Uppryckning!



Habs vinner alltså första kampen i denna matchserie, 2-0 slutade det och ilskan var stor.

Ett tidigt mål från Habs och sen blev det styrspel från Montreal och frustration från vår sida. Price höll tätt och såg bra ut och släppte få returer, men han fick stor hjälp från Bruinsspelarna som av någon anledning vägrade stå framför mål. Så fort de fick in en "Holmström-röv" framför näsan på Price så blev det farligt. Då såg Price lika dödlig ut som vilken halvbra målis som helst.
Kontentan är alltså: IN FRAMFÖR MÅL. För helvete.

Jag och Storbjörn smyganalyserade matchen efter varje period via telefonsystemet och båda såg samma sak: Ett Bruins som inte var sitt vanliga jag, de ska komma med fart och tyngd, gå rakt på mål, stanna kvar framför mål och ta returer.
Vi fick se vårat lag bli fysiskt och spelmässigt utsyrda mot sargerna, "björnarna" cirkulerade, tappade puck, sköt från blå utan folk framför mål. Det gick väl bara att känna igen fjärde-linan som spelade sitt enkla spel - lägg in, jaga, in på mål.
Jag vill se Horton trampa in från kanten och avfyra sitt skott medan Lucic går hårt på mål och med en släpande Krejci! Så har vår första-lina gjort så många mål denna säsong. Det fick vi se intet av.

All heder till kapten Chara som skjuter och skjuter och skjuter. Alla lag vet att han kommer skjuta hårt. Varje gång. Här borde det finnas någon form av variant. Skott för styrning efter isen? Diagonalpass? Skott i sarg bakom mål för att få en vinkel från andra sidan? Eller så skjuter han tills det inte finns några motspelare kvar. Det fick både Kostitsyn och Moen erfara.

Marchand var het! Men det var en kväll då puckarna var färgad blå-röd och inte svart-guld, inget studsade rätt. I vanliga fall skulle han satt dit den på diagnolpasset från Kaberle, det var helt öppet, Price var borta, men ack och nej. Han sätter ett på lördag istället. Jodå!

Lucic höll på att sätta ett Bobby Orr mål! Jag reste mig upp från soffan och skrek "Bobby"! Men också denna gång blev det inget jubel. Det hade varit så sjukt coolt om han hade gjort en "Orr"!


Lucic håller på att göra en "Orr"


Nu laddar vi om och spelar som vi brukar på lördag! Jag tippar på att Thornton eller Campbell tar en tidig fight och väcker grabbarna. Det är ju för fan playoff!



GO! GO! BLACK AND GOLD!

/Lillbjörn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0