt spel och ett mål i våran favör för bövelen!

Nu laddar vi inför andra perioden!

/Lillbjörn


Påskhockey!



Jag känner mig inspirerad och har en bra känsla inför ikväll. Det måste väl vara bra?
Nu blev jag nervös igen.
Har ni chansen, kolla på alla "history will be made" på tuben. Underbart. Eller kanske inte alla..

Nu vänder vi den här serien! Det känns så. I alla intevjuer så pratar Bruinsspelarna om att de hittat tillbaks till deras spelsätt och att de spelar enkelt, enkelt, enkelt. Synd att det tog två rövmatcher innan de fattade det. För senaste matchen var fantastiskt kul att se på.

Krejci sa att hans lina med Lucic och Horton betsämde sig innan förra matchen för att gå ut och ha kul. Hur gick det? Ett mål av Krejci och ett av Horton. Fortsätt ha kul!

Laget har varit i Lake Placid och spanat in staden och arenan där "Miracle on ice" utspelade sig. Grabbarna har gått omkring och roat sig samt tränat PP.

Vissa tyckte det var gött att komma bort ett tag:
"It’s been nice," said Patrice Bergeron. "I thought it was a beautiful town and it was fun to get together, and getting out of Montreal"



Vi får se om Chris Kelly, som gjorde det avgörande målet i tombur senast, spelar i natt. Han drog på sig en skada då han blev inkörd i målburen av Habs Scott Gomez. Kelly åkte till Boston och blev undersökt, men har återvänt till laget i Montreal nu. Om han inte spelar får vi nog se Seguin gå in på hans plats. Det skulle vara kul att få se Seguin lira playoff, men som det känns nu vill jag ha Kelly på isen. Rutin väger tyngre än ungdomlig entusiasm i playoff anser jag.

Påskhockey innebär att jag får kolla på Bruins tillsammans med min kära vän och bloggkollega Storbjörn. Vi båda återvänder till vår hemby för att äta ägg, dricka must och givetvis kolla slutspelshockey! Har redan hunnit få en betsällning på sex Samuel Adams för Storbjörns räkning. Ledighet innebär öl plus hockey, den ultimata kombinationen.

Nu börjar uppladdningen! Vi hörs!

/Lillbjörn

Avgörande viktigt



Det var en måstematch. Om Habs hade vunnit så hade de haft 3-0 i matcher och haft chansen att avgöra matchserien natten mot fredag på hemmaplan. Men ICKE!
Bostonspelarna hittade tillbaks till den form och spelstil som de hade i grundserien och spelar ut Montreal i stora delar av matchen.
Javisst, när Habs gjorde 3-2 med över 15 minuter kvar av tredje så mådde jag fysiskt dåligt. Blev extremt varm och svettig i min Bruins-jersey, men vägrade såklart ta av mig den.

Habs skapade dock aldrig något riktigt tryck eller farliga chanser, men bara det att de anföll på våg efter våg gjorde mitt psyke instabilt. Det var en lättnad när Kelly gjorde mål i öppen kasse och jag kunde höja armarna i vädret och skrika ut min glädje. 4-2 i matchen och 2-1 i matchserien.

Nu ligger pressen på Habs. Om de förlorar på hemmaplan igen på torsdag så står det 2-2 i matcher och serien fortsätter i Boston.

Visst föll Montrealspelarna väl lätt igår? De såg ut som fotbollsspelare i många situationer = få en smäll, börja gråta och vrida sig i smärtor, för att sedan fortsätta spela som inget har hänt. Fotboll är för fjollor och tjejer.


Habs Darche över på sina fotbollskonster


Kapten Chara var tillbaks på isen igen efter att ha missat match 2 i Boston och han behövs verkligen. Utan honom är vårat försvar förvirrat och pinsamt. Med vår kapten så står vi samlade, spelar enkelt och stabilt.
Hela laget spelar som vanligt igen, hoppas vi kan hålla i det spelet resten av slutspelet och att det blir en lång resa!
Nu ser jag hopp om morgondagen. Vi tar en match i taget, vi får inte bli för kaxiga, vi har bara vunnit en match och de har ju vunnit två. Men uppryckningen från Bruinsspelarnas sida är mäktig. Från svart till vitt, som natt och dag etc etc.


Kapten Chara var tillbaks och var mäktig


Nu är det påsk och äntligen får jag chansen att se på slutspelshockey med Storbjörn! Det ska bli kul att slippa ringa i varje periodpaus för att anylsera, skratta, gråta, skrika etc. Nu får björnbloggarna sitta och smaka av en öl eller två samtidigt som de (förhoppningsvis) njuter av en viktig slutspelsmatch! Gött ska det hur som helt bli.

Ät lite ägg och ta det lugnt. På torsdag smäller det igen!

/Lillbjörn

JAA!

Härligt! Äntligen! Men fy fan vad spännande det var på slutet. Montreal fick såklart ett tidigt reduceringsmål till 3-2 och sen var jakten igång. Thomas spelade bra och kunde hålla tätt resten av matchen.

Kelly fick äran att avgöra i öppen kasse. 4-2 Bruins!
2-1 i matcher!
Nästa match är också i Montreal.

Nu vänder vi det här!!

Utförlig matchrapport kommer senare.

/Lillbjörn

Efter andra

Det står 3-1 inför sista. Känns bra, se till att hålla tätt de första fem och sen anstormningen på slutet, kanske sätta en i öppen bur? Har från halvt säkra källor fått slutresultatet, 4-1. Taget.

Det hade smakat mumma om Lucic hade satt sitt friläge, men han kan bara åka rakt fram, tackla och skjuta hårt. Finta en målvakt är inget för honom. Tyvärr blev det mål för Habs i anfallet efter. Mellan benen på Thomas, den borde han ha tagit.


En helt "vanlig" Lucic-bild


Vi fortsätter trumma på. Spela enkelt ur egen zon, snabba omställningar och skott på mål från alla vinklar. Price är avslöjad, han är inte bra, vi gjorde han bra i två matcher.
Alla ser tända ut. Vi är tillbaks!

