Nu händer det



Vi är framme vid ögonblicket vi febrat efter under så lång tid. Det händer. Det händer! Sällan har Storbjörn varit mer uppspelt.

Så vad säga om nattens batalj? Allt har redan sagts egentligen. Och när det är slutspel så spelar det egentligen ingen roll hur säsongens matcher har slutat. Canadiens har slagit oss fler gånger ja, men vi har känslomässigt större vinster (senaste 7-0 svider nog fortfarande). Men vad betyder det nu? Nada, zipp, nothing.

Det som betyder någonting är rivaliteten mellan klubbarna. Det är det som är bränslet i den här serien. Det är trettiotredje (33:e) gången lagen möts i slutspelssammanhang. Ingen vill förlora. Ingen vill vika sig en tum. Så det blir helt enkelt en jävla holmgång. Det är knappast någon som kommer att lägga fingrarna emellan här. Det blir fullt ställ från början och, förhoppningsvis, väldigt fysiskt.

För blir det en fysisk serie, då vinner Bruins. Vi har ett tuffare lag helt enkelt. Men vad är det vi ställs emot egentligen? Tja, ett hyfsat jämnt lag. Speedig offensiv. Bra målvakt. Och vad har vi att svara med då?



Jo. Ligans bästa målvakt, med mustasch!!! Ett givet sätt att blidka Björnbloggare.  I övrigt? Jämnt och djupt lag (alla kan göra mål). Vansinnigt tungt försvar med spetskompetens i Kaberle. Och en sjujävla revanschlust efter förra årets pinsamma sorti.

Det är förutsättningarna. Men när pucken släpps betyder det som sagt väldigt lite. Då gäller det att stå upp och våga spela så bra som vi kan. Att åka mest skridskor och jaga varje puck. Bruins har i sina stunder uppträtt tafatt utan någon egentlig anledning. Deras största fiende är egentligen dem själva.

Så jag är nervös. Jag vet inte hur björnarna kommer att spela i natt. Är de det Bruins jag älskar eller en halvblek kopia? Får de slutspelsfrossa? Jag blir kallsvettig bara av att tänka på det.

Men bort med negativa tankar nu! Bruins är, faktiskt, ett bättre lag än Habs. Och det går inte att understryka nog vikten av en första seger på hemmaplan. Medvind här och allt kommer att bli bra.

Slutspelstruppen spikades under de sista omgångarna och det här är de som ska göra det:

Lucic- Krejci- Horton
Marchand- Bergeron- Recchi
Kelly- Peverley- Ryder
Paille- Campbell- Thornton

Chara- Boychuk
Kaberle- Seidenberg
Ference- McQuaid

Thomas



Känns inte så dumt va? Känns som ett rätt bra lag va? Ja för fan!

Det här kommer bli en hejdundrade rolig matchserie. Allt är upplagt för en episk uppgörelse.  Det brakar igång i TD Garden kl. 01.00. Jag kommer att vara uppe. Det förstör min morgondag, men det må så vara.

Vad återstår att säga? Låt oss plocka fram Dropkick Murphys numer bevingade ord: ”Drop the puck, it’s time to go!”



/Storbjörn


Kommentarer
Postat av: Lillbjörn

JA! Men JA!

2011-04-14 @ 21:10:11
URL: http://bruins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0