Thomas mot Lundqvist & Bruins mot Rangers




Förvänta er en målsnål match idag eftermiddag. Ligans två bästa målvakter står i varsin ände.
Thomas spikade igen sist mot Habs (7-0) och kommer säkerligen starta idag också och i Rangers har man inget annat val än att spela Lundqvist då deras backup målis Biron är skadad.
Lundqvist har hållit nollan flest gånger av alla målvakter denna säsong (10 st tangerat personligt rekord) och vår egen hjälte Thomas har hållit nollan åtta gånger. Men Thomas släpper enbart in 2.02 mål per match mot Lundqvists 2.28.
På de senaste 15 mötena lagen emellan så har det i snitt blivit 3.2 mål per match.



Nu tror jag att Bruins kommer rida på en framgångsvåg efter krossen mot Montreal i torsdags och ganska enkelt manövrera bort Rangers, som förlorade mot sopgänget Ottawa på straffar senaste matchen. Rangers är annars väldigt bra på bortaplan då de slipper hålla i spelet själv och istället kan gå på motståndarens misstag och kontra in pucken.

Har sett en hel del Rangersmatcher denna säsong och de saknar en egen spelidé, de är för svaga framåt och hamnar oftast bakom offensivt mål istället för framför. De förlitar sig nästan helt på att deras bästa spelare Henrik Lundqvist ska vinna matcherna åt dem, vilket har inneburit en hel drös med uddamålsmatcher.
Framåt har de Ryan Callahan som har visat fin form den senaste matcherna. De har ocskå fixstjärnan Gaborik i sitt lag, han har haft en rätt dålig säsong, men räkna aldrig bort honom.
Glöm heller inte vår norske granne Mats Zuccarello. Liten med naggande god.



Rangers slåss om en slutspelsplats, de ligger för nuvarande på sjunde plats i eastern och har fem poäng tillgodo mot Carolina och två poäng mot Buffalo, men de har en match mer spelad. Både Cans och Sabres vann sin respektive match igår och Rangers har press på sig. Om man kollar uppåt i tabellen är Montreal på sin sjätte plats bara två poäng borta. Tar Rangers Habs i tabellen så möter de sannolikt Boston i första rundan i slutspelet.

Bruins har fyra poäng upp till andra platsen med två matcher mindre spelade. Nu har vi också vunnit två i rad och känns ostoppbara. Vi behöver inte titta neråt längre, våra blickar riktas enbart uppåt.



Denna match är också väldigt viktig på ett personligt plan då det finns Rangersblod i min flickvän. Det är inte aktuellt att vi förlorar idag. Ni kan följa hennes Rangerssvammel här.

Rangers får se upp med glödheta trion Horton, Lucic, Krejci, som utgör vår första kedja. De ser väldigt bra ut för tillfället. Och tillsammans med kapten Chara så öser de in poäng.
Bruins recept för vinst är att spela som vanligt - fysiskt. Vi är överlägsna Rangers i ren fysisk kraft och det är bara att fortsätta ta sig in framför mål. Vi måste se till så att Lundqvist inte ser pucken.



Matchen kommer vara rätt jämn, men sen kommer vi visa att vi är det bättre laget och vinna rätt enkelt med 4-1.
Lucic gör mål ikväll.

Dags att börja ladda inför match.

/Lillbjörn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0