Övertygande seger mot mästarna

Nionde nollan för Tim Thomas! Han räddar 32 skott och är en vägg hela matchen. På fyra starter har han fyra vinster och han har hittat slutspelsformen.

Horton gör ett tidigt mål i sista perioden och dödar matchen. Mycket fint förarbete av snabbskrinnande Paille som är först på pucken i hörnet och skickar in den till en fristående Horton som fintar ner Crawford och sätter pucken säkert i mål. 3-0!

Sen gör Blackhawks ett halvhjärtat försök att komma tillbaks, men Bruins bara styr ut dem i hörnen och försvarar sin ledning och Thomas nolla. Stabilt.

Det var en härlig match och numer när lagen är så jämna så är det viktigare än någonsin att få första målet. Det fick vi och med hemmapubliken i ryggen så kunde vi knäcka dem mentalt och fysiskt.

Nattens hjältar.
Thomas, 32 räddningar och sin nionde shutout.
Recchi, 1532 poäng i karriären, 42 år ung.
Försvaret, stabilt som fan.

Krüger fick spela 14,22 minuter i matchen. Vilken framtid svensk hockey har med så många duktiga ungdomar i NHL just nu!

Habs vann med 3-1, men skit i det.

Nu är det bara att börja ladda inför Toronto hemma på torsdag.