Round two: Fight!

Bruins spelar bara episka, ödesmättade serier. Först slår vi ut ärkerivalen från Quebec i en gastkramande och galen serie om sju matcher. Och vilka ställs vi mot? Jepp. Det Stora Spöket från förr. Just det lag som förr året åsamkade Bruins den hemskaste förlusten i mannaminne. Philadelphia Flyers. Dags för revansch.

Bild från Days of Y'Orr

Det trätas om förra årets matchserie är positiv eller negativ för Bruins. Vissa hävdar att vi lärde oss en läxa och är revanschsugna som fan. Andra hävdar att så fort det bär emot så kommer spöket tillbaka och vi viker ner oss.

Stor skillnad mot för förra året dock! Då var Bruins favorittippade och skulle bara vinna den här serien. Och det såg ju löjligt bra ut till en början också. Men det raserades. I år är snarare Philly favoriter, och det är de som ska visa att de är andra-seedade i Eastern.

På förhand känns serien sjukt jäkla jämn. Tittar man på lagdel för lagdel så är det väl bara i mål som Bruins bör ha en fördel, då Flyers roterat på tre målvakter den första serien. Men de har landat i Boucher, vilket de nog borde ha gjort från början. Och han steppade upp och var bra. Så de är inget jätteövertag här. Defensivt så ska väl Bruins vara lite bättre, men med Chris Pronger tillbaka så är Flyers livsfarliga igen. Offensivt är det på pappret lika, men Flyers har gjort fler mål i slutspelet hittills och dessutom i powerplay.

Bruins har uppenbarligen funderat en hel del på sina special teams sedan Horton pangade in avgörandet i OT senast. Det har tränats PP och även boxplay. För vi har inte varit bra när det fattats en spelare på plan, oavsett lag. Det här MÅSTE bli bättre.

Hur som helst känns det här som en annan slags serie än den mot Montreal. Habs var kvicka och väntade på spelvändningar. Philly och Bruins har ett  mer liknande spel med enkelt, hårt och lite grisig inställning till hockey. Det kan självklart bli helt fantastiskt! Det kommer smälla och om Chara och Pronger möts i en open-ice tror jag att det kommer orsaka jordbävningar efter hela USA:s östkust.

Lagom till Valborg bjuds ju även svenska Bruinsfans på en matinématch som börjar så tidigt som 21.00. Försök att inte vara för fulla och titta till matchen. Det kommer att bli hejdundrande roligt. Ingen idé att spara på krutet. Ut och kör över de jävlarna från en stad som kallas nått så löjligt som The City of Brotherly Love. Ha!

Ikväll börjar vi döda spöket.



/Storbjörn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0