GO! GO! BLACK AND GOLD!

/Lillbjörn

Varför?

Helt plötsligt spelar Bruins som de gjort hela grundserien. Säkert försvar, fina omställningar, enketl spel in i offensiv zon, folk på mål och mycket skott. Vi leder med 2-0 efter första perioden mot Montreal i Bell Centre och det ser bra ut.

Vi måste tro, men vi får aldrig ta ut en seger för tidigt, det tänker vi självklart inte göra heller. 2-0 i hockey med 40 minuter kvar att spela, allt kan hända. Men. Habs ser inte bra ut, de har förtvivlat svårt att skapa farliga målchanser på en pånytt född Tim Thomas i Bostons mål.
På tal om Thomas, han skickar ut returerna ut i hörnen istället för rakt ut nu. Tack.

Kapten Chara är tillbaks. Viktigt. Försvaret (inget) var inte bra sist. Chara tar på sig mycket uppmärksamhet från Montrealspelarna och inte minst de 22.000 på läktarna, vilket tar bort mycket stress från resten av Bruinsbackarna. Vi är ett väldigt mycket bättre lag med vår kapten vid rodret.


Kapten Chara på morgonträningen


Nu fortsätter vi åka skridskor, alla ser heta ut. Full fart framåt, håll tätt bakåt!

/Lillbjörn

Ångest och mörker

Ursäkta bloggfrånvaro sedan i lördags. Men vi har inte orkat. Jag och Lillbjörn har stött och blött debaclet i Game 2 hela natten och söndagen. Vad gick fel? Ja egentligen allt. Men hur kunde det bli såhär? Det är svårare.

Vill vi göra det enkelt för oss så gnäller vi självklart på Montreal som fått billiga skitmål tidigt och sen spelat berlinmur-försvar. Sen kastar de sig för allt och är vidriga i största allmänhet. Men vi tänker inte göra det. Montreal har spelat 100 % korrekt från första tekningen. De ligger och lurar, utnyttjar sin snabbhet för att straffa Bruins misstag. Sen spelar de ett sjukt tätt försvarsspel och hjälper Price allt vad de kan. Så de gör rätt. Men vad gör Bruins rätt? Svaret är inget. Vi börjar bakifrån:

Thomas har inte gått att känna igen. Han har inte fått många skott på sig men de returer rakt ut som han sysslade med i lördags har vi inte sett på hela säsongen. Även i första matchen släppte han in ett billigt skott från Gionta.

Försvaret…har varit katastrofalt. Chara var ju borta senast pga ”uttorkning”. Bara en sån sak. Hur fan kan lagets viktigaste spelare bli uttorkad? Va? Någon har gjort fel och jag vill veta vem. Har Chara, som Lillbjörn tror, i smyg bytt ut vattnet till sprit? Hur fan går det till annars? Hursomhelst var försvaret kasst redan i första matchen, men nådde nya kasshetsnivåer i lördags. Alla ser skakiga ut och solida killar som Boychuck beter sig som skolpojkar. Kaberle, han som skulle vara vår puckskicklige back i powerplay, tappar puckar och slår idiotpass.

Slutligen då anfallet. Som är smärtsamt att se. Här är egentligen det största problemet. För att Bruins ska kunna slå Habs så handlar det om att spela enkelt. In med pucken i zon, skjut, fram med folk på mål, ta returer eller styr in pucken. Det är det spelet som Bruins har spelare för. Vi klarar inte att spela oss in i zon, trilla puck ett tag och hoppas att någon kille med smör i handlederna ska sprätta upp den i krysset. Powerspelare som Lucic och Hornton har varit helt osynliga och de ska vara våra främsta målgörare. Varför vågar ingen?

De enda jag kan dra mig till att ge godkänt är fjärdelinan. De gör sin skit i de få minuterarna de får. Och Marchand har visat lite jävlarnamamma, men inte fått utdelning på det.

Så för tillfället ser det så jävla mörkt ut inför nattens match i Bell Centre. Det krävs total uppryckning av hela laget. Är lösningen att rotera i kedjorna? Peta Thomas? Slänga in Seguin? Fan vet. Jag skulle inte ha något emot att se Tyler gå in i laget. Men jag tror inte att Tuukka skulle gjort något bättre så Thomas får vara kvar för mig.

I dagsläget vet vi inte om Chara kommer att kunna spela och Julien har lagt locket på vad det gäller allt. Så vi får tysta sätta oss ner, ta ett djupt andetag, knäppa händerna och sammanbitet väsa mellan tänderna: VINN!

/Storbjörn


Uppryckning!



Habs vinner alltså första kampen i denna matchserie, 2-0 slutade det och ilskan var stor.

Ett tidigt mål från Habs och sen blev det styrspel från Montreal och frustration från vår sida. Price höll tätt och såg bra ut och släppte få returer, men han fick stor hjälp från Bruinsspelarna som av någon anledning vägrade stå framför mål. Så fort de fick in en "Holmström-röv" framför näsan på Price så blev det farligt. Då såg Price lika dödlig ut som vilken halvbra målis som helst.
Kontentan är alltså: IN FRAMFÖR MÅL. För helvete.

Jag och Storbjörn smyganalyserade matchen efter varje period via telefonsystemet och båda såg samma sak: Ett Bruins som inte var sitt vanliga jag, de ska komma med fart och tyngd, gå rakt på mål, stanna kvar framför mål och ta returer.
Vi fick se vårat lag bli fysiskt och spelmässigt utsyrda mot sargerna, "björnarna" cirkulerade, tappade puck, sköt från blå utan folk framför mål. Det gick väl bara att känna igen fjärde-linan som spelade sitt enkla spel - lägg in, jaga, in på mål.
Jag vill se Horton trampa in från kanten och avfyra sitt skott medan Lucic går hårt på mål och med en släpande Krejci! Så har vår första-lina gjort så många mål denna säsong. Det fick vi se intet av.

