Going for the sweep



Inatt så avslutar Bruins sin sex matcher långa roadtrip som hittills bestått av idel segrar. Det är läge för en fet jävla sweep alltså. Och det är ännu ett kanadensiskt lag, Ottawa, som står för ”motståndet”.  Senators GM Bryan Murray var nämligen trött på alla sina gamla hösäckar som underpresterat och skickade iväg en hel bunt mot mestadels draftval. Bästa dealen var troligtvis när målvakten Brian Elliot, som varit kass, byttes mot Colorados Craig Anderson, som varit kass. Men skillnaden är att Elliot fortsatte att vara kass i Avs medan Anderson fått ett lyft i de matcher han lirat i huvudstadslaget.

Ändock, det är ett till stor del nytt Ottawa som ställs på banan i natt och mycket uppflyttat från AHL. Och dessutom möter de en gammal lagkamrat i Chris Kelly. Jag räknar med att han inte lägger några fingrar emellan.

Milan Lucic har varit grym på sistone, men som alltid med björnarna så är det bredden som knäcker motståndarna. Trygg målvakt, stabil backuppsättning och giftig offensiv där alla kedjor kan producera. Skademässigt så saknar vi Andrew Ference som åkte på en ”lower-body injury” senast (vilket kan innebära alltifrån pungbråck till knäskada, de vägrar säga vad). Han kommer troligtvis vara borta i de närmsta två veckorna.

Den preliminära uppställningen är som sådan:

Milan Lucic-David Krejci-Nathan Horton
Brad Marchand-Patrice Bergeron-Mark Recchi
Rich Peverley-Chris Kelly-Michael Ryder
Tyler Seguin-Gregory Campbell-Shawn Thornton

Zdeno Chara-Johnny Boychuk
Tomas Kaberle-Dennis Seidenberg
Steven Kampfer-Adam McQuaid 

Och Tim Thomas i kassen. Jag ogillar att Seguin halkat ner till fjärdelinan. Vill ha upp honom! Men årets rookie i Bruins är alltjämt Marchand som vi Björnbloggare är lite kära i.

Nog så. Jag tippar 1-5 till björngänget från Massachusetts. Med fem olika målskyttar.

/Storbjörn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0