Pip-pip, Brum-brum

Lördag. Dags för hemmamatch igen. Inga ursäkter att inte stanna uppe och kolla. Så se till att ha en bunt folköl hemma, ett packe korv, skinka (god) och en påse chips. Nu kör vi för åttonde raka!



Det är alltså de vidriga jävlarna från Pittsburgh som gästar TD Garden inatt. Förvisso är de inte fullt lika vidriga då Crosby och Malkin är på skadelistan, men ändå. En som kommer att spela är Matt Cooke. Och han bör ha ögon i nacken som alltid när han möter Bruins. Det var Cooke som sänkte Savard för ganska exakt ett år sedan och inledde hans skadehelvete med hjärnskakningar. Campbell? Thornton? Kanske Lucic? Nån kommer drämma i för den jäveln i alla fall.



Penguins har alltså ett jävla dåligt utgångsläge och har inte vunnit på ordinarie tid på typ en månad. Deras skadelista är lång och tung. Men de är ett kämpande lag och ingenting får tas ut i förväg.

Bruins har nämligen sina egna problem. Kampfer utgick mot Tampa med en lätt hjärnskakning och är inte tillgänglig. Då Ference fortfarande har problem med underkroppen och Hnidy inte blivit spelklar än fick Chiarelli plocka upp telefonen och slå en signal till Providence. Till kvällens match ansluter Kampfers gamle rumskompis Matt Bartkowski från P-Bruins. Känns väl inte hundra, han kommer dessutom från Pittsburgh, men vi ska nog klara oss. Bartkowski går troligtvis in med MqQuaid i tredje backpar.



Ett större problem är att Bergeron är struken p.g.a. ”personliga skäl” som tvingat honom att lämna stan. Fan vet vad det betyder men uppenbarligen är det så allvarligt att han fick Juliens välsignelse att resa iväg.

Att Bergeron är borta stökar givetvis till det en del i kedjorna. Har inte sett några officiella uttalanden men det finns några alternativ. Antingen går Seguin in mellan Marchand och Recchi och så är det inte konstigare än så. Troligtvis blir det lite mindre speltid för den kedjan då, vilket väl kan vara bra för att spara Old Man Recchi lite till slutspelet (även om han verkar lika jävla pigg som Lidas). Ett annat alternativ är att Peverley går in som center och så får Seguin lira left-wing med Kelly och Ryder. Oavsett så blir bördan på Lucic-Krejci-Horton lite tyngre.

Mellan stolparna verkar det som att vår finske vän Tuuka får placera sig. Men liksom med kedjorna så är inget officiellt än. Vi får invänta matchvärmningen för att veta exakt hur det kommer bli.

Så det är dags att börja ladda. Inatt kör vi. Förhoppningsvis inlägg både från Stor och Lillbjörn. Vi hörs i pauserna. Bjurman style.

/Storbjörn


Kommentarer
Postat av: Lillbjörn

Ja! Nedräkningen har börjat. Tror på åttonde raka. Har spelat matchen på krysslådan alá bjurman, 4-2 till björnarna. Två mål från Lucic klubba.

2011-03-05 @ 23:45:51
URL: http://bruins.blogg.se/
Postat av: Storbjörn

TV10 är snälla nog att visa Kings-Canucks som uppladdning. Helt ok, det är ju NHL, men lam stämning. Men pulsen börjar sakta stiga.



Har också kört på krysslådan. Men jag hade på Pro så jag vann med 8-2. Det är inte ett pålitligt tips.

2011-03-05 @ 23:54:54
URL: http://bruins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0