Steppin’ up to the champs

Ja. Bruins är officiellt i slutspelet. Inte för att vi tvivlat på det, men det är skönt att kunna se det där krysset bredvid Bruins logga i tabellen. Nu gäller det att hålla i och blicka uppåt. Det är sju matcher kvar och det skulle kännas oerhört märkligt om Bruins slutar sämre än trea i Eastern. Då måste vi förlora en jäkla massa matcher i rad och Montreal måste hitta spelet igen och börja vinna.



Så egentligen tittar vi på vilka lag vi kan möta (ja, lite tidigt men man börjar ju drömma om slutspel nu). Habs, Rangers och Sabres är de lag som kivas om 6-8 plats i Eastern och så kommer det nog förbli. Det är alltså troligtvis något av dessa lag Bruins ställs mot i första rundan. Själv ser jag helst Habs på andra sidan. Givetvis pga hatet lagen emellan, men också för att det inte är kul att möta Henke Lundqvist eller Ryan Miller i slutspels-mode. Price är bra. Men inte så bra. Och så vill vi ju skicka de jävla fransoserna åt helvete.

Men nu till nattens händelser!



Vi tar alltså emot regerande Stanley Cup-mästarna Chicago Blackhawks i TD Garden. Ett mästerlag som har haft en kämpig säsong (inte så konstig när de var tvungna att släppa en jävla massa viktiga lirare på grund av höga löner). Men det är fortfarande ett fruktansvärt bra lag som förtjänar en bättre plats än den ångestframkallande åttondeplatsen de för tillfället ligger på. De kommer direkt från en stenhård match mot Red Wings som de till slut lyckades vinna. De kan vara trötta. Men de är motiverade ut i fjäderspetsarna. Kul också att de svenska hökarna har klivit fram. Lillbjörn rapporterade från en reprissändning från gårdagens match med följande recension av di svenske:

”Stålberg är skitstor! Krüger lirar PP. Hjalmarsson är så jävla stabil.”

Ingen lätt match alltså. Och sitter Bruins mätta och glada nu när de är klara för slutspel? Njä. Det får vi väl ändå inte tro. Det är nu det är läge för finslipning och ett mer avslappnat spel. Matchen är viktig och vi vill självklart sikta uppåt. Så lite slutspelsnerv kan vi väl få be om?

Bruins lag är skadefritt och glatt (förutom Savard då såklart, som Lillbjörn påminde oss om igår). Powerplayet har till allas förvåning börjat fungera (två PP-mål mot Philly!!!) och det ska vi bygga vidare på. Thomas är glödhet igen och vi får väl anta att han kommer lira typ hälften av kvarvarande matcher. Oklart hur det blir inatt men som alltid här på Björnbloggen så hoppas vi på Timmy från start. Det enda problemet just nu är hur vi ska få tillbaka Ryder i gammalt gott slag. En veteran och giftig målskytt som är oerhört viktig när vi klivet in i slutspelet. Ryder var healthy scratch senast och coach Julien har aviserat att inga ändringar ska göras i linorna.

Således är den troliga uppställningen som sådan:
Lucic- Krejci- Horton
Marchand- Bergeron- Recchi
Peverley- Kelly- Seguin
Paille- Campbell- Thornton

Chara- Boychuk
Kaberle- Seidenberg
Ference- McQuaid



Jag tror på en sjujävla rolig match inatt. Bruins är ett fysiskt lag och Hawks är ett desperat lag. Jag ser ingen solklar seger för björnarna framför mig. Men inte fan tippar jag emot. 3-2 Bruins. Punkt.

/Storbjörn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0