Bergeron borta?

Det verkar som att Patrice Bergeron, assisterande lagkapten och en av Bruins viktigaste spelare, missar delar av conference finalen. Han drog på sig en lätt hjärnskakning i sista matchen mot Flyers då han blev tacklad av Claude Giroux. Det var i tredje perioden och Bergeron hade preics satt igång en kontring från egen zon då han åkte på en något sen "open ice hit" av Giroux. Tacklingen tog illa och "Bergy" gick ut i omklädningsrummet och återvände aldrig till matchen.

Bruins lyckades ändå vinna matchen med 5-1 och avancera till conference final mot Tampa Bay. Fast att start datumet för "round 3" inte är fastställt än så verkar det som att Bergeron kommer missa starten av matchserien.

Chris Kelly har i de senaste träningarna spelat i Bergerons centerposition mellan Recchi och Marchand. Tyler Seguin har gått in och spelat med Peverley och Ryder som är Kellys vanliga kedjekamrater.

Med Bergeron förlorar vi vår bäste teckare och en utav de bästa två-vägsforwarderna i NHL, samt den Bruin som har svarat för flest poäng i slutspelet så här långt, 12 poäng (2+10). Hela Bergeronlinan med Marchand (11 poäng, 5+6) och Recchi (7poäng, 2+5) har varit en utav Bruins bästa kedjor så här långt och nu gäller det att vi spelar med ett riktigt jävlaranamma och att Seguin går in i laget och visar att han var värdig att bli vald som nummer två i draften förra året.

Bruins är en lagmaskin och ska kunna tackla frånvaron av Bergeron, men vi hoppas givetvis att vår assisterande lagkapten ska komma tillbaks så fort och fysiskt möjligt. Ska han komma tillbaks så ska han vara fysiskt 100% annars är det bättre att förlita oss på en hungrig Seguin.

Vi får se hur det blir. Troligtvis så startar Bruins hemma mot Tampa på torsdag eller lördag beroende på hur lång matchserien blir mellan Red Wings och Sharks.



/Lillbjörn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0