Vinn. Vinn! VINN!

Ja. Som Lillbjörn mycket riktigt påpekade så är jag pessimistisk. Det här ser så jäkla illa ut. Bruins har tappat allt spel och gör bort sig gång på gång. Thomas spelar kasst och Tuukka har vansinnesutbrott på backarna. Powerplayet är fortfarande katastrofalt. Omvaskning i kedjorna funkar inte. Ingen gör mål. Montreal går skitbra och är en poäng bakom. Så vad finns att vara glad över?

Jo. Nån gång måste det ju vända. Nån gång måste man ju slå i botten och kravla sig upp. Och botten, det är fan att förlora mot Leafs. Så nu måste klättringen börja.  Vi har tre raka hemmamatcher att fixa till de här siffrorna och komma in i slutspelsmode. Och med tanke på motståndet borde det inte vara svårt att jobba upp lite playoff-feeling. Devils, Habs och Rangers är tre matcher man vanligtvis är uppspelt inför, klassiska lag och allt. Men nu är det ångest. Devils kämpar för att fullborda sitt mirakel och nå slutspel. Canadiens går som tåget och vill inget hellre än sno Northeast-titeln framför björnnäsan. Rangers klänger sig kvar på slutspelsplats i det sanslösa racet i Eastern. Bruins…har problem med motivationen…VA???



Så likt Lillbjörn knyter jag näven och kräver bättring. Inatt vankas det ett jävulskt hett gäng från Jersey med två svenska slynglar i Jacob Josefson och Mattias Tedenby som leker superstars. De har inte råd att förlora en enda poäng och de kommer att kämpa som hungriga djävulshundar. Pressen är helt på dem och Bruins borde kunna spela avslappnat. Men när det har gått troll i spelet kan man slänga all logik åt fanders.

Frågan är vad coach Julien hittar på inatt? Han var synnerligen grinig för att Rask signalerat sitt missnöje över backspelet i de senaste matcherna. Han har slängt klubbor, hyttat med kniven och slungat finska svordomar(antar jag). Så räkna med Timmy i kassen igen, förhoppningsvis arbetar han upp lite revanschlusta från katastrofmatchen mot Toronto och spikar igen.



Marchand är tillbaka efter avstängningen men går han in i sin vanliga lina med Bergeron och Recchi? Eller stuvar Julien om mer? Vad händer med Paille och Seguin? Träningarna sedan sist har tytt på lite olika konstellationer. Men Paille verkar få vara healthy scratch vilket isåfall skulle betyda att antingen Marchand eller Seguin hamnar i fjärdelinan.

Nu gäller det. Ska vi sjunka djupare ner i slagget eller ska vi visa publiken i Garden var skåpet ska stå? Läge att kliva fram nu. Vem tar chansen?



Gör mig glad för fan!

/Storbjörn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0