Bytesdödslinje

Jaha.

Varje år ser man fram emot trading deadline likt ett barn inför julafton. Och allt som oftast finner man att man bara fått mjuka paket och allt känns lite värdelöst. Man hoppas på de stora smaskiga traderna som ska rita om hela jäkla NHL-kartan, men allt som oftast blir det lite småduttande här och där.

Nå, nu ska vi inte klaga alltför mycket. Bruins fixade ju sina hårda paket i god tid innan dödslinjen. Dagen bjöd på mindre förflyttningar då Bruins fick David Lailberte och Stefan Chaput från Anaheim Ducks i utbyte mot Brian McGrattan och Sean Zimmerman. Alla huserar i AHL så det gör väl varken från eller till den här säsongen.

I en sistaminutentrade skickade också Bruins iväg rättigheterna till Elitserieskyttekungen Mikko Lehtonen och Jeff Penner till Minnesota i utbyte mot ryssmålisen Anton Khudobin som mest huserat i AHL. Då Lehtonen inte kom överens om något kontrakt med Bruins förra sommaren och därför hamnade i Skellefteå så känns det väl lika bra att han kanske får chansen i Minnesota. Men jag ger mig fan på att han drar över och blir skyttekung i Wild.

Hur som helst. Bruins står starkare än innan sina byten anser jag, även om det självklart var ledsamt att säga adjö till Blake Wheeler (coolaste Bruinsnamnet sen Chuck Kobasew).

Kikar vi på de andra lagen så är det väl mest Kings och Caps som verkligen gjorde skillnad innan the line of death. Dustin Penner kan nog uträtta både ett och annat i L.A. som plötsligt ser lite smygfarliga ut. Arnott och Bruinsbekantingen Wideman till Capitals ger dem välbehövlig rutin och stabilitet (även om de kanske mest behövde en riktig målvakt, vafan släppte inte Florida Vokoun för?). Att inte Rangers gjorde några idiotbyten förutom McCabe chockerar självklart, det kändes som att Brad Richards var på väg men han landar nog i NYR till sommaren som free agent. Andra roliga saker var att lillskvätten Samsonov landade i Panthers, vad han nu ska göra där, och att gamle Brynäshjälten (nej inte Timrå, möjligtvis Njurunda) Fredrik Modin gick till Flames.

Ur konkurrentsynpunkt kan ju bara Bruins skratta åt att Montreal inte gjorde ett dugg för att förstärka. Känns som att en Northeast-seger är given. Nu gäller det bara att få ihop de nya lirarna fram till slutspelet och sätta ett grymt powerplay med Kaberle.

Så blir det nog bra det här.

/Storbjörn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0