All heder till kapten Chara som skjuter och skjuter och skjuter. Alla lag vet att han kommer skjuta hårt. Varje gång. Här borde det finnas någon form av variant. Skott för styrning efter isen? Diagonalpass? Skott i sarg bakom mål för att få en vinkel från andra sidan? Eller så skjuter han tills det inte finns några motspelare kvar. Det fick både Kostitsyn och Moen erfara.

Marchand var het! Men det var en kväll då puckarna var färgad blå-röd och inte svart-guld, inget studsade rätt. I vanliga fall skulle han satt dit den på diagnolpasset från Kaberle, det var helt öppet, Price var borta, men ack och nej. Han sätter ett på lördag istället. Jodå!

Lucic höll på att sätta ett Bobby Orr mål! Jag reste mig upp från soffan och skrek "Bobby"! Men också denna gång blev det inget jubel. Det hade varit så sjukt coolt om han hade gjort en "Orr"!


Lucic håller på att göra en "Orr"


Nu laddar vi om och spelar som vi brukar på lördag! Jag tippar på att Thornton eller Campbell tar en tidig fight och väcker grabbarna. Det är ju för fan playoff!



GO! GO! BLACK AND GOLD!

/Lillbjörn

Tredje perioden: Jaha...tyst!

Äh. Jag orkar inte. Allt gick fel. Nya tag på lördag.


Andra perioden: Men gör mål!

Fortfarande 1-0. Men mycket bättre spel. Bruins har fler skott och mer puckinnehav. Men de spelar fortfarande för svårt.

Jag förstår inte varför en lina med tre powerspelare som Lucic, Krejci och Horton inte spelar rakare. In med folk framför mål coh skjut! Det är inte så jävla svårt.

Price är bra, visst. Men han får många skott där han ser skotten komma långt före och med fritt skottfält. Vi gör honom bra. Och i PP är det självklart att vi ska utnyttja Chara's jätteskott (han har dödat två spelare hittills). Men gör det inte hela tiden. Antingen måste skottet komma snabbt och oväntat, men spela inte runt och leta efter att Chara ska få skottläge.

Vi har chanser. Nu ska bara pucken in!

För övrigt är det rätt roligt att se Chara och Gionta på samma plan. Den lille dvärgen kan ju åka upprät mellan Z:s ben.

smallest man in the NHL  GIONTA    vs  CHARA  the biggest man in the NHL

/Storbjörn


Första perioden: Sluta kladda!

Ok. 1-0 efter knappt tre minuter. Kaberle och Bergeron missförstår varandra efter en simpel dump och då smäller den lilla måltjyven Gionta in ledningspucken.

Bruins drabbas dock inte av panik utan kämpar på. Dock ser det lite segt ut. Ingen riktig glöd. I vanlig ordning är det fjärdelinan som visar vägen. När de kommer in blir spelet rakt, enkelt och hårt. Precis som det ska vara. Även andralinan har haft sina chanser, Bergeron är en genial spelare och Marchand har haft dubbelchanser.

Officiellt så är P.K. Subban vårt stora hatobjekt den här serien. Vi har ont blod gentemot honom sen gammalt när han spelade JVM. Och att se honom i Habs-tröja gör ju inte att vi gillar honom mer. Tvi. Dessutom gjorde han säsongens tydligaste dykning när Krejci knappt la klubban på honom och han föll som en klubbad säl. Bah!

Både första och tredjelinan kladdar onödigt mycket. Det är duttiga pass och de gör det svårt. Spela enkelt och sluta kladda!

Nå, det kan fortfarande bli bra det här. Men vi behöver mer jävlaranamma. Kanske Campbell eller Thornton ska ta och slänga handskarna?

/Storbjörn


Nu händer det



Vi är framme vid ögonblicket vi febrat efter under så lång tid. Det händer. Det händer! Sällan har Storbjörn varit mer uppspelt.

Så vad säga om nattens batalj? Allt har redan sagts egentligen. Och när det är slutspel så spelar det egentligen ingen roll hur säsongens matcher har slutat. Canadiens har slagit oss fler gånger ja, men vi har känslomässigt större vinster (senaste 7-0 svider nog fortfarande). Men vad betyder det nu? Nada, zipp, nothing.

Det som betyder någonting är rivaliteten mellan klubbarna. Det är det som är bränslet i den här serien. Det är trettiotredje (33:e) gången lagen möts i slutspelssammanhang. Ingen vill förlora. Ingen vill vika sig en tum. Så det blir helt enkelt en jävla holmgång. Det är knappast någon som kommer att lägga fingrarna emellan här. Det blir fullt ställ från början och, förhoppningsvis, väldigt fysiskt.

För blir det en fysisk serie, då vinner Bruins. Vi har ett tuffare lag helt enkelt. Men vad är det vi ställs emot egentligen? Tja, ett hyfsat jämnt lag. Speedig offensiv. Bra målvakt. Och vad har vi att svara med då?



Jo. Ligans bästa målvakt, med mustasch!!! Ett givet sätt att blidka Björnbloggare.  I övrigt? Jämnt och djupt lag (alla kan göra mål). Vansinnigt tungt försvar med spetskompetens i Kaberle. Och en sjujävla revanschlust efter förra årets pinsamma sorti.

Det är förutsättningarna. Men när pucken släpps betyder det som sagt väldigt lite. Då gäller det att stå upp och våga spela så bra som vi kan. Att åka mest skridskor och jaga varje puck. Bruins har i sina stunder uppträtt tafatt utan någon egentlig anledning. Deras största fiende är egentligen dem själva.

Så jag är nervös. Jag vet inte hur björnarna kommer att spela i natt. Är de det Bruins jag älskar eller en halvblek kopia? Får de slutspelsfrossa? Jag blir kallsvettig bara av att tänka på det.

Men bort med negativa tankar nu! Bruins är, faktiskt, ett bättre lag än Habs. Och det går inte att understryka nog vikten av en första seger på hemmaplan. Medvind här och allt kommer att bli bra.

