Matchserien mot Flyers



Revansch! Hedern är återupprättad, demonerna från förra året är utraderade. Vi sveper alltså Flyers, 4-0 i matcher och allt känns så jävla bra!

Hur såg matchserien ut då? En kort summering av alla matcher kommer. Nu!

Game 1 - Krossen i Philly

Första matchen var i Philadelphia och känslan var väl att detta skulle bli en jämn och hård serie, men björnarna ville annorlunda. De gick ut på isen och spelade helt utan nerver och körde helt enkelt över Flyers. 7-3 slutade matchen och Flyers kunde aldrig resa sig efter den smällen.

I denna match minns vi bäst uppvaknandet av förstalinan och framförallt David Krejci's dominans. I hela matchserien mot Habs var de borta förutom i OT då Horton visade vägen, men nu mot Philadelphia så var de den stora skillnaden.
Krejci hade fina 2+2 efter matchen och tillsammans med Brad Marchand (2+1) och Patrice Bergeron (0+3) så var dom de stora segerkreatörerna.

Bruins ledde med 2-1 efter första och gjorde tre raka mål i andra innan Flyers svarade med ett mål och gick till 5-2 innan perioden var slut. I sista perioden skapade Richards nerv i matchen då han gjorde 5-3 i PP, men Bruins svarade snabbt och dödade matchen med att utöka till 6-3 ca tre minuter efter Flyers mål. Sen fulländade Greg Campbell krossen med att sätta 7-3 på slutet.

1-0 i matcher till Bruins.


Björnarna firar sin 7-3 seger i Philadelphia


Game 2 - Ångest och glädje

Den här matchen var helt sannslös. Flyers ville visa att de inte tog skit och alla förväntade ett stort spelövertag från deras sida.

Första perioden:

1-0 till Flyers efter 29 sekunder. Helvete. Här trodde jag i min förtvivlan att nu vänder skiten.. Hur fan kan inte björnarna vara beredda på det här?
2-0 efter ungefär halva matchen. Här var det nära att jag slog av skiten och tänkte sova. Men man är ju inte någon "medgångssupporter" när man håller på Bruins och allt kan ske i hockey. Jag satt kvar, men jag svor.
2-1 Kelly räddar dagen med sitt mål bara några minuter efter Flyers 2-0.
2-2 Marchand efter ett underbart pass från Bergeron! VI VAR MED!

Sen är det ställningskrig i andra perioden, men i tredje så bombar Flyers, de tömmer hela krutförådet och när röken skingras så står Tim Thomas kvar, rak i ryggen och med pucken i plocken. Han har aldrig varit bättre än i denna match, efter de två första målen han släpper in så stänger han igen butiken helt. Han räddar 3 mot 2 lägen, han räddar 2 mot 1 lägen, han räddar frilägen. Han tar 52 (!) skott i denna match. 22 av dem i tredje perioden. MVP!

I OT så fortsätter Flyers att pressa, men det är Krejci som får sista ordet. Han pangar in 3-2 och vi har slagit Flyers i de två inledande matcherna i Philadelphia.

Det här var den viktigaste segern. Hade Flyers vunnit hade vad som helst kunna hända, men nu såg det ut som att deras mod och vilja försvann. Tim Thomas är den stora segerkreatören. Herregud vilken match han gjorde.

2-0 i matcher till Bruins.


Rädda 52 skott - Check


Game 3 - "Pressen ligger på Bruins"

Peter Laviolette försökte allt, han provade lägga pressen på Bruins via ett konstigt utalande till media, vilket Mark Recchi skrattade bort i en intervju precis före matchstart. "Vi leder med 2-0 i matcher, vi har hemmaplan" - svarade en leende Recchi.

Visst fan hade Recchi rätt! Det stod 2-0 till Bruins efter dryga minuten, efter mål av kapten Chara och Krejci.
Flyers såg tama ut, de försökte och försökte men fick aldrig de riktigt farliga målchanserna. Vi hade dem i björngropen, de såg fortfarande farliga ut , men de kom ingenstans.

