Pregame Bruins at Toronto



Det är dags att åka till Toronto och se löven falla. Detta blir en intressant match då Toronto jagar en slutspelsplats och Boston försöker hitta formen och hålla Montreal bakom sig i serien. Båda förlorde sina senaste matcher, Boston helt onödigt i OT mot Nashville och Toronto förlorade mot Florida med hela 4-0.

Alltid härligt med ett original six möte. Mycket historia och klassiska matcher lagen emellan. Men fokus ligger på hur det gått mellan dem denna säsong. Fyra matcher har spelats hitills med två vinster var. Senast vann Toronto i TD Garden med 4-3 och Bruins blev utbuade av hemmapubliken. Då spelade Tomas Kaberle för Maple Leafs, denna gång bär han svartgult. Det ska bli otroligt intressant att se hur han blir bemött av sin tidigare hemmapublik. Jag hoppas att han får sätta en kasse (i så fall sin första som brunbjörn) och avgöra matchen. Antiklimax. Kul.
Vi får också se förre Bruinsspelaren Phil Kessel som var elak nog att göra två mål mot oss senast och vinna matchen för Leafs. Det gillas inte!



Får se vem coach Julien väljer som målvakt i matchen. Tuukka har fått stå de senaste matcherna och gjort det bra, men Thomas har utmärkt statestik mot Toronto och släppte bara in ett mål senast de spelade mot dem på bortaplan. Jag tror vi får se en spelsugen Timmy i buren och han kommer sälja sig dyrt. Det är dags att börja toppa formen!



Marchand är fortfarande avstängd efter sin armbågstackling. Så vi får nog se ungefär samma kedjor som sist och vi får hoppas på att Seguin gör mål igen. Ta chansen pojkhalva!
Nu har Bergeron hittat kassen igen och det lovar gott. Lucic ser fortfarande het ut och kommer få utdelning mot Leafs. Eller så tar han en fight. Helst både och.

Inga slagsmål alls förra matchen mot Predators. Inte så konstigt då det inte finns någon form av rivalitet mot låtsaslaget från Nashville. Ligans fulaste tröjor efter Florida Panthers. Pinsamt.

Nu är det bara hoppas att Rangers gör sitt i natt och knäpper Habs på nosen (står 5-1 till Rangers i skrivande stund, det ser bra ut!) och vänta in Toronto-matchen imorgon. Ladda gärna med någon form av skinka och en öl eller två. Det är ju banne mig lördagsmatch!


"We have to get sharper in our decision making because right now it is becoming too costly for us," coach Claude Julien efter Nashville-matchen.

/Lillbjörn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0