Slutspelstruppen spikades under de sista omgångarna och det här är de som ska göra det:

Lucic- Krejci- Horton
Marchand- Bergeron- Recchi
Kelly- Peverley- Ryder
Paille- Campbell- Thornton

Chara- Boychuk
Kaberle- Seidenberg
Ference- McQuaid

Thomas



Känns inte så dumt va? Känns som ett rätt bra lag va? Ja för fan!

Det här kommer bli en hejdundrade rolig matchserie. Allt är upplagt för en episk uppgörelse.  Det brakar igång i TD Garden kl. 01.00. Jag kommer att vara uppe. Det förstör min morgondag, men det må så vara.

Vad återstår att säga? Låt oss plocka fram Dropkick Murphys numer bevingade ord: ”Drop the puck, it’s time to go!”



/Storbjörn


Storbjörn tippar första rundan

Ja jävlar. Nu börjar det. Knappt så att man tror det. Äntligen är det den där tiden på året. Pulsen går upp, man ler lite mer och tillbringar onyttigt mycket tid att surfa efter NHL-nyheter som man redan läst på sju andra ställen. Det är slutspelstider kära vänner!



Då Bruins inte spelar förrän imorgon tänker Storbjörn här ge sin syn på övriga bataljer i första rundan. En snabb avstämning med Lillbjörn visade att vi hade olika syn i vissa matcher. Men skit i det, han sitter och dricker gratis vin på nån jäkla kursgård, så då är fältet fritt för mig att breda ut mig i mina åsikter. En längre pregame och diskussion om Bruins serie mot Habs kommer i morgon (eller så skiter vi i det då det redan matematiskt är uträknat att Boston tar hem hela skiten).

Så, då kör vi. Så här slutar övriga matcher i första rundan:

EASTERN CONFERENCE

Capitals – Rangers
De heroiskt kämpande Rangers är självklart ingen munsbit för Bäckis och gossarna från huvudstaden. Och en glödhet Henke, en pånyttfödd Drury och kanske en slutspelssugen Gaborik kan ställa till det. Men jag betvivlar det. Henke kommer slita som ett djur och säkert att fixa någon seger åt Blueshirts, men det räcker liksom inte. Capitals har ”gått dåligt” hela säsongen, Bäckis och Ovie har inte levererat, de har ingen given förstamålis, Mike Green har varit ett skämt. Men. De vann ändå hela jävla Eastern. Så det är klart de tar hem det här. Faktum är att Caps på sätt och vis känns farligare än någonsin, just för att de spelat mer defensivt och inte spelat vilda västern hockey. Det blir ingen slakt, snarare målsnålt och kärvt, men en klar vinst till huvudstaden.

Storbjörn säger: 4-1 Capitals



Flyers – Sabres
Broad Street Bullies såg smått omöjliga ut under större delen av säsongen. Men precis lagom till slutspelet gick de in i en formsvacka. Samtidigt har deras motståndare från Buffalo spelat upp sig och seglade tryggt in på en slutspelsplats. De känns onekligen farliga. Och Ryan Miller är verkligen en kille man kan hålla sig i när det blåser. Flyers har ju också målvaktsproblem och jag vet inte ens vem de ämnar ha som förstamålis när de går in i slutspelet. De verkade ju nästan i panik hämta upp förra årets succéman Leighton (fan ta honom) från farmarligorna. Inget bra betyg till Boucher och Bobrovsky. Trots allt detta tippar jag Flyers. Svag avslutning eller inte, Philadelphia har ett bättre lag. Slutspel är en annan sak än grundserien och jag tror att Flyers rutin och tyngd avgör här.

Storbjörn säger: 4-3 Flyers



Penguins – Lightnings
Gänget från stålstan lider såklart av att inte ha Crosby och Malkin friska. Men även om de haft nämnda herrar i laget så vette fan om jag skulle ha tippat vinst till Pens ändå här. Tampa Bay har fått lite ordning på laget och har ju en livsfarlig offensiv med Stamkos, St.Louis och Lecavalier. Samtidigt spelar de disciplinerat i defensiven. Penguins har ett bra kollektiv och en målvakt i Fleury som kan rädda en och annan match. Men jag tror, och hoppas, på att Bolts tar hem det här.

Storbjörn säger: 4-2 Lightnings



WESTERN CONFERENCE

Canucks – Blackhawks
Självklart en oerhört spännande serie. Årets vinnare av President Trophy mot regerande Stanley Cup mästarna. Som jag sagt tidigare så är Hawks ett bra mycket bättre lag än vad deras slutgiltiga tabellplacering visade. De har kvar sina stjärnor i Toews och Kane och de har en het rookiemålis i Crawford. Men mot ett Canucks som toppar i princip alla statistiklistor och har NHL’s poängkung i laget? Nej, där räcker inte Blackhawks till. Inte ens flera skador på viktiga spelare har lyckats rubba ångvälten från Vancouver i år. Och de har en OS-hjälte till målvakt i Loungo. Klart de får gå in med den stora favorithatten på sig. Det blir tredje gången gillt för Canucks.

Storbjörn säger: 4-1 Canucks



Sharks – Kings
Förra året lyckades till slut Sharks övervinna sitt slutspelsspöke en smula i alla fall. Och det kommer de ha nytta av. På sätt och vis påminner Sharks om Capitals i år. De har inte varit lika dominerande, men har legat och lurat som…ja…hajar. De har ett sjukt bra lag och en Stanley Cup-vinnande målvakt i Niemi. Kings å andra sidan har tappat både Kopitar och Williams och nyförvärvet Penner från Oilers har inte rosat marknaden sen sin deadline-övergång. Det här kan bli en sweep.

Storbjörn säger: 4-0 Sharks



Red Wings – Coyotes
Det här är en svår en. Detroit har ju som vanligt rutin så det räcker till ungefär tre vanliga NHL-lag (snittåldern är nästan 47 år). Och de har slutspelslirare som brukar kliva fram såhär års. Men två saker krånglar till det. Dels är Zetterberg skadad i underkroppen, och han har varit Wings MVP i år, och dels så tror jag inte ett dugg på Howard som en Stanley Cup-vinnande målvakt. Coyotes kan gå in utan speciellt mycket press på sig. Och de har ett bra försvar med Keith Yandle och målis-Bryzgalov i spetsen. Läge för stenhård batalj tror jag. Men jag kan inte se annat än att Red Wings, i kraft av hemmaplan, tar hem den här serien.