I andra perioden hinner vi gå upp till 3-0 (Paille) och 4-0 (Horton) innan Flyers mäktar med en reducering till 4-1.
I sista perioden väntar vi på en forcering av Flyers, men den kom aldrig. Istället får vi chansen att bryta vår PP-förbannelse genom att kapten Chara bombar in 5-1 i spel 5 mot 3.

Kapten Chara blir tvåmålsskytt och hela laget ser starka ut. Övertygande seger.

3-0 i matcher till Bruins.


Kapten Chara firar ett av sina mål i Game 3


Game 4 - The sweep

Det var aldrig nervöst igår. Jag är så inihelvete imponerad över hur Boston Bruins anno 2010/11 spelar playoff, de har ju inga nerver!

Första perioden:

Matchen börjar med att lagen utbyter chanser, men ingen av lagen har egentligen taktpinnen och inga riktigt farliga målchanser uppstår.
Efter drygt halva första perioden sätter Lucic 1-0 i PP, fint förarbetad av Horton och Krejci. Ännu ett PP-mål och vackert var det också!
Bruins fortsätter rulla på och bjuder inte på några dumheter.

Andra perioden:

Var är desperationshockeyn från Flyers sida?!
I spel 4 mot 4 kladdar Marchand med pucken på blålinjen och Flyers får en kontring 2 mot 1, Versteeg fintar ner Thomas och det står 1-1.
Här blir jag jävligt nervös, kommer vändningen nu? Kommer fallet?
Men inget mer spektakulärt sker. Lika inför sista.

Tredje perioden:

Bergeron åker på en propp och får lämna isen, en ut av våra bästa spelare är borta, den absolut viktigaste tekaren. Här hade Flyers chansen, men då, helt oväntat, smäller Johnny Boychuk till från blå och Bobrovsky i Flyerskassen hinner inte reagera. 2-1 till Bruins!

Här vaknar Flyers tillslut, de står på kanten till avgrunden, sommarlovet närmar sig, de blir desperata och trycker på! Men på något vis blir det aldrig farligt, visst, de kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg och Bruins slår bara ifrån sig. Att spela med gasen i botten utan skärpa straffar sig ofta.

Nathan Horton håller pucken och en försvarare ifrån sig på offensiv blå, när han ser hundra kilo Lucic storma fram så skarvar han den bara in i offensiv zon och ger Lucic ett friläge. PANG! 3-1! Lucic med sitt andra mål för kvällen! Fem minuter kvar, vi leder med två mål, det kändes så jävla bra!

Flyers plockar ut målvakten, ett sista tappert försök ska göras. Det är "do or die", det finns inget mer att tveka på.
VRÅL! 4-1! Brad Marchand skickar Flyers till sommartid, han punkterar matchen.
Vi hinner också med den sista spiken i kistan. 5-1 av Paille.

Boston Bruins är i conference final för första gången sedan 1992! Så här bra har jag nog aldrig mått. Från att ha varit på plats i Prag och sett första grundseriematchen tillsammans med Storbjörn, följt med i de andra 81 matcherna, haft ångest och glädje och nu få vara med om något historiskt. Det var 19 år sedan sist vi var med så långt, då var björnbloggarna bara tio år och hade möjligtvis fått första hockeykortet på Don Sweeney iförd en Bruinsjersey. Den bästa tiden är nu.

4-0 i matcher till Bruins. Conference Final mot Tampa Bay Lightning väntar.









Segervapnen mot Flyers:

1. Tim Thomas - har aldrig varit bättre. MVP!
2. Förstalinan - Krejci, Horton och Lucic. De har vaknat!
3. Andralinan - Bergeron och Marchand är så löjligt bra tillsammans med den rutinerade Recchi.
4. Enkelt spel. Både offensivt och defensivt. Vägvinnande.
5. Inga nerver! Vi stressar inte upp oss och ser extremt farliga ut.

Hit med Tampa!

/En överlycklig Lillbjörn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0