Matchrapport Bruins vs Sens

1-0. Horton, (Marchand, Mcquaid).

Tuuka Rask! Där har vi mannen för dagen. De bästa målvakterna är nollor, det var vår finske vän ikväll. Det är skönt att vi kan vila Timmy och ändå ha en första klassens målvakt i buren.

Första perioden var värdelös. Det märktes att Ottawa har en hel del nya ansikten i laguppställningen och att Boston spelade sin sjätte borta match i sin roadtrip. Vi borde dock ha haft 1-0 i första, men pånytt födde Craig Anderson i Ottawamålet gjorde en kanon match han också.

I andra perioden fick vi se Björnarna lira PP och de gjorde det bra, men lyckades inte få in den. Men tempot skruvades upp. Ottawa hade ganska mycket puck och sköt mest, men vi hade flera heta målchanser. Fortfarande 0-0 till tredje perioden, första gången för Bruins denna säsong.

Tredje perioden rivstartade och Horton (mål nr 18 för säsongen) slog in en lös puck framför mål, en rätt bökig situation, med andra ord ett klassiskt skitmål. Men gött var det!
Ottawa hade två PP i matchen utan att lyckas skjuta ett enda skott på mål. PK fungerar fint för Bruins.

Detta var ingen jättematch och inte så mycket att jubla över. Men detta var sjätte raka vunna borta matchen för Bruins, det har inte hänt sen 1972 och vad hände mer det året? Jo just det, vår senaste Stanley cup triumf! Det lovar gott.
De flesta spelarna hade nog torsdags matchen i huvudet, den viktiga mot Bolts, samt lördags matchen mot Penguins. Två klassmatcher som inte får missas.

Det var kul att se Erik Karlsson spela, där har tre kronor en framtida världsback. Vi kommer ha världens bästa back uppsättning om några år. Tänker främst på nämnde Karlsson, Ekman-Larsson, Adam Larsson, Edler, Enström, Tim Erixon. Det ser bra ut.

Montreal vann också ikväll, mot Atlanta som ser ut att bli avsågade från playoff.

Om vi ska nämna någon som sticker ut lite extra ikväll så är det ju givetvis Tuuka, sen är det svårt att se några andra i kollektivet Boston. Bergeron-kedjan är skitbra, Krejci anför den andra kedjan med tungviktarna Lucic och Horton, de maler ner motståndarna. Det var också kul att se att Kelly och Peverley arbeta bra tillsammans med Ryder. Michael Ryder är en riktig avig lirare som det är kul att kolla på, men han borde nog göra lite mer poäng för att jag verkligen ska hylla honom.
Storbjörn snackade om att det är lite trist att se Seguin i fjärde linan, det kan jag hålla med honom om, men han jobbar bra där, han smäller på och läser spelet bra. Men jag tror att redan nästa säsong så får vi se honom i en mer offensiv roll. Det märks att killen har kvalitéer att bli en första, andra center.