Storbjörn säger: 4-3 Red Wings

Sing it with me: "You've got a friend in me"

Ducks – Predators
Ankor som spöar rovdjur? Har väl aldrig hört på maken. Som många andra påpekat så är det här en kamp mellan giftig offensiv och stark defensiv. Ducks har en dynghet Perry, uppbackad av Getzlaf och Finska Blixten. De ska försöka ta sig igenom Nashvilles snortäta försvar med en finsk herre vid namn Pekka Rinne som sista utpost. Historien har lärt oss att det är stabila försvar som vinner i Stanley Cup. Och tamejfan om det inte blir så här också. Hörnqvist kliver fram och blir hjälte. Countrygrabbarna går vidare!

Storbjörn säger: 4-3 Predators



Så blir det. Bara att lägga era tips. Frågor på det?
/Storbjörn


The deep breath before the plunge

Vi låter Gandalf inleda med ett ödesmättat citat från Sagan om konungens återkomst. För det är vad det handlar om nu, ett stort andetag innan det brakar loss i en episk slutspelsomgång mot Habs.



Personligen känns nattens match mot Devils mer som en stor gäspning än ett andetag. Men det må så vara. Matchen ska spelas. Även fast den betyder absolut ingenting. Det märks också på att Bruins väljer att vila några lirare. Recchi och Chara är kvar i Boston och tuggar taggtråd inför slutspelet. Thomas kommer självklart att sitta på bänken och gotta sig åt att ha slagit Haseks rekord i räddningsprocent. .9382. Sinnessjukt. Att ha en stekhet Tim Thomas känns som den stora skillnaden mot för förra året. Då hade han en mellansäsong och Tuukka fick ta ett för stort ansvar. I år är han bättre än någonsin. Och det här är hans år.

De här ändringarna innebär att Seguin lirar i andralinan och Hnidy lirar i tredje backpar. Tuukka i mål. Allt känns logiskt. Det verkar bestämt nu att det blir Seguin som får vara healthy scratch i inledningen av slutspelet. Men nog om den här skitmatchen som vi inte bryr oss om.

Som Lillbjörn glatt meddelade i tidigare postningar så är det Habs som står för motståndet i första omgången av slutspelet. Jag kan inte ens förmedla i ord hur kul det är. Den här säsongen har varit en enda lång uppladdning för ett slutspelsmöte. Blodbad med utvisningsrekord, Chara som drog på sig hela NHL’s hat för att han råkade putta in en liten franskkanadensare i sargkanten och allmänt stenhårda matcher. Hatet de gamla rivalerna emellan har nog inte varit större på många år.



Rent sportsligt är också Canadiens ett bra val för Boston. Bruins är som bekant ett jäkligt fysiskt lag och de är som bäst när de åker skridskor, tacklas, är först på pucken och skjuter mycket. Old time hockey. Bruinshockey. Och jag tror inte att Canadiens riktigt har kraften att stå upp emot ett blodtörstigt gäng av björnar. Både Rangers och Sabres känns som mer kämpande lag som på ren inspiration kunde ha ställt till det för Bruins. Så det blir nog bra det här.

Men det blir självklart ingen lätt resa. Det ska vi inte tro. Jag vågar inte ens tippa hur matchserien ska sluta. Det blir till att ta match för match.

Storbjörn är så jävla uppspelt inför det här. Klockan tickar och nästa vecka börjar det. Känns helt surrealistiskt. Men det är det här som Björnbloggen finns till för. Att följa Bruins väg mot stora segrar. Var med nu alla Bruinsfans i Sverige (hur många är vi?). Samlas kring det här som vi väntat på och det här laget som känns så stabilt, jämnt och revanschsuget från förra året.

Nu spelar vi av den här. Och sen…så är det dags.



/Storbjörn


The rivalry and hatred goes on and on and on...













Vi möter alltså Habs i första rundan om ni har missat det! Fy fan vad det kommer smälla! JA!

/Lillbjörn

The battle of the East is ON!




Bruins vann mot Sens med 3-1 som utlovat. NU ska vi krossa Habs i första rundan!!!

/Lillbjörn

Ta slut!

Nu är det snart nära. Denna helg tar grundserien slut. Det har varit en härlig säsong så här långt. Låt oss fira det genom att göra ett fantastiskt slutspel!





Idag väntar alltså Senators. Tidig match, den startar kl 19.00 svensk tid.
Senators är avsågande sen länge, men flera av deras spelare slåss om fortsatt kontrakt nästa år, men jag tror detta blir en rätt seg match. Bruins är klara och förbereder sig på playoff och vill inte ha några skador.
3-1 Bruins, Bergeron gör avgörande målet. Kanske?

Man bryr sig inte så mycket just nu. Vi kan inte förstöra för några andra lag och det enda vi har att lira för är andraplatsen i Eastern. Låt det bara ta slut nu! Playoff hägrar!


Ser ut som vi inte får se Rangers i slutspelet, tyvärr. Istället verkar det bli Carolina. Usch och fy!
Men det har skett mirakel förr. Rangers spelar sin sista match i grundserien mot Devils ikväll och Carolina mot Tampa Bay.
Rangers måste förlita sig på att Carolina inte tar poäng mot Tampa, samtidigt som Rangers måste ta minst ett poäng mot lokalkonkurenten Devils.
Chicago och Dallas slåss om sista slutspelsplatsen i Western.

Jag kommer se Rangersdödsångestkamp med start kl 18.30 svensk tid. Men givetvis följa Bruins på nätet.




/Lillbjörn

Tänk dig för

Speluppehåll i dag. Så då får man sitta och söka på gamla Bruins-klipp på Youtube eller hitta fräsiga kollage som får en i slutspelsstämning. Eller så tittar man på alla sjukt underhållande reklamfilmer som gjorts för Bruins.

