Penguins at Bruins

Penguins är som sagt på besök och de är extremt oartiga. Andra perioden är precis slut och de leder med 2-1.

Bruins inledde starkt de första tio, då var det väldigt intensivt och Thornton fick sig en uppläxning av Rupp. Då tog Penguins över helt och hållet. Pens leder skotten med hela 29 mot 20 och det är Thomas i mål som håller B´s kvar i matchen.

Vi tappar alldeles för mycket puck vid offensiva blå och åker på kontingar tre mot två hela tiden, det är vidrigt att se. Under säsongen har Bruins varit väldigt duktiga på att snabbt transportera pucken genom mittbanan och få snabba avslut, men nu möter de ett lag som använder vår egen taktik emot oss. Vi får helt enkelt börja dumpa puck och jaga om det inte händer något med positionerna i tredje.

Vid Bruins mål så glömde de bort vår lagkapten Chara (hur man nu kan missa honom) och han hade all tid i världen på att smälla upp den i mål bakom "Flower".

Staal och gamle Kovalev ser hungriga ut i Pens, samt Letang i defensiven som äger både eget och offensiv blå.

Hoppas på att Lucic slår någon på näbben i sista perioden och att vi får lite övertag. Jag tror att vi kommer få se ett Pittsburgh som backar hem och försvarar ledningen och ett Boston som trycker på. Detta luktar övertid.

Montreal leder just nu med 3-1 mot Tampa Bay, vilket är till delad glädje och sorg. Vi vill inte att Habs ska knappa in på oss, men vi vill samtidigt inte att Bolts ska ta över vår andra plats i conferencen.

Detta är ett tajt race, slutspelsstämning. Härligt är det!