Flyers vs Thomas

Tim Thomas!

Jäklar vilken match det blev. Jag blir svettig bara jag tänker på den. Vi börjar så inihelvete dåligt i starten av första perioden. Redan efter 29 sekunder stod det 1-0 till Flyers och efter halva matchen hade de ökat på till 2-0. Båda målen av en av matchens giganter, van Reimsdyk. Han var så förbannat bra och såg egentligen ut att kunna vinna denna match på egen hand. Men..
Det fanns en till spelare på plan som hade tänkt att göra en av de mäktigaste insatser jag någonsin sätt. Ja, så är det. Om van Riemsdyk var en gigant så var Tim Thomas en gud. Efter att släppt in de två första målen så spikade han igen totalt. Han räddar totalt 52 skott i matchen! Och inte vilka skott som helst, Flyers kom alltför ofta i övertal när de anföll - 3 mot 2, 2 mot 1, 1 mot Thomas. Men nej, de skulle inte få in den.

En vanlig syn i Game 2, "Timmy" har full koll på pucken.

Matchen i övrigt? Flyers bombade på, Bruins stod upp bra i andra halvan av första och i andra perioden, men i sista så malde de orangeklädda på och det var bara Thomas heroiska målvaktsspel som räddade oss.

Det var Chris Kelly som reducerade för oss några minuter efter Flyers andra mål. Sen smäller Brad Marchand dit kvitteringen fint förarbetat av Patrice Bergeron. 2-2 efter första perioden.

Boston vinner skotten i första med 16 - 14. I andra med 13 - 8. Men i tredje så vinner Flyers skotten med hela 22 - 7!

Noterbart är att vi också hade lägen att avgöra matchen under ordinarie tid. Paille hade ett friläge, Krejci hade en i stolpen, Horton fick inte upp pucken när han borde ha sprätt upp den i taket.

Sen hade Kelly en i stolpen i OT innan Krejci bombar in det avgörande målet.
Krejci's skott var så hårt och tog i innerribban och studsade ut igen, det var först på reprisen vi fick se och jubla att pucken gått förbi en hjälplös Boucher.

Bruins fick jubla tillslut! 3-2 i OT.

Krejci bombar in avgörande målet!

Vi är livsfarliga i övertid. Tre matcher mot Habs och nu en mot Flyers. Gott.

PP såg bättre ut än någonsin, kan ha varit ett Habs-spöke? Vi får se i nästa match.

Thomas har aldrig förlorat i Philadelphia. 8-0 har han där. Mumma.

Inte skena iväg och tro att detta är klart nu Bruins-fans. Flyers ser förjävligt starka ut i sin offensiv när de sätter den sidan till.

Behöver väl inte nämna något mer om Flyers målvakter? Det börjar bli normalt med minst ett målvaktsbyte per match i Philadelphia. Pinsamt.

Mcqauid skadade sig då han tacklade in sitt eget huvud i sargen. Det såg fan inte bra ut. Hoppas han kvicknar till fort.

Mcqauid grinar illa efter att ha tacklat sig själv

Denna seger var stor. Den betyder 2-0 i matcher och att vi får chansen att avgöra med två raka hemmamatcher. Men detta kan fortfarande sluta hur som helst. Glöm aldrig förra året. Men visst ser det bra ut och visst får man vara glad! Storbjörn blir nog skitnervös när han läser det här, han är extremt pessimistiskt lagd när det gäller Bruins. Vidskeplig är han också. "Ta i trä"! Som han säger.