Den kanske bästa ser ni nedan. Jäkla tur för Lillbjörn att Rangers inte spelar i samma division som Bruins. Det hade blivit komplicerat.



/Storbjörn

Häng på andraplatsen





Seger mot Islanders! Jo jag tackar jag. Vår fjärdelina med Paille - Campbell - Thornton fixade segern åt oss.
Thornton var tillbaks efter sin skada från matchen mot Chicago då han fick sy 40 stygn i fejset och han var spelsugen! Han gjorde 1-0 målet med en sekund kvar av första perioden, assist svarade hans kedjekompisar för.
Campbell gjorde det avgörande målet i andra perioden.

Jag fick mail från en mycket nöjd Storbjörn:


Så enkelt och vackert hockey är egentligen. Jag älskar Bruins fjärdelina!


Last night the Bruins “merlot” line contributed two goals, two assists, fired six shots and blocked two more as the trio of left wing Daniel Paille, center Gregory Campbell and right wing Shawn Thornton helped the B’s bounce back from a disappointing appearance on Broadway with a 3-2 revival against the Islanders.


“Well, we just try to keep it simple and provide energy for the team,” said Campbell (1-1-2, +2 on the night). “Our job is not very complicated.


“We have to work hard, we have to be first on every puck and create chances and be strong defensively.”

 

Jag kan bara hålla med. Fjärdelinan (energikedjan) ser ruskigt het ut och coach Julien gör rätt i att ha snabbskrinnande Paille där istället för Seguin eller Ryder som han har provat under säsongen.

 

Seidenberg stod för Bruins andra mål som betydde 2-1. Knappt en minut senare gjorde så Campbell 3-1 och matchen slutade tillslut 3-2. Islanders rookie Grabner svarade för båda deras mål.

 

Nattens hjältar:

Fjärdelinan och Tim Thomas som stoppade 30 av 32 skott.

 

 

Innan matchen fick Thomas ta emot Elizabeth Dufresne´s trophy, som går till den spelare som varit Boston Bruins bäste i säsongens hemmamatcher.

 

Recchi nådde en milstolpe då han spelade sin 1651:a match i NHL, delad fjärdeplats med Chris Chelios. Kaberle spelade sin 900:e och Horton sin 500:e.

 

 

Nu ligger vi bara två poäng bakom Flyers som är på andraplats i Eastern med två matcher var kvar att spela. Det känns absolut som vi kan ta dem. De har en något svängig form och hittar resten av Bruinsspelarna slutspelsformen som fjärdelinan redan gjort så kan det bli bra det här.

 

Flyers har Buffalo borta och Islanders hemma kvar. Vi har Ottawa hemma och Devils borta kvar.

Jag tror det blir så att motivation slår klass och därmed så vinner Buffalo över Philadelphia imorgon och av bara farten så åker de på torsk mot Islanders.

Vi tar fyra säkra poäng mot omotiverade Senatorer och Djävlar.

 

 

För övrigt så gjorde Anaheims Corey Perry hattrick i natt och har därmed 50 mål denna säsong. Jävligt coolt! Nu knappar han in på Daniel Sedin i toppen av poängligan. Tre poäng ifrån med två matcher kvar. Spännande! Heja Sedin!

 

Zetterberg skadade sig mot helvetes Carolina i natt. Inte bra. Hoppas han kommer tillbaka snart.

 

 

 

I helgen avslutas grundserien. Snart smäller det på riktigt!

 

/Lillbjörn


Det. Går. Så. Långsamt!

Ugh! Den här väntan är outhärdlig. Tre jävla matcher kvar. Tre rätt meningslösa matcher. Förvisso, vinner vi alla tre kvarvarande matcher kan vi gå upp i topp av Eastern. Men då ska Caps och Philly torska sina kvarvarande matcher, och torska hårt. Och som sagt, det kvittar hyfsat lika om det blir Rangers, Sabres eller Habs. Om något så ser jag ju hellre att Bruins går upp mot Montreal i första rundan än något annat.

Men det där blir som det blir. Jag tror inte Bruins framtida framgångar i slutspelet beror på den exakta placeringen i grundserien. Vi spelar slutspel, mer behöver inte sägas. Så för tusan bövlar, låt dessa matcher ta slut nu så det kan sparka igång!



I natt möter Bruins det lite sämre New York-gänget från Long Island. Självklart är det en match som Bruins bara ska vinna genom att sätta ut skridskorna. Men senast åkte vi på en (säsongens mest förnedrande?) förlust. Då var Bruins som bekant helt under isen och det ska icke upprepas. Nu ska här visas var skåpet skall stå. Och det ska vara vinst.

Det är bara lite småpill kvar i laget innan slutspelsuppställningen är klar. Det som tidigare var diskussion om Paille eller Seguin har nu blivit en diskussion om Ryder eller Seguin. Coach Julien har insett att Seguin nog inte ska lira i en fjärdelina, men då måste han isåfall flytta på Ryder. Nu är det ju så att Ryder inte direkt rosat marknaden under säsongen även om han verkar ha vaknat till på slutet. Storbjörn är lite osäker på vad han ska tycka. Seguin är framtid och spännande, Ryder är trygghet och hopp om återfunnen form.



Träningarna verkar peka på att det blir Ryder som tar platsen i tredjekedjan i natt. Och Thomas i mål. Det tror jag dock vad jag vill om, känns som att Islanders är en utmärkt Tuukka-match. Resterande linor är sen gammalt, och det verkar som att superhjälten Thornton är tillbaka med ett respektingivande ärr.



Lucic- Krejci- Horton
Marchand- Bergeron- Recchi
Peverley- Kelly- Ryder
Paille- Campbell- Thornton

Chara- Boychuk
Kaberle- Seidenberg
Ference- McQuaid


Äsch. Låt matchen börja och spelas av nu. Det är så värdelöst att Bruins har tre återstående matcher mot lag som inte har något att spela för. Risk att tappa tempot. Så tänk slutspel gossar! Såsa inte ihop!

