Kill with power - Die! Die!



Ja det mustiga Manowar-citatet får inleda denna pregame-posten. För det blir tamejfan krig i natt. Habs vs. Bruins. Kanske den största rivaliteten i NHL – och den äldsta. Två Original Six lag som inte tål varandra. Och den senaste matchen lagen emellan visade på de heta känslor som finns.



Den matchen innehöll 182 utvisningsminuter, 13 fighting majors och 14 mål. Och Boston vann. Kan vi få se blott en tredjedel av samma action i natt ska vi skatta oss lyckliga. Lillbjörn är fortfarande bitter efter att ha suttit uppe för att se ovan nämnda match men somnade lagom till att The Big Mayhem brakade loss i andra perioden. Räkna med uppspärrade ögon på Lillen inatt!

Bortsett från rivaliteten är det här fortfarande en sjujävla viktig match av fler anledningar:
- Kampen om Northeast – Bruins och Habs ligger i topp i divisionen, om Boston vinner skapar vi en stor och trygg ledning, annars kommer de vidriga franskanadensarna obehagligt nära.
- Kampen om Eastern – Washington har ruskat liv i sig själva och vinner numer igen. Gärna efter täta uppgörelser som senast mot Tampa. Med sina Trading Deadline-värvningar ser de heta ut igen och de vill nog gärna upp i toppen på Eastern Conference. För tillfället ligger de på samma poäng som Bruins, men med fler matcher spelade. Det gäller att hålla dem bakom oss och fortsätta jaga Philly i toppen.
- Kampen om Vezina – Tim Thomas och Carey Price är topptippade att ta hem Vezina Trophy i år som bästa målvakt. Att spöa den andre är givetvis viktigt. Och vi hoppas självklart på en repris från förra matchen då målvakterna slängde mask och handske för att göra upp med nävarna.



Så det har alla förutsättningar att bli en klassisk showdown i Bell Centre inatt. Montreal har bra facit i de senaste matcherna och vill självklart ha revansch för senast. Bruins har ju visat grym form även om förlusten mot Pens på övertid var snöplig. Läge att studsa tillbaka?

Bruins får tillbaka Bergeron från sina personliga åtaganden (hans farmor hade visst dött, och vi Björnbloggare skickar givetvis en tanke till Patrice). I övrigt är skadeläget som tidigare, Ference och Kampfer är borta vilket gör att Bartkowski troligtvis får lira i natt igen (för första gången mot ett annat lag än Pittsburgh). Sen finns möjligheten att Shane Hnidy gör comeback i Bruinströjan efter sin skada. Men att Bartkowski får vara kvar och inte bli nedskickad i Providence igen pekar på att han får spela.

Sen återstår att se vad Julien väljer att göra med Seguin. Känslan säger att han får vara en healthy scratch igen då Paille premieras i fjärdelinan. För nog kör Peverley-Kelly-Ryder vidare? Helst skulle ju jag se att Kelly gick ner i fjärdelinan och så fick Peverley spela center med Seguin och Ryder som yttrar. Men i en så fysisk match som det här kommer bli kan det nog vara en fördel att ha så mycket brunkare som möjligt.

Nå. Den preliminära uppställningen är i alla fall:

Lucic- Krejci-Horton
Marchand- Bergeron- Recchi
Peverley- Kelly- Ryder
Paille- Campbell- Thornton 

Chara- Boychuk
Kaberle- McQuaid
Bartkowski- Seidenberg

Tim Thomas

Och tipset? Känns som att det kan sluta hur fan som helst. Antingen en sävlig historia med uddamålsvinst, eller en ny explosion med slagsmål och skitmycket mål. Men Bruinshjärtat säger en stenhård match, inte lika mycket slagsmål (men några) och inte lika mycket mål. Säg…2-4?

Som avslutning så lägger vi upp en ny video från Bruins officiella hemsida. Det drar fan ihop sig till slutspel!



/Storbjörn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0