Äntligen!



Äntligen en seger! Efter fyra raka förluster, den längsta förlustraden i år, så kom segern borta mot Columbus Blue Jackets. Men det satt hårt inne. Det blev tillslut straffläggning där vi drog det längsta strået genom ett fint mål av vår kära rookie Seguin och genom att Rask spikade igen.

Man kan ju undra lite över hur Julien tänker då han sätter in Rask i en ändå rätt svår bortamatch. Men som Storbjörn har varit inne på så har ingen av målvakterna varit speciellt bra just nu och Tuukka måste ha gjort bra på träningarna. Densamme var riktigt bra mot Blue Jackets och motade 34 av 36 skott och en del var riktigt svettiga. Speciellt när en olycklig sargretur ställde hela Bruinsförsvaret och Dorsett blev helt fri med felvänd Tuukka, då svarade den finske burväktaren med en blixtsnabb sidförflyttning och räddade hela dagen.




På tal om räddningar så räddade Kaberle ett givet mål på mållinjen i OT. Tack för den Tomas.

Framåt svarade Peverley för ett väldigt elegant short handed i sista perioden som ledde fram till 2-2. Han fick pucken vid eget blå och lurade upp Tyutin duktigt, sen rundade han Mason i Columbusmålet. Vackert!
Krejci gjorde Bruins första mål efter en styrning på Charas stenhårda slagskott.

Columbus vann skotten med 36 mot 29, men med en storspelande Rask i målet och att vi lyckas ta vara på våra chanser offensivt så får vi med oss två härliga poäng. Vinsten smakar samtidigt ännu bättre då Montreal förlorade mot Washington med 4-2, Marcus Johansson gjorde två mål för Capitals. Härligt!



Som ni ser ligger Boston fem poäng före Montreal just nu och med en match mindre spelad ser det bra ut igen. Vi ska vinna North East Division.
Capitals går som tåget just nu och Flyers får passa sig om de vill vinna Eastern conference.

Publiken fortsätter bua åt kapten Chara, vidrigt! Han är världens snällaste björn, han kan ju inte rå för att han är skitstor och att töntiga Habs-spelare dör när han ger dem en björnknuff. Pinsamt.

Nu laddar vi om och siktar in oss på Nashville borta på torsdag. Predators ligger för nuvarande bara en poäng från slutspelsplats i Western conference så förvänta er en stenhård kamp på isen! Björnen ska äta rovdjur.

/Lillbjörn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0