Vinn!

/Storbjörn


Bye bye Carolina




Bruins vann skotten i första perioden med 19-5. Ledde med 3-0 i mitten av tredje perioden och hade bevisat för sig själva att de kan vinna mot Rangers, då slappnade vi av och började tänka på playoff. Rangers var smarta nog att ta chansen och spurtade in fem mål.
Detta var antagligen en plan från coach Julien att slippa världens tråkigaste lag Carolina i slutspelet. För självklart ser vi hellre Lundqvist och Rangers i playoff. Här är björnbloggen enig. Som vanligt.



Vi har fyra poäng upp till Flyers och Capitals med tre matcher kvar. Känns som vi blir kvar på tredje platsen i Eastern. Nu kan vi slappna av och se på när Rangers, Sabres och Habs gör upp om vem som ska få slippa möta oss.

Nu har vi kvar att möta Islanders och Senators på hemmaplan och sen sista matchen i grundserien mot Devils borta. Känns inte väldigt spännande då alla de lagen är helt bortspelade från playoff. Men vi får se till att hålla oss friska och ha farten uppe. Är alltid svårt att slappna av i några matcher och sen trumma på igen i ett playoff.
Snurra på manskapet och fortsätt spela fysiskt. Låt Thomas få revanschera sig direkt mot Islanders på onsdag och låt Rask få stå mot Senators. Slå nån på käften.



Hit med slutspel!

/Lillbjörn

Ska vi sabba för Rangers?



Vinna och sikta på en potentiell högre placering och därmed förstöra för Rangers i jakten på slutspel . Eller förlora och behålla tredjeplatsen i Eastern men hjälpa Henke och Co i fighten om de sista playoff-platserna. Det är vad vi Björnbloggare funderar på en dag som denna.

Som bekant har Lillbjörn en liten Rangers-fan tillika Rangersbloggare till kvinnligt sällskap. Och det finns ju inget bättre för Lillbjörn än när Björnarna tofflar till Blåskjortorna. Men samtidigt är det ju så att vi gillar Rangers lite ändå. Klassiskt lag med rätt skön attityd och en galen tränare. Och med den potentiella risken att släppa in världens tråkigaste lag, Carolina, i slutspelet så ser vi ju mycket hellre att Rangers behåller sin slutspelsplats.

Men självklart pratar vi inte om att Bruins ska förlora här. Vi går alltid för vinst och om Rangers ska vinna får de fanimej kämpa för det. Bruins har ju det ganska gott nu med säkrad Northeast-titel och garanterad tredjeplats. Så visst finns det risk för lite mättnad. Fokus nu ligger på att hålla alla björnar friska och glada in i slutspelet. Bland de potentiella förstarundsmotståndarna är det ju jämt skägg också. Habs, Sabres och Rangers bjuder likvärdigt motstånd och rent sportsligt finns ingen anledning att få det ena eller andra. Det enda Bruins egentligen spelar om är större chans till hemmafördel längre in i slutspelet.

Det var en avslappnad och mer lustbetonad träning igår för Bruins innan de drog iväg till det stora äpplet för bortamatch. Det var inga övningar utan bara spel 5-mot-5, 4-mot-4 och 3-mot-3. Lite internmatch alltså. Idag kör de en vanlig morning skate och förbereder sig. Laget är friskt sånär på Shawn Thornton som är ”day-to-day”. Det är svårt att förutse laget i nuläget, men troligtvis ser laget ungefär likadant ut som mot Trashers. De enda rotationerna som jag kan se är på backplats (lirar Hnidy?) och vem som står i mål (får Thomas brösta upp sig mot Lunkan?).

Hursomhelst kan det bli en sjujäkla rolig tillställning. Rangers med press på sig från hela jävla Manhattan och ett Bruins i medgång som kan spela avslappnat. Vi kan väl tro på en hård batalj som avgörs på straffar?



Nu får det vara nog med grundserie. Ge mig slutspel!

/Storbjörn


Northeast säkrad






Thrashers blev ingen lätt match som sagt. Atlanta vann skotten med 30 - 24 och pressade oss till en uddamålsvinst.
Ryder gjorde sitt förtsa mål på 12 matcher när han gjorde det avgörande målet på en straff mitt i sista perioden. Det var Oduya som slashade Ryder när han kom fri som ledde till straffen, a men Johnny.
Tänk om vi kunde få igång Ryder lagom till playoff? Det hade smakat mumma!



Rask var stabil i målet och räddade 22 skott. Recchi och Paille gjorde de övriga Bruinsmålen. Recchi´s mål var hans 576:e i karriären, 19 plats totalt i NHL historien.

I övrigt så vann Brad Marchand NESN´s "seventh player award", vilket går till spelaren som har övergått förväntningarna denna säsong. Grattis Brad.



Nu är Northeast division säkrad och med det också minst tredje platsen i Eastern conference. Detta innebär hemmafördel mot de lag som är mindre rankade. Nu kan vi blicka uppåt och jaga Flyers och Capitals om en ännu bättre placering och kanske behålla hemmafördel längre in i slutspelet.





Nu börjar uppladdningen inför matchen borta mot Rangers på måndag. Jag vill gärna ha Rangers i slutspel istället för Carolina, men jag vill ju givetvis att Boston ska vinna alla matcher. Så..
LETS GO BRUINS!

/Lillbjörn

Lördagsmatch mot Atlanta



Ikväll möter vi avsågade Thrashers, men snacket går om att vi inte ska underskatta dem fast att de inte har något att spela för. Thrashers spelar för äran och lyckades slå Easternledarna Flyers på bortaplan senast.
Detta är fjärde och sista mötet mellan lagen denna säsong. Atlanta vann på straffar senaste gången de möttes.

Det blir första gången vi får möta våra förra Bruinsspelare Blake Wheeler och Mark Stuart som byttes bor mot Rich Peverley vid tradedeadline.
Wheeler har varit lite av en favorit för egen del, med sitt fysiska spel och sitt skarpa skott. Men högerskytten Wheeler och den stabila backen Stuart offrades då Bruins behövde löneutrymme för att ta in PP-experten Kaberle från Toronto.


