Chara vs. Pacioretty & Bruins vs. Sabres



Ok, vi måste börja med att diskutera den stora snackisen i NHL de senaste dagarna. Kapten Charas tackling på Max Pacioretty. Habs-killen dängde som bekant huvudet rakt in i hörnet av plexiglaset i slutet av avbytarbåset efter att ha kämpat med Chara om pucken efter sargen. Hjärnskakning och kotfrakturer blev resultatet.

Chara fick matchstraff direkt och sedan dess har diskussionerna mest handlat om hur många matchers avstängning han skulle få. Idag kom beslutet från NHL: ingen avstängning. Uppenbarligen litar de på Big Z när han säger att det inte var avsiktligt, och uppenbarligen hittar de inget i videomaterialet som talar om motsatsen.

Det har givetvis tagit hus i helvete i Montreal. Både fans och spelare uttrycker sin avsky mot Chara, i deras ögon så var det självklart fullkomligt medvetet att drämma Pacioretty skalle in i ett hörn och riskera hela hans karriär. Även huvudpersonen själv uttalar sig från sjukhussängen att han är ”äcklad” över NHL:s agerande och att han är säker på att Chara styrde hans huvud mot hörnet.

Chara uttrycker givetvis sitt medlidande men menar fortsatt att det inte var meningen utan en oturlig olycka. Som Bruins-fan litar man självklart på Kaptenen, och jag tror inte för ett jäkla ögonblick att han var ute efter att skada. Chara är stor och fysisk, han jagade pucken, han tryckte undan Pacioretty och olyckligtvis var det på helt fel ställe. Det finns många idioter i NHL som spelar fegt och farligt. Chara är inte en av dem. Han proppar sina motståndare ordentligt, tro fan det när han har de fysiska förutsättningarna han har. Men att medvetet smacka in en spelare i ett hörn sådär, så utstuderat ondskefull är inte Chara. Inte när han dessutom har lagkamrater som Savard och Bergeron som själva råkat  ut för allvarliga hjärnskakningar.

Hursomhelst, dömt är dömt. Chara kommer att vara (ännu mer) hatad i Montreal. Pacioretty kommer förhoppningsvis komma tillbaka i god form. Och rivaliteten mellan Bruins och Canadiens ökar ännu mer. Möts de i slutspelet så kan det bli riktigt blodigt.

Men nu till kvällens match!



Bruins tar emot Buffalo Sabres i Garden i natt. Ett Sabres som ryckt upp sig på slutet, tagit in gamle Bruins-talangen Brad Boyes och de går bra. De har hugg på sista playoff-platsen i Eastern Conference. Och Bruins är lite luggslitet efter en snöplig OT-förlust mot Pens och en pinsam match mot Montreal (nu pratar vi aldrig mer om den). Det är helt enkelt en viktig match, som alla matcher är när det återstår blott 16 bataljer.

Buffalo har sin överlevnad att spela för, Bruins spelar för att återta sin andraplats i Eastern och hålla Montreal på avstånd. Så nog fan får man kräva motivation från båda lagen.

Bruins spel har hackat de två senaste matcherna. Speciellt PP har varit pinsamt ineffektivt. Kaberle har kommit in för att få mer rörelse i PP, men istället har det blivit löjligt förutsägbart med enbart Kaberle-pass till Chara som löder från blå. Skärpning och fullt deltagande från alla lirare krävs!

För att ytterligare skaka om laget så verkar coach Julien ha vaskat om i kedjorna en smula inför matchen, i alla fall om man ser till den senaste träningen. Då har Rich Peverley gått upp och tagit Recchis plats i kedjan med Bergeron och Marchand. Känns synd att splittra den kedja som varit så ruggigt bra så länge. Men något måste göras och Peverley är kanske för bra för en tredjelina. Han har speeden och kan göra mål, så det känns inte helt tokigt. Och på något sätt myser jag över att se Recchi och Ryder i samma kedja.



Dessa kedjor lirade under onsdagens träning och ser ut att starta nattens match:

Lucic- Krejci- Horton
Marchand- Bergeron-Peverley
Recchi- Kelly- Ryder
Seguin- Campbell- Thornton

Chara- Boychuk
Kaberle- Seidenberg
Bartkowski- McQuaid

Och jag ber till alla gudar jag känner till att Thomas får komma in i kassen igen. Jag fattar fortfarande inte varför Julien valde Rask mot Montreal. Visst hade Tuukka varit bra under den lyckosamma roadtripen, men när det är dödsmöte i Quebec ska fan förstamålisen stå! Nu var ju Rask skakig och det gick som det gick (fan nu nämnde jag den där jävla matchen igen) så enligt all logik kommer en spelsugen Tim Thomas stå inatt. Bara det inte blir nå jävla snack om att Tuukka måste få chansen att revanschera sig. Det drar ihop sig till slutspel och Thomas är den bäste av de två, så lira honom för tusans jävlar helvete (han måste ju också spela ihop tillräckligt med matcher för att fortsätta vara aktuell för Vezina och Hart Trophy).



Nä nu kommer Bruins tillbaka i storartad stil. 4-1 blir det. 

Go! Go! Black and Gold!

/Storbjörn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0