Jubel i Garden


Björnarna firar ett mål


Game 3

Vilken match från Bruins sida. Flyers var aldrig med i matchen, konstigt nog, och det blev aldrig riktigt spännande.
Matchen rivstartade med 1-0 efter 30 sekunder, när det hade gått drygt en minut efter nedsläpp ledde Bruins med 2-0. Flyers går inte att känna igen.

Vi har fått igång hela maskineriet, alla kedjor producerar och ser farliga ut. Backarna sköter försvaret ypperligt och Thomas är en vägg i mål. Lägg till en fysisk spelstil, bra rotation i anfalls zon samt ett mycket väl fungerande backcheck och ni har några av ingredienserna i Bruins segerrecept.

Samtidigt ser Flyers uppgivna ut. De borde spela desperationshockey och tänka "do or die" i varje byte, men det ser man inte mycket av. Givetvis lider de av att de inte är trygga i egen försvars zon, det skylls på att de byter ut sina målvakter hela tiden. Men vad ska de göra? Släpper "första" målisen in fyra mål i en viktig playoffmatch så ska han bytas ut. Pronto.

Äntligen mål i PP! Det krävdes ett 5 mot 3 i slutet av matchen och ett stenhårt slagskott av kapten Chara för att bryta förbannelsen. Vi hann spela nästan tio matcher innan första PP-målet kom. Det betydde 5-1 i en match som redan var över.


Kapten Chara har krutat in ett PP-mål


Bruins fysiska spel var fantastiskt underhållande att kolla på. De jobbade klart alla situationer och gick på kroppen först, pucken sen. Precis som de ska göra. Vi är ett fysiskt lag, det ska smälla. Extra roligt är att björnbloggs favoriten Brad Marchand leder vägen, trots att han inte direkt är den störste spelaren på isen. Hur många hits hade han i matchen? Över fem fick jag det till.
Sluta aldrig tackla!


Marchand visar vägen (in i väggen).


Vi fick se en fight också. Fight och fight förresten, mer en brottningsmatch. Horton och O'donnell blir osams framför Flyerskassen och tillslut slänger de handskarna och försöker puckla på varandra, ingen får dock övertag och inga hårda smällar hittar fram. Men kul!


Hortons fightingface är vilt. Som en björn. Brunbjörn.


Första kedjan har verkligen vaknat med att Krejci hittat slutspelsrodret och styr anfallen elegant och skickligt. Tillsammans med powerforwarderna Horton och Lucic har denna kedja hittat toppformen.
De kom bort helt i matchserien mot Habs, men nu ser det ut som att de trivs igen.
Krejci hade 1+2 igår, Horton 1+1 och Lucic hade en assist.

Övriga Bruinsmålskyttar var kapten Chara med två rökare upp i taket, samt Paille som avslutade ett skolboksanfall då Thornton "crashade nätet" och tog med sig en försvarare och Campbell som drog på sig sin försvarare ut i hörnet för att sedan servera en frisående Paille. Inga misstag.


Ny match på fredag, återigen i Garden. Det står 3-0 i matcher och vi har alltså chansen att "svepa" Flyers. Ta chansen! Vinner Flyers så blir det nämlingen ny match på söndag, men i Philadelphia. Plus att de orangeklädda får luft under vingarna igen.
Som Flyers uppträdde igår så har vi alla möjligheter att ta det på fredag. Fjärde matchen är alltid den svåraste att vinna, men vi ser starka ut! Jag tror.
Storbjörn blir inte glad att jag går ut och talar om vinst, svepning, det ser bra ut. Men så är det, Lillbjörn har fått råg i ryggen.


Tampa sveper Capitals! Sharks går upp till 3-0 mot Rödvingarna. Vad fan sker?!



Res er inte mer


/Lillbjörn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0