Blake Wheeler                             Mark Stuart


Bruins behöver ett poäng mot Thrashers eller att Habs förlorar mot Devils för att knipa seriesegern i Northeast. Habs har fortfarande en teoretisk chans att ta seriesegern från oss, men det kommer inte att ske och vi kan nog också räkna med att sluta trea i Eastern. Det intressanta är vilka vi får möta i första rundan. Björnbloggarna hoppas som ni vet på ett hatmöte mot Habs.

Hnidy ser ut att komma till spel efter sin skada och tar med största sannolikhet Kampfers plats i backuppsättningen. Thornton har fortfarande halva ansiktet i stygn och spelar troligtvis inte.
Vi får se om Rask kliver in i målet istället för Thomas och det ryktas också om att Boychuk tar tillbaka en av backplatserna. Det gäller att lufta spelare inför playoff!
Annars mönstrar vi ungefär samma lag som senast mot Toronto.


Shane Hnidy


Jag hoppas Bruins är taggade inför den här matchen och bjuder upp till kamp. De får ta med sig spelet från andra perioden mot Toronto senast. Då spelade de en fartfylld och anfallsglad hockey.
Troligtvis så följer varken jag eller Storbjörn matchen live då båda är upptagna på olika håll. Men en matchrapport kommer i vilket fall imorgon.




GO! GO! BLACK AND GOLD!

/Lillbjörn

Förlust på straffar...



Nä, Peverley hade inte chansen att avgöra, han hade chansen att kvittera i sista straffrundan, men Reimer räddade. Seguin sköt vår första straff, miss över. Ryder sköt vår andra straff, miss över. Bra. Dumheter.

Thomas räddade en straff som Toronto fick i OT, Kampfer stack klubban i nyllet på Grabovski.

Det var en väldigt bra match och det var synd att vi inte kunde vinna och därmed säkra Northeast division. Vi får göra det på lördag mot Atlanta istället.

Nu är denna björnbloggare trött och lämnar in.

/Lillbjörn

Straffar avgör!

Vi hade ett PP  den sista minuten och hade några hårda skott. Men vi lyckades inte få in pucken.

Kapten Chara spelade nästan hela OT.

Nu blir det straffar!

Peverley kommer avgöra.

/Lillbjörn

North to south i tredje

Lupul lyckas överlista Thomas. 3-3. Järnspikar.

En härlig period, fram och tillbaka. Bruins har varit nära. 34-25 i skott till Boston.

Nu kör vi OT!

/Lillbjörn

Det exploderar i andra!



JADÅ!
Det är fysiskt, det är griningt, efter varje avblåsning är det gruff. Det är det här spelet Boston Bruins anno 2010/11 kan bäst.

Det började åt helvete då kapten Chara drar på sig en utvisning. Men istället för ett PP mål för Toronto så får Marchand pucken och får igång benen ordentligt, han trycker sig framför en efterhängsen Leafsback och fintar bort Reimer i mål. 1-1! Shorthanded! Marchands femte för säsongen. Bra rookie-år får man säga.

Sen hinner det bara gå en minut så gör vår första femma matchens mål i ett fint klapp-klapp spel genom hela banan. Horton - Lucic - Krejci - MÅL! 2-1!

Det enda sättet man kan göra mål på Thomas är tydligen olyckliga studsar på hemmaspelare och genom en skridsko. Lupul fixar 2-2 i PP.

3-2 skjuter Ference från sargen, målvaktstabbe. Fin kontring från Bergeron och Marchand leder till målet.

Komisarek är genomgående skitkaxig och retar tillslut upp Lucic så pass mycket att han i nästa byte hamnar i regelrätt rallarslagsmål med Torontos "tuffing" Rosehill. De hamnar i klinch och vevar på, helt plötsligt släpper de varandra och ställer sig i boxarställning. Skitcoolt och helt barnvänligt. Ta med era barn och se hockey, det är så man skapar män. Eller ja.

Mycket utvisningar får vi se. Inga mål i PP för Bruins dock.




Toronto försöker få in mycket folk framför Thomas. Det gäller att hålla rent framför mål i tredje!

Ryder sköt i stolpen efter Bruins 2-1 mål.

Chra för Norris? Nä, den ska Lida ha.

Nu startar sista perioden!

/Lillbjörn

Maple Leafs - Bruins efter första



Bruins har baksmälla efter den fina matchen mot Chicago sist. Vi har inget pucktempo, ingen fart, ingen intensitet och vi jobbar inte klart situationerna. Två onödiga utvisningar har vi åkt på när grabbarna inte orkar åka skridskor, hooking, den lataste utvisningen.
Leafs har mer vilja, de ska göra ett sista försök att ta en slutspelsplats. Men man märker att de inte har samma kvalitéer som Bruins i ren hockeytalang. Fast att Bostonspelarna ser mer eller mindre ointresserade ut så håller vi ändå spelet uppe.

Thomas står i mål och har tagit 9 av 10 skott. Torontos mål styrs olyckligt på Kaberle och ställer Timmy totalt. Samme Kaberle hade Bruins bästa chans i slutet av perioden i ett PP, han fick en crosspass och sköt skarpt, men över. Hoppas att han kan få en vinst mot sitt gamla gäng.

Kessel är kaxig och kommer få stryk i andra perioden.

Kampfer spelar istället för Boychuk idag. Har dragit på sig en två minutare för hooking, men annars varit lika medelmåttig som resten av laget.

Coach Julien får ryta i och säga åt grabbarna att röra på benen och spela mer fysiskt, "the bruin way".

Jag tror vi ändå kan vända det här och motbevisa talesättet: "motivation slår klass".

Gunnarsson fick assist på Schenn´s tur mål. Jepp.

Det är dags för Bergeron att få sätta en strut idag.

Strax börjar andra.

/Lillbjörn


RSS 2.0