The deep breath before the plunge

Vi låter Gandalf inleda med ett ödesmättat citat från Sagan om konungens återkomst. För det är vad det handlar om nu, ett stort andetag innan det brakar loss i en episk slutspelsomgång mot Habs.



Personligen känns nattens match mot Devils mer som en stor gäspning än ett andetag. Men det må så vara. Matchen ska spelas. Även fast den betyder absolut ingenting. Det märks också på att Bruins väljer att vila några lirare. Recchi och Chara är kvar i Boston och tuggar taggtråd inför slutspelet. Thomas kommer självklart att sitta på bänken och gotta sig åt att ha slagit Haseks rekord i räddningsprocent. .9382. Sinnessjukt. Att ha en stekhet Tim Thomas känns som den stora skillnaden mot för förra året. Då hade han en mellansäsong och Tuukka fick ta ett för stort ansvar. I år är han bättre än någonsin. Och det här är hans år.

De här ändringarna innebär att Seguin lirar i andralinan och Hnidy lirar i tredje backpar. Tuukka i mål. Allt känns logiskt. Det verkar bestämt nu att det blir Seguin som får vara healthy scratch i inledningen av slutspelet. Men nog om den här skitmatchen som vi inte bryr oss om.

Som Lillbjörn glatt meddelade i tidigare postningar så är det Habs som står för motståndet i första omgången av slutspelet. Jag kan inte ens förmedla i ord hur kul det är. Den här säsongen har varit en enda lång uppladdning för ett slutspelsmöte. Blodbad med utvisningsrekord, Chara som drog på sig hela NHL’s hat för att han råkade putta in en liten franskkanadensare i sargkanten och allmänt stenhårda matcher. Hatet de gamla rivalerna emellan har nog inte varit större på många år.



Rent sportsligt är också Canadiens ett bra val för Boston. Bruins är som bekant ett jäkligt fysiskt lag och de är som bäst när de åker skridskor, tacklas, är först på pucken och skjuter mycket. Old time hockey. Bruinshockey. Och jag tror inte att Canadiens riktigt har kraften att stå upp emot ett blodtörstigt gäng av björnar. Både Rangers och Sabres känns som mer kämpande lag som på ren inspiration kunde ha ställt till det för Bruins. Så det blir nog bra det här.

Men det blir självklart ingen lätt resa. Det ska vi inte tro. Jag vågar inte ens tippa hur matchserien ska sluta. Det blir till att ta match för match.

Storbjörn är så jävla uppspelt inför det här. Klockan tickar och nästa vecka börjar det. Känns helt surrealistiskt. Men det är det här som Björnbloggen finns till för. Att följa Bruins väg mot stora segrar. Var med nu alla Bruinsfans i Sverige (hur många är vi?). Samlas kring det här som vi väntat på och det här laget som känns så stabilt, jämnt och revanschsuget från förra året.

Nu spelar vi av den här. Och sen…så är det dags.



/Storbjörn


Kommentarer
Postat av: Safetydevice

Ja, hoppas Bruins kör över Canadickerna nu!

2011-04-12 @ 20:33:51
URL: http://bloggen.fi/puckatochsargat/
Postat av: Storbjörn

Oh ja. Som vi ska! Kan bli en episk serie som sagt.

2011-04-13 @ 09:30:11
URL: http://bruins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0