Ska vi sabba för Rangers?



Vinna och sikta på en potentiell högre placering och därmed förstöra för Rangers i jakten på slutspel . Eller förlora och behålla tredjeplatsen i Eastern men hjälpa Henke och Co i fighten om de sista playoff-platserna. Det är vad vi Björnbloggare funderar på en dag som denna.

Som bekant har Lillbjörn en liten Rangers-fan tillika Rangersbloggare till kvinnligt sällskap. Och det finns ju inget bättre för Lillbjörn än när Björnarna tofflar till Blåskjortorna. Men samtidigt är det ju så att vi gillar Rangers lite ändå. Klassiskt lag med rätt skön attityd och en galen tränare. Och med den potentiella risken att släppa in världens tråkigaste lag, Carolina, i slutspelet så ser vi ju mycket hellre att Rangers behåller sin slutspelsplats.

Men självklart pratar vi inte om att Bruins ska förlora här. Vi går alltid för vinst och om Rangers ska vinna får de fanimej kämpa för det. Bruins har ju det ganska gott nu med säkrad Northeast-titel och garanterad tredjeplats. Så visst finns det risk för lite mättnad. Fokus nu ligger på att hålla alla björnar friska och glada in i slutspelet. Bland de potentiella förstarundsmotståndarna är det ju jämt skägg också. Habs, Sabres och Rangers bjuder likvärdigt motstånd och rent sportsligt finns ingen anledning att få det ena eller andra. Det enda Bruins egentligen spelar om är större chans till hemmafördel längre in i slutspelet.

Det var en avslappnad och mer lustbetonad träning igår för Bruins innan de drog iväg till det stora äpplet för bortamatch. Det var inga övningar utan bara spel 5-mot-5, 4-mot-4 och 3-mot-3. Lite internmatch alltså. Idag kör de en vanlig morning skate och förbereder sig. Laget är friskt sånär på Shawn Thornton som är ”day-to-day”. Det är svårt att förutse laget i nuläget, men troligtvis ser laget ungefär likadant ut som mot Trashers. De enda rotationerna som jag kan se är på backplats (lirar Hnidy?) och vem som står i mål (får Thomas brösta upp sig mot Lunkan?).

Hursomhelst kan det bli en sjujäkla rolig tillställning. Rangers med press på sig från hela jävla Manhattan och ett Bruins i medgång som kan spela avslappnat. Vi kan väl tro på en hård batalj som avgörs på straffar?



Nu får det vara nog med grundserie. Ge mig slutspel!

/Storbjörn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0