Conference Final - igen


Bild från Days of Y'Orr

Det var längesen det var match. Men nu är det dags igen. Boston Bruins mot Tampa Bay Lightning i Eastern Conference Final. Sjukt. Jag har nog inte riktigt fattat att Bruins är topp-fyra i NHL 2011. Men det är vi.

Jag och Lillbjörn bestämde oss som sagt för att strukturera våra förhandstipps. Så här kommer då min syn på saken:

Målvakter:
På papperet så vinner vi. Tim Thomas är Vezina-kandidat. Roloson är gammal. Men i slutspel gäller som bekant andra lagar. Och Roloson har varit helt sinnessjukt bra i slutspelet. Men det har Timmy varit på sistone också. Stenhård fight såklart och det här kan vara positionen som avgör hela serien.

Backar:

Återigen en jämn kamp. Lite olika backuppsättningar som möts. Men som Lillbjörn är inne på så har vi ett sjukt fysiskt försvar. Och ska vi lira Bruinshockey så krävs det.

Forwards:
Det är två djupa lag som möts. Alla kedjor kan göra mål. Men rent krasst så har ju Tampa Bay en giftigare forwarduppsättning. Men Bruins förstagäng vaknade till mot Philly och frågan är om de kan ta med sig det fina spelet in i den här serien? Sen gäller det att Marchand, Recchi, Peverley och Kelly kan fortsätta med sitt nästan överpresterande spel.

Så javisst fan är det jämt!

Till frågetecknen:

Bergeron borta, vad betyder det?
Givetvis sjukt mycket. I NHL, och speciellt slutspelet, är tekningar livsviktiga. Och där är Bergeron fanimej ledande. Han är en intelligent spelare och en viktig ledare på isen. Många var förvånade när han blev uttagen till Kanadas OS-lag förra året. Inte Bruinsfansen.

Det stora problemet är att vi inte har någon som går in och kan ta Bergerons plats rakt av. Då han spelade både boxplay och powerplay samt andralinan så kommer det bli lite rotationer i flera uppställningar. Oroande såklart.

Personligen så hade jag nog slängt in Peverley istället för Kelly i andralinan. Sjukt bra tekare han också. Men jag antar att Julien anser att andralinan har tillräckligt med speed i Marchand och att Peverley behövs i tredjekedjan. Men som sagt så får vi se hur det artar sig efter första matchen. Kan bli en del rotationer om spelet låser sig.

Klarar Seguin pressen?
Det är dags att steppa upp nu Tyler! Det är ingen mysig inskolningsfas med åttondelar först. Det är rakt in i hetluften och de viktigaste matcherna Bruins spelat på nästan två decennier.

Men klart det är inspirerande för ungen. Och han verkar ha en bra skalle. Han har suttit på läktar’n och tagit in vad som gjort. Tro fan att han är spelsugen. Det blir oerhört intressant att se hur han fungerar ihop med Ryder och Peverley. Spontant känns det som en väldigt bra kedja. Och Lightnings vet inte vad de ska förvänta sig av en sån kedja. Kan bli ett utropstecken!

Hur bra är Bolts egentligen?
De är bra. Och deras debacle förra året är nu glömt. De underpresterade då men med Steve Yzerman kom vinnarmentalitet och Stamkos, Lecavalier och St Louis vaknade till liv. De har också haft en obehaglig förmåga att slå över från defensivt spel till blixtrande anfall. Nästan tjeckiskt på nått vis.

Jag håller med Lillbjörn att de haft en lättare resa med ett försvagat Pens och slutspelsdarrigt Caps. Så det är nu de måste visa vad de kan på riktigt. Frågan är om de har överpresterat? Roloson kanske inte har satts på riktigt prov än? Jovars.

Tampa har fortfarande erfarenhet från sin senaste Stanley Cup-vinst och har varit här förut. Kan betyda att de spelar mer avslappnat än ett supertaggat Bruins.

Nyckelfaktorer i matchserien?
Håller fullkomligt med Lillbjörn här. Bruins måste spela Bruinsspel. De har ett lag som är byggt för att spela ett slags spel och det är det enda de kan. Men jävlar vad bra de är på det! Och det är den enklaste formen av hockey och oerhört svår att göra något åt.

Åker man skridskor, skjuter massor av skott, har folk på mål och fullföljer tacklingarna så är enda sättet att försvara sig på att göra exakt samma sak, fast mer. Och det orkar inte Tampa. Vi är bättre.

Hur slutar det?
Spontant känns det som en serie som går till sju. Det är så jäkla jämt mellan lagdelarna. Men de två första matcherna blir vansinnigt viktiga. Där sätts tonen för serien. Börjar Roloson skaka? Går det troll i Stamkos skott? Tacklar Chara sönder St Louis? Ja, då kan det gå snabbare.

Men grundtipset är 4-3 Bruins.

Nu är jag så jävla matchsugen så det inte finns!

Vinn!



/Storbjörn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0