Ta i trä!

Som kollega Lillbjörn sa, jag är negativ av naturen när det gäller Bruins. Eller negativ, jag tar aldrig aldrig aldrig ut något i förskott. Även när Bruins ledde stort mot Flyers på Valborg vågade jag tro något innan matchen var slut. Och det behövs väl knappast förklaras varför vi absolut inte ska ta på oss några vinnarhattar ännu mot ett lag som Philadelphia. Går vi upp till 3-0 i natt så är det fan det läskigaste jag varit med om, och det roligaste.



Men visst är det så, det är inte samma Bruins-lag som förra året.

Viktig skillnad #1: Timmy. Är. Omänsklig.
Viktig skillnad #2: Krejci är frisk och glad, han skadade sig ju i förra årets slutspel.
Viktig skillnad #3: Vi har fuckin’ Brad Marchand

Tilläggas till detta är att vi har också Peverley och Kelly som båda visat god Bruins-anda hela slutspelet. Så på flera sätt är det en stabilare omgång Bruinslirare än så länge.

Men återigen, det är Tim Thomas som är den stora skillnaden. Tuukka var inte kass förra slutspelet, men han var inte utomjordisk som Thomas varit på sistone. Förra matchen var, som flera Bruinsspelare uttrycker det, ett rån. Philly dundrade alltså iväg 52 skott mot Thomas efter de två första målen utan att något slank in. Det är lite sjukt.


Bild från Days of Y'Orr

Till i natt får vi dock inte förlita oss på att Thomas ska fixa biffen. Alla måste bidra om det här ska fortsätta att vara roligt. Hemmaplan har ju näppeligen visat sig vara någon fördel i det här slutspelet så det ska vi inte dra några stora växlar på. Det är återigen en arbetsinsats från helvetet som krävs.

Spelarmässigt så kan vi få klara oss utan MqQuaid som drog på sig en sträckt nacke om jag förstått saken rätt. Han var inte med på morgonskaten och beslut om hans medverkan tas kort innan match. Annars går Sheriffen Hnidy in i hans ställe. Inget som borgar för snabbhet direkt men det känns inte lika farligt som när han vikarierade för Chara mot Habs.

I Flyers så tiger de om Pronger kommer att spela eller inte. De vill självklart inte släppa det förrän de absolut måste göra det. Och det är lite hemlighetsmakeri i största allmänhet. Då Björnbloggarna inte tål synen av jättebabyn så hoppas vi givetvis att han får sitta och käka baconsnacks även inatt. Den vi ska och kommer att vara rädda för är James van Riemsdyk. Han hade en sjujävla match senast och vore det inte för Thomas hade han blivit Flyers hjälte för dagen.


Ja inte fan är han snygg...

Så vad tror vi om nattens match? Bruins är fullpumpade med självförtroende (trots att PP-statistiken nu är uppe i 0 på 28 försök) och vi spelar inför en fullsatt Garden. Flyers är dock långt ifrån stukade och vet att de kan vända sånt här. Men deras stora akilleshäl är självklart målvakterna. Förra året gled Leighton in och stod på huvudet, det gör han inte i år. Boucher får nog börja som vanligt och gör han bort sig kommer Bobrovsky in och gör bort sig mer. Flyers menar att det inte alls är några problem med målvakterna, men det är klart det sprider osäkerhet i försvaret. Skönare att ha Timmy från Flint bakom sig skulle jag tro.


"Hjälp!"

Som det här slutspelet har varit så blir jag inte förvånad om det blir ännu ett OT. Och där är Bruins mästerliga. Av någon anledning så höjer sig förstalinan när det blir övertid, är det inte Horton så är det Krejci. Kanske dags för Milan att stiga fram och visa vägen inatt?



Så, ta i allt trä ni har och tro på att Bruins kan ta det här. En match i taget!!!

Vinn!

/Storbjörn


Kommentarer
Postat av: Beantown

Vi ska även minnas detta i slutspelet:



Förra året hade Boston hemma fördel mot Flyers.

I år saknar de det, Boston har varit bättre på Bortaplan än hemma om man kollar i tabellen...

Så BLIR det 7 matcher (vilket jag tror är större chans än att Boston fixar detta i 4raka) så har vi ju en fördel om man ser till statestiken...



Och PP är inte viktigt så länge Bruins vinner...

Skulle Bruins åka ut vet vi vad vi kan skylla på.

2011-05-04 @ 21:09:56
Postat av: Storbjörn

Kloka kommentarer alltihop. Bruins har som du säger visat sig starka på bortaplan och vi myser fortfarande över tanken på den där road-tripen.



Så vi har överläge hur man än ser det. Ta i trä..

2011-05-04 @ 23:14:04
URL: http://bruins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0