Game 5



Vilken underbar natt, Bruins studsar tillbaks och knäpper Bolts på nosen! 3-1 blir det tillslut och det betyder 3-2 i matcher för Bruins. Segern stavas som så många gånger förut: Tim Thomas.

Thomas var fenomenal.
Efter det första snöpliga målet efter 1.09 i första perioden så spikade (murade) Timmy igen. Räddningen på Downie's skott på slutet av matchen var inte bara fenomenal, den av överjordisk. Men som Bruinsfan har man blivit van att få se spektakulära räddningar från vår stjärnmålvakt.
Han tar 33 av 34 skott i natt och är den stora anledningen att vi har 3-2 i matcher istället för emot oss.


Världens bästa målvakt


Double nature Horton.
Jag var så förbannad på Nathan ett tag. Han drar på sig två interference-utvisningar, en i slutet av första och sen direkt i början av andra. Idioti! Men sen blir allt snabbt förlåtet då han löder in kvitteringsmålet. Hårt slagskott. Underbart att se.
Precis som Storbjörn skriver: "Det är därför vi tradade till oss honom!".


Dumhjälten Horton i kamp med Hedman


Första och andra.
Både första- och andralinan producerar. Vi är ett lag med bredd och har egentligen tre kedjor som ska göra mål, men det är våra två främsta kedjor som ska bära oss nu. Därför är det extremt gött att se Horton smälla dit kvitteringen från ett klockrent pass från Lucic och se Marchand sätta en fint framspelad av Bergeron.

Kontroll.
Bergeron betyder så mycket för det här laget. Han har inte bara fått igång andrakedjan med Marchand och Recchi igen, han vinner tekningar och spelar i alla viktiga situationer. Han är den stora bidragande faktorn att vi klarar av att stänga (läs minska) Bolts frenetiska anfall.

Visst, Blots får chanser i slutet när de jagar kvittering, men det skapas aldrig riktigt farliga lägen (förutom Downie's skott). Det såg ut som game 3 som vi vann med 2-0 efter att ha spelat extremt diciplinerat hela matchen. Vi stör dem högt upp i banan och styr ut dem i hörnen. Underbart!
Bjurman kallade den matchen "den tråkigaste slutspelsmatchen någonsin". För objektiva ögon ja, för björnögon nej.

Förövrigt så är det gött att Björnbloggen blir uppskattad av Bjurman. Vi brinner alla för hockey, världens bästa sport.

Puls.
Har aldrig varit mer nervös inför och under en match. Kan kanske jämföra med OS-finalen 2006 då man stod upp och skrek på slutet, men detta är större. Det är Bruins och det är Stanley cup playoff.
När Peverley satte 3-1 i tom bur så kunde jag äntligen andas normalt igen. Fy fan..

Florida nästa.
Nu vänder matchserien tillbaks till Florida. Bolts har kniven mot strupen, do or die. Det kan vara en fördel för oss då vi kan spela mer avslappnat och ju längre vi kan hålla stången ju mer nervösa och desperata kommer Tampa-spelarna bli. Det skulle vara guld att göra första målet!
Storbjörn tror på sju matcher. Jag tror vi tar dem på onsdag. Den som lever får se.

Vi hörs innan game 6. Njut nu Bruinsfans!


Vinna är skönt



Kolla Thomas räddning. Kolla!

GO! GO! BLACK AND GOLD!

/Lillbjörn

Kommentarer
Postat av: Bolt

Vi tar er ikväll! Ner med Bruins!

2011-05-25 @ 19:21:38
Postat av: Lillbjörn

Aldrig! I natt så pressar vi oss till final!

Go! Bruins!

2011-05-25 @ 22:13:24
URL: http://bruins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0