Match nummer två

Matchdags igen efter nästan tre dagar utan hockey (Björnbloggen räknar inte hockey-VM som riktig hockey). Det är dags för Bruins att studsa tillbaka efter den pinsamma föreställningen i första matchen. 2-0 i baken hemma är inte ett alternativ, även om vi sett att Bruins kan rätta till sådana situationer tidigare.

Förra matchen var. Förbryllande. Boston spelade inte helt katastrofalt, men de ägnade sig åt rookie-misstag och slarv. Och det fanns ingen energi. Tyler Seguin var i princip den enda som såg ut att vara sugen på en historisk matchserie. Som tyckte att det var kul att lira. Som vågade. Visst, han gjorde sina misstag också, men han var en frisk fläkt och gjorde också mål.



Men nog saknades Bergeron allt. Tryggheten och stabiliteten när han är på isen är viktigare än vad man kanske tror. Han är inte spektakulär, Patrice, men jävlar vad han betyder mycket för det här laget.

Nu ryktas det i korridorerna att han kan vara på väg tillbaka i spel redan till den här matchen. Coach Julien svarar svävande och visar inte alla sina kort. Tampa Bay verkar förbereda sig på att han ska spela och till viss del är det väl vad Julien vill. Att de ska sväva i ovisshet och inte veta vad som kommer att ske. Själv tror jag inte att Bergy spelar inatt. Boston har alldeles för dåliga erfarenheter av hjärnskakningar att de skulle riskera något. Savard kom tillbaka, kanske för tidigt, fick en smäll och har varit borta sedan dess. Det får inte ske med Bergeron.

Men det går åt rätt håll i alla fall. Bergeron är på skridskor igen och kommer kanske vara med på uppvärmningen inatt också. Men är det minsta tveksamhet så ska han inte spela. Punkt.


Bergeron stretchar med killarna på morgonträningen. (Bild från Bruins officiella hemsida)

Uppställningen inatt ser ut att kunna vara lite förändrad från sist. Kelly går tillbaka till tredjekedjan och istället går Peverley in som andracenter. Detta efterlyste jag redan i första matchen och jag tycker det är klokt. Samtidigt tyckte jag att linan med Marchand, Kelly, Seguin som snabbkomponerades under första matchen var intressant. Det gav en bättre balans mellan kedjorna då Recchi, Peverley och Ryder såg spännande ut också. Vi får se vad det landar i. Om Bergy kommer tillbaka kan vi nog räkna kallt med att Seguin får sitta igen, trots sitt pigga inhopp.

Som sagt så såg det inte helt värdelöst ut för Bruins. De får bara inte göra klantiga misstag (jag tittar på dig, Kaberle) och slarva bort en till match. I princip så tappade de matchen under en ödesdiger sekvens i första perioden. Orutin? Slutspelsnerver? Oflyt? Skitsamma, men det gäller att vara på tå från början.

Som alltid, i all hockey, i hela världen, i hela världshistorien, handlar det om att spela enkelt! Lugn i defensiven, inget dribblande på blå, in med pucken i zon, folk framför mål och skjut. Skjut för helvete, skjut. Sen fixar Thomas resten bakåt (han var överjävlig på vissa Tampa-chanser senast, honom behöver vi inte oroa oss för).

Det här är inte kört. Det kan bara gå uppåt. Vi tror.

Vinn!



/Storbjörn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0