Game 6



5-4 vinner Blots med och pressar fram en sjunde avgörande match i Boston på fredag. Det känns så onödigt, men det är hockey, allt kan hända. Du måste ändå gilla läget. Det är bäst av sju matcher.

Thomas hade inte en stor match, visst, han släpper in ett skitmål efter knappt en minut (som vanligt), sen är det tre PP-mål och en kontring som fäller målvaktsbjörnen. Han ska inte lastat för mycket, det är försvaret och dumma utvisningar som avgör denna match till Tampas favör. Men det var ändå inte samma Timmy som i Game 5.

Krejci och hela förstalinan såg dock ut att på egen hand vända denna match. Krejci gjorde hattrick (!) och Lucic pangade in 1-1 målet med en stenhård handledare. Horton fick nöja sig med två assist.


Krejci dunkade till med ett hattrick i game 6


Lucic smäller dit 1-1 förbi Hedman och Roloson


Att vi släpper in tre mål när vi spelar BP är oroande. Vi har varit löjligt effektiva i att döda utvisningar i den här matchserien, men nu faller allt ihop. Inga fler dumma utvisningar! Jag tänker på er Peverely och Kaberle!

Kapten Chara i Homerposition är underbart och det har gett oss mer tyngd i vårt PP. Vi lyckades också göra ett i den spelformen, men då var det Krejci som grötade in den. Annars är vi fortfarande pinsamt dåliga när vi är en man mer på isen. Vi får inte ner pucken i zon! Om och när vi får det och lyckas ställa upp så skjuter vi inte. Hur svårt ska det vara? Skärpning så inihelvete.

Måste ändå ge grabbarna en eloge då de jobbar stenhårt i 60 minuter, när vi pressar ner Bolts i deras egen zon på slutet av matchen så grinade de illa och det var nära att vi knäckte dem. Det var ett mäktigt tryck och det skapades många chanser.
Björnen är farlig när det ser mörkt ut och han är som sagt inte rädd för blixten.


Bild från Days of Y'Orr

Nu släpper vi den här matchen och blickar framåt. På fredag avgörs det vilket lag som får möta Vancouver i Stanley Cup finalen.

Jag vet att vi grejar det här, det finns en del avgörande faktorer:

1. Hemmaplan. Garden ska ge oss en sjunde man!
2. Vi förlorar inte två matcher i rad.
3. Thomas gör aldrig två dåliga matcher efter varandra.
4. Förstalinan är grym just nu!
5. Vi är helt enkelt bättre än Bolts.

Men vi måste hålla oss från utvisningsbåset. I spel 5 mot 5 så vinner vi, men låter vi dem spela en massa PP så är det desvärre kört. Om inte Thomas plockar fram sitt "a-game" igen (vilket han gör).


Hemmaplan avgör! Välkommen till Garden.

Mer om Game 7 i morgondagens pregame, som Storbjörn ska få sköta. Att lämna mig ensam inför en sådan här viktig match är nästintill oförlåtligt och jag förväntar mig någon form av publicerad ursäkt.

Bjurman undrade också var du var:

"Fan Lillbjörn – vad knäckande att höra att Storbjörn inte kan vara med."

"Ni behöver full uppställning för att få till det fokus ni efterlyst hela dagen."

 

Dubbel besvikelse. Allt är dock förlåtet om du levererar med bravu på fredag.


För övrigt. Vad fan är det Tampa Bay publiken "klappar" med? Sjukt irriterande och hör inte hemma på en hockey match. Jag vet att lillebror Fotboll behöver alla hjälpmedel de kan få för att skapa stämning, men inte i en arena väl? Pinsamt, men så är det kanske i en stad där det varken finns hockeyrötter eller hockeykultur. Vill minnas att det fanns liknande grejer de satt med på läktarna i fotbolls VM 1994 i USA.
Äh, jag vet inte, men jag gillar't inte.


I fotbolls VM 94 sågs de senast. I Tampa lever de fortfarande.

Nu har vi ångest fram tills fredag allihop. Bryt ihop och kom igen.

Nattens citat:

"Right now, it's tough," said Krejci, who is the first Bruin since Cam Neely in 1991 to record a playoff hat trick. "It was a tough loss, obviously. But, that is why you work all season to get home-ice advantage and now we have it for Game 7, in our building, in front of our fans. It's going to be exciting. You're still one win away from Stanley Cup Final."

/Lillbjörn

Kommentarer
Postat av: Storbjörn

Storbjörn har befunnit sig i radioskugga utan möjlighet att följa match eller posta inlägg. Men nu är jag tillbaka och kommer att bjuda upp till så mycket dans att ni aldrig skådat maken. Det är inte varje dag det är en Game 7 med en finalplats i potten.

2011-05-26 @ 17:44:53
URL: http://bruins.blogg.se/
Postat av: Göran

Nu fan kör vi, vi ska bara till final denna gång!!!

2011-05-27 @ 09:14:13
Postat av: Storbjörn

Ta i trä! Nervositeten stiger för var sekund. Usch ja.

2011-05-27 @ 10:39:07
URL: http://bruins.blogg.se/
Postat av: Lillbjörn

Ja, fy fan. Do or die. Håll tummarna, sätt er riktigt i soffan och skrik er genom natten.

2011-05-27 @ 13:42:41
URL: http://bruins.blogg.se/
Postat av: Bolt

Vad ska ni göra efter det att Bruins blivit utslagna i natt?

Go Bolts!

2011-05-27 @ 16:23:15
Postat av: brosenqvist

Brosen är GRYMT laddad för game 7 kan jag meddela!! Jag blir med er hela vägen.

2011-05-27 @ 20:07:17
Postat av: Storbjörn

Skönt att ha med dig Brosen! Snart kör vi. Förlust finns inte i vårt vokabulär.

2011-05-28 @ 00:59:11
URL: http://bruins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0