Game 2

Vilken jävla match det blev. En berg- och dalbana av känslor.
Det blev en hel del liveblogg så det blir en kortare matchrapport.

6-5 slutar det tillslut i Bruins favör. Efter att ha fått lite distans till matchen och att playoffruset lagt sig så är det tid för reflektion. Det var en match som var skitkul att kolla på, men coachens mardröm. Matchen kunde ha slutat hur som helst och vi får tacka Tim Thomas som räddade extremt många frilägen hela matchen igenom. Fast att han släpper in fem (!) mål så är han planens bästa spelare. Det är sjukt och inte okej.

Vad gick fel?
Vi släpper igenom allt defensivt och bjuder Tampa på drömlägen gång efter annan. Vi måste tajta till oss och vara mer resoluta och spela enklare försvar. Bolts hittade passet rakt genom mittzon till ett friläge för många gånger under matchen. Fortsätter det så kommer det straffa sig. Hårt, länge och väl.

Vad gick rätt?
Offensiven ska vi absolut inte klaga på. Sex mål, fem utav dem i andra perioden. Två av dem från Ryder och två från Seguin. Vi trampade på ännu mer än första matchen. Det var tryck i åkningen och som vanlig fullföljde vi alla situationer. När vi forecheckar med denna frenesi så gör motståndaren misstag tillslut, vi vinner pucken ofta i offensiv zon och etablerar långvariga anfall med mycket skott och mycket trafik.
Trafik! Ännu mer trafik vill vi se. Lucic's röv ska vara framför Roloson hela tiden.
Fortsätter vi med denna offensivlusta så kommer det här gå långt. Jävligt långt.

Vad ska vi göra bättre?
Fortsätta forechecka, men var mer samlade bakåt. Håller centern lite djup och låter ytterforwarderna sköta forecheckingen så är vi alltid minst tre hem, att låta Bolts komma med fart 2 mot 2 eller ännu värre 3 mot 2 och 2 mot 1 är livsfarligt! Men med täckning från centern så kan vi vinna alla defensiva situationer.
Hjälp Thomas för fan!

Thomas tappade hjälmen och fick pucken i skallen

Kort från matchen:

• Lucic - Krejci - Horton fortsätter vara fysiskt jobbiga att möta. Förväntar mig dock ännu lite mer från Lucic. Han hade läge att sätta den i tom bur igår, men icke.

• Thomas fortsätter vara kung! Men att släppa in ett mål efter 13 sekunder är inte okej, även fast att han inte får så mycket hjälp av försvaret.

• Roloson i Boltskassen fick nog efter två perioder. Smith kom in och höll nollan i sista. Vem står på torsdag? Med största sannolikhet Roloson.

• Vi gör fem mål i andra perioden, men lyckas inte stänga matchen. Det är för dåligt!

• Vi gör två mål i PP! Det är skitbra!

• Peverley passade helt ok mellan Recchi och Marchand. Men visst fan saknas Bergeron! Bli frisk fort.

• Otroligt underhållande match att kolla på, men för fan, håll tätt i nästa!

Till sist måste jag ju nämna vår nye stjärna. Tyler Seguin skrinnade på riktigt in i våra Bruinshjärtan igår. På egen hand står han för nästan allt offensivt. Han gör två mål, han gör två assist.
Första målet är så inihelvete snyggt och vänder matchen åt oss, en riktig soloprestation.
Andra målet så kommer vi 2 mot 1, men istället för att passa så väljer Seguin att löda och som han gör det! Rätt upp i krysset!

Han var så jävla bra i andra perioden att jag inte kan minnas senast jag såg en spelare dominera matchen så som han gjorde det. Han var helt outstanding och visade riktig attityd och ett driv i skridskoåkningen som är omöjligt att stoppa. Grabben har gjort sex poäng på två matcher nu. I playoff! Killen är bara 19 år!

Vem ska coach Julien peta när Bergeron är tillbaks? Inte blir det Seguin. Kelly kanske? Recchi? Att se Seguin spela tillsammans med Marchand och Bergeron hade varit underbart, men peta Recchi? Näe. Va?
Jaja, den som lever får se.

En ny stjärna är född

Nu räcker det med bloggning, för att få veta mer om matchen så läs de föregående inläggen. Det är match imorgon igen och då blir det blogg som vanligt. Det hade varit så gött med att knipa en match borta i Florida direkt och sätta en oerhörd press på dem.