Storbjörn tippar första rundan

Ja jävlar. Nu börjar det. Knappt så att man tror det. Äntligen är det den där tiden på året. Pulsen går upp, man ler lite mer och tillbringar onyttigt mycket tid att surfa efter NHL-nyheter som man redan läst på sju andra ställen. Det är slutspelstider kära vänner!



Då Bruins inte spelar förrän imorgon tänker Storbjörn här ge sin syn på övriga bataljer i första rundan. En snabb avstämning med Lillbjörn visade att vi hade olika syn i vissa matcher. Men skit i det, han sitter och dricker gratis vin på nån jäkla kursgård, så då är fältet fritt för mig att breda ut mig i mina åsikter. En längre pregame och diskussion om Bruins serie mot Habs kommer i morgon (eller så skiter vi i det då det redan matematiskt är uträknat att Boston tar hem hela skiten).

Så, då kör vi. Så här slutar övriga matcher i första rundan:

EASTERN CONFERENCE

Capitals – Rangers
De heroiskt kämpande Rangers är självklart ingen munsbit för Bäckis och gossarna från huvudstaden. Och en glödhet Henke, en pånyttfödd Drury och kanske en slutspelssugen Gaborik kan ställa till det. Men jag betvivlar det. Henke kommer slita som ett djur och säkert att fixa någon seger åt Blueshirts, men det räcker liksom inte. Capitals har ”gått dåligt” hela säsongen, Bäckis och Ovie har inte levererat, de har ingen given förstamålis, Mike Green har varit ett skämt. Men. De vann ändå hela jävla Eastern. Så det är klart de tar hem det här. Faktum är att Caps på sätt och vis känns farligare än någonsin, just för att de spelat mer defensivt och inte spelat vilda västern hockey. Det blir ingen slakt, snarare målsnålt och kärvt, men en klar vinst till huvudstaden.

Storbjörn säger: 4-1 Capitals



Flyers – Sabres
Broad Street Bullies såg smått omöjliga ut under större delen av säsongen. Men precis lagom till slutspelet gick de in i en formsvacka. Samtidigt har deras motståndare från Buffalo spelat upp sig och seglade tryggt in på en slutspelsplats. De känns onekligen farliga. Och Ryan Miller är verkligen en kille man kan hålla sig i när det blåser. Flyers har ju också målvaktsproblem och jag vet inte ens vem de ämnar ha som förstamålis när de går in i slutspelet. De verkade ju nästan i panik hämta upp förra årets succéman Leighton (fan ta honom) från farmarligorna. Inget bra betyg till Boucher och Bobrovsky. Trots allt detta tippar jag Flyers. Svag avslutning eller inte, Philadelphia har ett bättre lag. Slutspel är en annan sak än grundserien och jag tror att Flyers rutin och tyngd avgör här.

Storbjörn säger: 4-3 Flyers



Penguins – Lightnings
Gänget från stålstan lider såklart av att inte ha Crosby och Malkin friska. Men även om de haft nämnda herrar i laget så vette fan om jag skulle ha tippat vinst till Pens ändå här. Tampa Bay har fått lite ordning på laget och har ju en livsfarlig offensiv med Stamkos, St.Louis och Lecavalier. Samtidigt spelar de disciplinerat i defensiven. Penguins har ett bra kollektiv och en målvakt i Fleury som kan rädda en och annan match. Men jag tror, och hoppas, på att Bolts tar hem det här.

Storbjörn säger: 4-2 Lightnings



WESTERN CONFERENCE

Canucks – Blackhawks
Självklart en oerhört spännande serie. Årets vinnare av President Trophy mot regerande Stanley Cup mästarna. Som jag sagt tidigare så är Hawks ett bra mycket bättre lag än vad deras slutgiltiga tabellplacering visade. De har kvar sina stjärnor i Toews och Kane och de har en het rookiemålis i Crawford. Men mot ett Canucks som toppar i princip alla statistiklistor och har NHL’s poängkung i laget? Nej, där räcker inte Blackhawks till. Inte ens flera skador på viktiga spelare har lyckats rubba ångvälten från Vancouver i år. Och de har en OS-hjälte till målvakt i Loungo. Klart de får gå in med den stora favorithatten på sig. Det blir tredje gången gillt för Canucks.

Storbjörn säger: 4-1 Canucks



Sharks – Kings
Förra året lyckades till slut Sharks övervinna sitt slutspelsspöke en smula i alla fall. Och det kommer de ha nytta av. På sätt och vis påminner Sharks om Capitals i år. De har inte varit lika dominerande, men har legat och lurat som…ja…hajar. De har ett sjukt bra lag och en Stanley Cup-vinnande målvakt i Niemi. Kings å andra sidan har tappat både Kopitar och Williams och nyförvärvet Penner från Oilers har inte rosat marknaden sen sin deadline-övergång. Det här kan bli en sweep.

Storbjörn säger: 4-0 Sharks



Red Wings – Coyotes
Det här är en svår en. Detroit har ju som vanligt rutin så det räcker till ungefär tre vanliga NHL-lag (snittåldern är nästan 47 år). Och de har slutspelslirare som brukar kliva fram såhär års. Men två saker krånglar till det. Dels är Zetterberg skadad i underkroppen, och han har varit Wings MVP i år, och dels så tror jag inte ett dugg på Howard som en Stanley Cup-vinnande målvakt. Coyotes kan gå in utan speciellt mycket press på sig. Och de har ett bra försvar med Keith Yandle och målis-Bryzgalov i spetsen. Läge för stenhård batalj tror jag. Men jag kan inte se annat än att Red Wings, i kraft av hemmaplan, tar hem den här serien.

Storbjörn säger: 4-3 Red Wings

Sing it with me: "You've got a friend in me"

Ducks – Predators
Ankor som spöar rovdjur? Har väl aldrig hört på maken. Som många andra påpekat så är det här en kamp mellan giftig offensiv och stark defensiv. Ducks har en dynghet Perry, uppbackad av Getzlaf och Finska Blixten. De ska försöka ta sig igenom Nashvilles snortäta försvar med en finsk herre vid namn Pekka Rinne som sista utpost. Historien har lärt oss att det är stabila försvar som vinner i Stanley Cup. Och tamejfan om det inte blir så här också. Hörnqvist kliver fram och blir hjälte. Countrygrabbarna går vidare!

Storbjörn säger: 4-3 Predators



Så blir det. Bara att lägga era tips. Frågor på det?
/Storbjörn


Kommentarer
Postat av: Lillbjörn

Väldigt bra tippat Storbjörn. Men som sagt.. Jag säger Pittsburgh och Buffalo. Båda pga bättre målvakter. Philadelphia har skit på målvaktsidan och Lightnings kommer knäckas av Penguins playoff-rutin.

Ikväll smäller det på riktigt!

2011-04-14 @ 12:33:10
URL: http://bruins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0