Somebody call 911!



Oooooooh. Som om det inte vore nog med all klassisk rivalitet mellan Bruins och Canadiens. Som om det inte vore nog med kampen om Northeast-titeln. Som om det inte vore nog med allt ont blod från dödsmatchen i februari. Som om det inte vore nog med att Chara krossade Pacioretty och drog på sig hela hockeyvärldens hat senaste matchen.

Nej, nu passar Old Man Recchi på att kasta lite bensin på den redan brinnande hatstämningen. I ett radioprogram inför nattens match så passade han på att lansera sin teori om att Canadiens ”överdrev” Pacioretty’s skada för att få kapten Chara avstängd. Visst, han fick en nackfraktur, men hans hjärnskakning var överdriven säger Recchi och för som bevis att Max Pacioretty både gick på bio och twittrade bara några dagar efter skadan. Canadiens fans och spelare blev givetvis galna och Bruins fans tyckte det var kul. Därför lanserar de nu kampanjen att skrika ”Somebody call 911” så fort en Habs-lirare får en tackling. Lite kul. Säga vad man vill om skadesnacket, men het stämning är det.



Det är faktiskt så jäkla het stämning att NHL-bossen Gary Bettman satt sig ner med respektive lagledning och krävt att nattens match blir en snäll historia. Good luck säger Storbjörn. Efter att den första open-ice smällen sitter blir det krig. Canadiens kommer försöka döda Chara och Recchi. Bruins kommer att svara.



Redan från början är det här en viktig match. Men den blir givetvis ännu smaskigare med alla pikanta detaljer. Det kommer bli så jävla kul!

Bruins hittade ju sitt spel i senaste matchen mot Devils efter en bedrövlig förstaperiod. Det verkar som de tog sig i kragen och plötsligt fattade vad hockey handlar om igen. Åka skridskor och få in pucken på mål. Och herrejösses! Powerplay-spelet fungerade plötsligt. Och jävlarmig! Thomas visade Vezina-klass igen. All negativ energi byttes mot positiv igen och allt känns möjligt igen.



Boston håller fortfarande ledningen i Northeast Division. Vi har tre poäng ner till Habs som har fler matcher spelade dessutom. Med en mustig vinst i natt så ser det förjäkla bra ut. Men det är viktigare än så. Som det ser ut nu så är det mycket möjligt att Bruins och Canadiens möts i första slutspelsomgången, så det gäller att stämma i bäcken och knäcka deras vilja att leva.

Alla spelade upp sig senast så chansen är stor att laget blir detsamma. Den enda frågan verkar vara på vilken plats Ryder hamnar. Han har inte levererat som den målskytt han ska vara så han riskerar att ramla ner i fjärdelinan. Marchand går upp i andralinan och Seguin tar högervingen i tredje (vilket gör att den består av enbart centrar). Jag tycker det låter bra, och jag vill ha Timmy i kassen igen. Linorna tros bli något såhärnt:

Lucic- Krejci- Horton
Marchand- Bergeron- Recchi
Peverley- Kelly- Seguin
Ryder- Campbell- Thornton

Chara- Boychuk 
Kaberle- Seidenberg
Ference- McQuaid


Ja jävlar. Det här kan bli nått det! Så mycket känslor. Så mycket på spel. Allt kan ske. Jag vågar inte tippa. Antingen får vi se nått helt galet. Eller så lyckas de lägga band på sig själva och spelar tajt och hårt. 7-4 eller 3-1.



Vinn!

/Storbjörn


Kommentarer
Postat av: Lillbjörn

Enligt NHL11 blir det 4-2 till Bruins. Seguin gör två mål, Ference och Recchi varsit mål. Och ett antal råkurr. Snart smäller det!!

2011-03-24 @ 23:20:05
URL: http://bruins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0