Normaltillstånd

Saker och ting är tillbaka som de ska vara. Bergeron är på banan igen, Thomas spikar igen och Bruins spelar tight försvarsspel. Inför den här serien var ju den allmänna uppfattningen att det skulle bli en hård, jämn och målsnål tillställning. Sen exploderade de två första matcherna med vilda västern hockey och massor av mål.

Men nu är det normaltillstånd igen som sagt. ”Boston Bruins-hockey” som Tim Thomas kallade det efter förra matchen. Och tillåts vi spela Bruins-hockey så vinner vi. Så det är här utmaningen ligger återigen. Ta matchen dit vi vill ha den. Det behöver inte vara snyggt för det är vad det står på resultattavlan som spelar roll. Vackra förlorare hyllas sällan.


Timmy i vinnarjackan

Den här matchen avgör självklart mycket hur resten av serien kommer att se ut. Vinner vi så har vi chansen att ta hem det i Garden. Vinner Tampa så ser det här ut att bli en sjumatchersserie.

Men som Bruins betedde sig senast tyder på ett uppvaknande och att de till slut hittat sin slutspelsform. Och vi knäckte Tampas så hyllade 1-3-1 system och stängde mittzon. Dessutom så är laguppställningen total just nu. Björnbloggen gillar ju Seguin och skulle gärna ha sett honom tidigare också. Men frågan har ju alltid varit vem han skulle peta. Nu känns det helt naturligt att Thornton får sitta vid sidan av. Han var viktig i de två första serierna och han är en stor Bruinsfavorit. Fjärdelinan har i vissa matcher varit de en enda som klivit in med energi. Men vi har fysik och tuffhet från andra killar också och Thorntons nävar behövs sällan i slutspelet.

Så det är fyra fantastiska kedjor som vi mönstrar nu. Alla avvägda och balanserade på ett korrekt sätt. Känns helt jävla perfekt.


Seguin blir glad av mål

Vi har hittat segerreceptet. Och det är det enkla spel som vi kallar Bruins-hockey. Håll er till den spelformen och vi tar hem det här! En match i taget, låt inte tankarna dra iväg mot något annat. Men vinner vi inatt. Ser det mycket, mycket bra ut. Ta i trä…

Upp till kamp. Och vinn!

/Storbjörn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0